המטבע הבריטי מחפש כיוון

כאשר הכיוון יבחר, סביר להניח שהתנועה תהיה מהירה וחדה וללא עצירות ועכבות מיותרות
אייל גורביץ |

המטבע הבריטי מחפש כיוון. זה המסר המרכזי שמעבירה הדינמיקה בין המטבע הבריטי לדולר האמריקאי בשבועות האחרונים. מסר זה מקפל בתוכו משמעות נוספת. כאשר הכיוון יבחר, סביר להניח שהתנועה תהיה מהירה וחדה וללא עצירות ועכבות מיותרות.

בגדול, מאז יוני 2001 היה השטרלינג מצוי במגמת עלייה. זה החל כאשר יכול היית לרכוש את המטבע הבריטי תמורת 1.3680 דולר. מאז, למרות היסוסים כאלה או אחרים, המשיך השטרלינג מעלה עד שלפני שבועות בודדים הגיע לשיא במחיר של 1.9550 דולר לשטרלינג.

מחפשים כיוון. אחת המטרות בניתוח טכני היא להעריך את הדינמיקה בין קונים למוכרים. בכל נקודת זמן מתקיים מפגש בין שתי קבוצות אלו, אך יש נקודות מסויימות על הגרף בהן ברור מי לוקח את השליטה לידיים. נקודות קריטיות אלו הן נקודות השיא ונקודות השפל, בכל מימד זמן שהוא.

בגדול, מוגדרת מגמת עלייה כמצב בו כל נקודת שפל נמצאת ברמה גבוהה מקודמתה וכך גם לגבי כל נקודת שיא. המשמעות היא שהקונים, המיוצגים על ידי נקודות השפל, מוכנים לשלם מחירים הולכים ועולים עבור אותה סחורה. מאידך, המוכרים המיוצגים על ידי נקודות השיא, מודיעים על כוונתם לשחרר סחורה רק במחירים הולכים ועולים.

אם נביט על גרף העמודות השבועי של השטרלינג דולר, ניווכח שלא קיימת הסכמה לגבי הכיוון העתידי. מחד. נקודות השפל שנרשמו בשבועות האחרונים, היינו 1.8510 ולאחריה, 1.8590 מסודרות במבנה עולה ומעידות שכוחם של הקונים לא תש. מנגד, המוכרים כבר אמרו נואש והם מוכנים להיפטר מהמטבע הבריטי במחירים הולכים ויורדים. 1.9550 ו-1.9330 הן נקודות השיא היורדות.

המסר ברור. שתי קבוצות בעלות דיעה שונה לגבי כיוונן של המטבע הבריטי דוחפות כל אחת לכיוון אחר. לפחות בתקופה הקרובה ההערכה היא שהתנודות תישארנה בתחום המשולש אותו ניתן לראות על הגרף.

בטווח הקצר. הטווח הקצר חובק את פרק הזמן של השבועיים הקרובים. וכאן קיים סיכוי גבוה יותר להחזקותו של המטבע הבריטי מכמה סיבות :

1. ראשית השטרלינג מצוי בסמוך לנקודת השפל של המשולש האמורה לשמש כרמת תמיכה.

2. מעבר לכך, הרי שבימים האחרונים אפשר לראות בבירור כיצד כל נסיגה נבלמת ברמה גבוהה מקודמתה כעדות ברורה למידת האגרסיביות של הקונים.

3. מדדי המומנטום שמטרתם למדוד את עוצמת המגמה ואת הכיוון הסביר, מלמדים על תנופה חזקה יחסית בכיוון מעלה.

את שלושת הפרמטרים הללו אפשר לראות על גבי הגרף היומי.

פוטנציאל העליות המקסימלי של השטרלינג במהלך רציף אחד מצוי בין 1.9150 – 1.9200 דולר לשטרלינג.

מסקנות. יש לעשות הפרדה בין שני טווחי זמן עיקריים. פרק הזמן הבינוני הוא פרק הזמן בו מחפש המטבע הבריטי כיוון. טעות תהיה להמר על פריצה בכיוון מסויים שכן הפרמטרים די נטרליים ואינם מעדיפים כיווןן זה או אחר. מנגד, בטווח הקצר יותר, זה המשתרע מיום המסחר הנוכחי ועד לסיומו של השבוע הקרוב, קיים סיכוי גבוה יותר להתחזקות השטרלינג עד לרמה מקסימלית שבין 1.9150-1.9200 דולר ללירה אחת.

* הערת אזהרה: המסחר במט"ח מסוכן על רקע התנודתיות הגבוהה והמינופים הגבוהים הנהוגים בשווקים אלו. הפעילות חייבת להיות מוגדרת ומדויקת בנקודות ספציפיות וכל פעולה חייבת להיות מגובה על ידי הוראה צמודה לקטיעת הפסד שלא תעלה של עשיריות בודדות של אחוזים ממחיר הקנייה

** אין בסקירה זו משום המלצה לקנות את הנייר או למוכרו והעושה זאת פועל על סמך שיקול דעתו בלבד.

*** הערה: כל הזכויות שמורות. אין לשכפל, להעתיק, לתרגם, לצלם, להקליט או להעביר בכל צורה שהיא כל חלק מן החומר אלא באישור מפורש בכתב מן המחבר.

מאת: אייל גורביץ'

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה