אי פריצת רמות ההתנגדות תביא להחרפת הירידות
אי הוודאות לגבי הצמיחה העולמית אשר מלווה בפרסום נתוני צמיחה נמוכים (ארה"ב) והמשך הורדת תחזיות הצמיחה לעתיד (אירופה) ממשיכים להשפיע לרעה על שווקי העולם. השבוע התנתקו היורו והיין מהקשר ביניהם ולראשונה מזה זמן רב נסחרו בכיוונים שונים כשהיורו נחלש כנגד הדולר ואילו היין המשיך להתחזק כנגד הדולר. הנפט המשיך להיחלש השבוע לרמה של 49.72, ירידה של למעלה מ-10%.
יפן - המגמה השלילית נמשכה גם השבוע כשמדד הניקיי רושם ירידה של 0.34% לרמה של 11,008.9 נקודות. בשלושת השבועות האחרונים ירד מדד הניקיי ב-7.3% כשהאווירה השלילית בשווקי ארה"ב ונתוני מאקרו מאכזבים ביפן עומדים במרכז הבמה. למרות הירידות בבורסות יפן היין המשיך להתחזק כנגד הדולר לרמה של 104.77 כשמדובר בהתחזקות של 3.3% בשלושה שבועות. התחזקות היין באה על רקע ידיעות כי ממשלת סין עשויה לבטל את קיבוע היואן לדולר ובכך להביא לתיסוף חד ביואן שיביא לחולשה בקרב היצואניות הסיניות ולהגדלת הצריכה של תוצרת יפנית ובכך להתחזקות היין.
בצד נתוני המאקרו דווח השבוע כי שיעור האבטלה בחודש מרץ ירד לרמה של 4.5% לעומת צפי לרמה של 4.6% ואילו התפוקה התעשייתית בחודש מרץ רשמה ירידה של 0.3% לעומת חודש קודם ובניגוד לצפי לעלייה של 0.2%. השבוע היה עמוס בדיווחים כספיים של חברות מובילות כשניכר כי התחרות העזה בקרב חברות האלקטרוניקה מביאה לירידת מחירים חדה ברוב מוצרי האלקטרונים. אדוונטסט וטוקיו אלקטרון יצרניות ציוד לבדיקת שבבים רשמו ירידות שערים חדות לאור דוחות חלשים של אדוונטסט שסבלה מירידה בהזמנות למכונות חדשות לבדיקת שבבים, מנגד קיוסרה, יצרנית רכיבים אלקטרוניים בלטה בעלייה של 5.2% לאחר העלאת המלצה של גולדמן זאקס ולאחר שדיווחה כי היא צופה עלייה של 5% במכירות ושל 76% ברווח בשנה הקרובה.
סוני דיווחה על ירידה חדה ברווחים בעקבות ירידת מחירי הטלוויזיות השטוחות והמצלמות הדיגיטליות. סוני שלאחרונה מינתה מנכ"ל חדש צריכה להתייעל על מנת להתחרות במצושיטה (פאנאסוניק) שדיווחה על עלייה של 39% ברווחיות השנה לאור עלייה במכירות של טלוויזיות בעלות מסך פלזמה ולמרות ירידת מחירים. החברה אף העלתה את תחזיותיה לרווחיות בעתיד והודיעה כי היא מתכננת הנפקת מניות חדשות לבעלי המניות הקיימים על מנת למנוע השתלטויות עוינות.
NEC המשיכה במגמה השלילית כשירדה ב-2.86% לאחר שדיווחה על חולשה במכירות טלפונים ניידים, שוק הסלולר היפני רווי והתחרות בו מביאה לירידת מחירים חדה. קנון דיווחה על עלייה במכירות וברווחים לאור עלייה במכירות מדפסות לייזר והשקת דגמי מצלמות חדשים. KDDI, חברת הטלפון השנייה בגדולה ביפן דיווחה על מעבר לרווח ברבעון הרביעי לאור חתימת מנויים חדשים לשירותי אינטרנט מהיר אך דיווחה כי היא צופה ירידה ברווחיות לאור התחרות הגוברת והשקעה בתשתיות חדשות.
ניפון פלדה, יצרנית הפלדה השלישית בגדולה בעולם דיווחה על עלייה חדה ברווחיות ובמכירות לאור הגידול בביקוש לפלדה הן ע"י יצרניות הרכב והן מסין. גם עליית מחירי הפלדה תרמה לרווחיות. הונדה דיווחה על עלייה של 27% ברווחים ברבעון האחרון לאור השקת דגמים חדשים ואילו ניסן על ירידה מפתיעה ברווח לאור עליית מחירי חומרי הגלם. שבוע המסחר הקרוב יהיה מקוצר עקב מספר חגים, כשימי המסחר הבודדים יהיו שני ושישי.
– שבוע המסחר התנהל תוך תנודתיות ועצבנות גבוהה לאחר הירידות של השבועות האחרונים, כשבסיכום שבועי עלו המדדים המובילים למעט הנאסד"ק 100. עיקר תשומת הלב הייתה השבוע לדוחות הכספיים של החברות ולמחירי הנפט שירדו בעקבות רמות מלאים הגבוהות ביותר מזה שלוש שנים ובעקבות כוונת הבית הלבן לגבש תוכנית להפחתת מחירי הנפט לטווח ארוך.
עונת הדוחות הכספיים הגיעה השבוע לשיאה כשכ-40% מחברות ה-500S&P פרסמו דוחות כספיים, מסיכום ביניים של החברות שפרסמו עד כה (כ-70% מחברות ה-500S&P) עולה שיפור של 12%-13% ברווחיות החברות לעומת כ-20% ב-2004 ולעומת 8% בלבד שנצפה לפני פרסום הדוחות.
החברה הבולטת ביותר שדיווחה השבוע הייתה ענקית התוכנה מיקרוסופט שדיווחה על גידול של 5% בהכנסות ו-160% ברווח כתוצאה מירידה חדה בהוצאות המשפטיות לאחר יישוב התביעות כנגד החברה. תוצאות החברה היו נמוכות מתחזיות האנליסטים, אך התחזיות לעתיד מצביעות על צמיחה במכירות וברווחים בקצב מהיר מהחזוי. מניות החברה עלו השבוע ב-1.28%.
חברת הנפט הנסחרת הגדולה בעולם, אקסון מובייל, דיווחה על רווחי שיא לרבעון ראשון עם רווח של 7.9 מיליארד דולר כתוצאה ממחירי הנפט הגבוהים, עם זאת, פספסה החברה כמו גם שברון טקסאקו את תחזיות האנליסטים לרבעון, מניות החברות ירדו ב-4.02% ו-3.47% בהתאמה, גם על רקע ירידה חדה של 10.24% במחירי הנפט.
מניות ענקית התקשורת וריזון עלו ב-5.11%, העלייה החדה ביותר בדאו ג'ונס, בעקבות דוחות טובים שפרסמה.
השבוע פורסמו מספר נתוני מקרו מאכזבים ובהם נתוני הזמנות מוצרים בני קיימא שירדו במפתיע ב-2.8% וב-1% בנטרול תחבורה, לעומת צפי לגידול בהזמנות. אומדן התמ"ג לרבעון הראשון מצביע על צמיחה של 3.1% לעומת צפי לצמיחה בקצב של 3.5%. מדד אמון הצרכנים של אונ' מישיגן ירד לרמה של 87.7 לעומת צפי ל-88.8 נק'.
ההאטה בקצב הצמיחה והירידה החדה במחירי הנפט שמורידה את הלחצים האינפלציוניים השפיעו על שוק אגרות החוב שהתאפיין במסחר תנודתי סביב רמות של 4.25%-4.15%. התשואה על אג"ח ל-10 שנים ירדה בסיכום שבועי לרמה של 4.20%, באג"ח לשנתיים עלתה התשואה לרמה של 3.64%, הפער בין האג"ח ל-10 שנים לשנתיים הצטמצם ל-0.56%.
בסיכום שבועי עלה מדד הדאו ג'ונס ב-0.34%, מדד ה-500S&P עלה ב-0.41%, מדד הנאסד"ק 100 ירד ב-0.03%.
שוקי המניות ימשיכו בשבוע הקרוב לעקוב אחר מחירי הנפט והדוחות כספיים. השבוע יתפרסמו מספר נתוני מקרו חשובים ובהם מדדי מנהלי הרכש, הזמנות מפעלים ובעיקר החלטת הריבית ביום שלישי ודוח התעסוקה של חודש אפריל ביום שישי, שירכז כרגיל עניין.
אירופה – שבוע שלישי של ירידות שערים המסכמות את החודש הגרוע ביותר מאז מרץ 2003 במדד הדאו ג'ונס סטוקס 50. הנתונים הכלכליים באירופה ובארה"ב בשילוב עם מחירי הנפט והסחורות הגבוהים (למרות שצנחו השבוע), מאותתים כי הכלכלות בעולם מאיטות בקצב הצמיחה, ולראיה הורדת תחזיות בחברות השונות.
באירופה הודיעו סימנס וSTM אלקטרוניקס כי הן מנמיכות ציפיות לעתיד ונתוני המאקרו המשיכו לאכזב. מדד אמון העסקים באירופה ירד לרמתו הנמוכה מזה 19 חודשים באפריל ל-9, כאשר מדד אמון הצרכנים עומד על 13 כלומר העסקים וגם הצרכנים פסימיים וממשיכים להיות כאלה. שיעור האבטלה בצרפת זינק לרמתו הגבוהה ביותר מזה 5 שנים 10.2% כאשר ציפו ל-10.1% בלבד, ולכל אלה נוספה הנמכת תחזית הצמיחה של ממשלת גרמניה. נתוני המאקרו העיקריים ממשיכים לאכזב בכלל ובאירופה בפרט.
מגזר התרופות בלט השבוע לטובה באירופה שבראש המגזר מככבת מנית גלקסו סמית קליין בעלייה שבועית של 7.28% בעקבות דוחות מצוינים ומפתיעים לרבעון הראשון עם צפי חיובי לרבעונים הקרובים, חברת רושה הולדינגס המשיכה לעלות בזכות התרופה לסרטן השד והתוצאות והשבוע ב-2.64% נוספים, חברות נוספות עלו השבוע בניגוד למגמה הכללית: אסטרה זנקה ב-0.88% ונוברטיס ב-0.52%.
חברת ההנדסה סימנס דווחה על כך שחטיבת הסלולר מכבידה על תוצאות החברה שאכזבו ואף תמשיך לגרור את התוצאות מטה, מניות החברה ירדו השבוע ב-3.28%. תחום הטלקום בכלל בלט השבוע לרעה במדד הדאו ג'ונס סטוקס 50 ומניות דויטשה טלקום ואריקסון ירדו ב-5.91% וב-3.24% בהתאמה.
נתוני המאקרו המפתיעים לרעה שהגיעו מצרפת, שנחשבה עד עתה ככלכלה המבטיחה של גוש האירו, גרמו לכך שמניות צרפתיות קיבלו ייצוג גדול יותר בקרב הבולטות בירידה שכמובן הקמעונאית קרפור בראשם בירידה שבועית של 4.12% כאשר AXA ו-BNP פריבס מצטרפות בירידה שבועית של 3.6% ו 3.42% בהתאמה. בסיכום שבועי ירד מדד הדאו ג'ונס סטוקס 50 ב-0.36%, מדד הדקס ירד ב-0.9%, מדד הפוטסי ירד ב-0.98%, מדד הקאק ירד ב-1.72% והאירו ירד ב-1.16% לרמה של 1.2904 דולר לאירו.
תחזית לשבוע הקרוב: שווקי ההון ניסו לפרוץ את רמות ההתנגדות אותם ציינו אולם עד כה ללא הצלחה, דבר שהחליש אותם עוד יותר. שווקי ההון יתקשו לעלות כל עוד לא יפרצו את רמות ההתנגדות המצוינים כגבולות העליונים בתחזית שלנו. ניסיון כושל נוסף לפרוץ את רמות ההתנגדות שציינו יכול לגרום להחרפת הירידות.
אין לראות בתחזית זו ייעוץ לרכישה או מכירת נכסים פיננסיים. תחזית זו אינה מתחשבת בצרכיו ובנתוניו הפיננסיים של כל אדם ומסתמכת על הערכות שוק טכניות וכלליות.