בזק - פוטנציאל גבוה
קנו אותה - מכרו אותה, זה לא ממש משנה. המניה הנכונה אמורה לענות על מספר קריטריונים ברורים ומוגדרים: ראשית, על התנהגותה להיות מובהקת וחד משמעית ושנית, היא חייבת להיות קלה ופשוטה לניתוח. בחירת המניה הנכונה מסתמכת על מרכיבים נוספים כגון, היכולת לחשב את פוטנציאל הרווח, נקודת העיתוי הנכונה, מיקום ההוראה לקטיעת הפסד, ושאר מרכיבים שמטרתם למזער את מרכיב ההימור מחד, ולהעלות את הסבירות להצלחה מאידך.
ניסיוני שלי לימד אותי כי מניות המדשדשות פרק זמן העולה על שנה אחת, תהיינה תמיד המניות הנכונות. הפריצה מעלה, כמעט תמיד, תניב מהלכי עליות משמעותיים. כאלה שיניבו גם תשואה גבוהה וגם לא ידרשו התעסקות בלתי פוסקת הממאיסה עליך את העסקה עד כדי חיסולה המוקדם.
מגמת הירידה בבזק שהחלה במחיר של 9.34 ₪ למניה במארס 2000, הסתיימה בתחילת נובמבר 2001 במחיר של 4.4 ₪ למניה, כאשר מאז היינו נוכחים בתהליך שבמרכזו גוף גדול המוכן סביב מחיר זה לקלוט כל כמות. חמש פעמים מאז נובמבר 2001 נגעה המניה במחיר שפל זה וזינקה מייד מעלה, כעדות לסיומה של מגמת הירידה הראשית. נקודות השפל היו מסודרות במבנה אופקי והמגמה הראשית עקב כך, יכולה היתה להיות מוגדרת כדשדוש. בעוד המוכרים מוכנים לקלוט כמויות ניכרות, הרי שמולם ניצבה עד לא מכבר קבוצת מוכרים נחושה לא פחות שמכרה כל כמות במחיר של 5.5 ₪ ליחידה.
בתחילת 2005 פרצה המניה מעלה בסיוע מחזור מסחר גדול, תוך שמרבית הפרמטרים הטכניים מסמנים על פריצה אמיתית, ומעמידים את בזק כמועמדת מרכזית להמשיך צפונה, בואכה רמות גבוהות יותר. אלא שאין תקדים העובד במלוא מאת האחוזים. בזק גמגמה ומיד שבה לרדת, חוצה מטה את רמת 5.5 שקלים למניה שאמורה היתה לשמש כרמת תמיכה. אלא שנסיגה זאת לוותה בהיקפי פעילות נמוכים שהעידו, כי המדובר הוא, כנראה בתיקון טכני. מכאן הדרך לבחינת התנהגותה של המניה היתה קצרה.
מהלך העליות הרציף שהחל ברמת 4.1 שקלים למניית בזק ותם ברמת 5.82 שקלים למניה מתוייג כמהלך מגמתי משתי סיבות מרכזיות: ראשית, זה היה המהלך שבמסגרתו נפרצה מעלה רמת ההתנגדות של השנים האחרונות. שנית, מהלך זה לווה במחזורי מסחר גבוהים, כיאה למהלך מגמתי. הנסיגה שהגיע מיד לאחריו ודרדרה את בזק עד לשפל של 5.04 שקלים למניה יכול להתפרש כתיקון טכני. גם כאן ישנן שתי סיבות מרכזיות: הראשונה נוגעת למחזורי המסחר שהתכווצו יחסית לאלו שאיפיינו את הגל הקודם. השניה היא כי מהלך ירידות זה, חיסל מעט יותר מ-33% מהמהלך המגמתי שקדם לו.
מה זה אומר?
יש כאן מספר פרמטרים שעומדים לזכות המניה וממקמים אותה כמניה בעלת פוטנציאל למהלך עליות:
1. מניה שמדשדשת לפחות שנה ופורצת מעלה, היא תמיד מועמדת למהלך עליות ארוך טווח. גם אם הפריצה הראשונה מתבררת ככושלת, כמו במקרה של בזק.
2. העובדה שהמניה פרצה מעלה תוך מחזור מסחר גבוה, נסוגה תוך התייבשות המחזורים ותיקנה בין 33%-66% מהמלך המגמתי הקודם, הוא סממן נוסף המעלה את הסבירות כי פניה של המניה מעלה.
הנעלם הגדול הוא לגבי עיתוי העלייה. האם בטווח של השבועות הקרובים או שיהיה עלינו להמתין חודשים מספר עד שבזק תתעשת ותעלה? התשובה לשאלה זו מצויה באופי הנסיגה הנוכחית. היכולת של בזק להישאר מעל לרמת 5.35 שקלים למניה תשאיר את סיכוייה לעלות כבר בטווח הקרוב, גבוהים למדי. בלימה מעל לרמה זו תעיד שכוחה של המניה במותניה וכי גל עליות נוסף הוא עניין לטווח של השבועות הקרובים. נסיגה מתחת לרמה זו, עלולה להשהות את עניין העליות אפילו לטווח של מספר חודשים קדימה.
*אין בסקירה זו משום המלצה לקנות את הנייר או למוכרו והעושה זאת פועל על סמך שיקול דעתו בלבד.
*הערה: כל הזכויות שמורות. אין לשכפל, להעתיק, לתרגם, לצלם, להקליט או להעביר בכל צורה שהיא כל חלק מן החומר אלא באישור מפורש בכתב מן המחבר.
מאת: אייל גורביץ'.