אירו דולר - הקרב על המגמה

המוכרים מוכנים בכל גל עליות, למכור את אותה הסחורה במחירים הולכים ויורדים. המסר ברור : הם אינם מאמינים עוד בעוצמתו של היורו
אייל גורביץ |

בסקירה האחרונה שפורסמה לפני כשלושה שבועות הערכתי שכיוונו של היורו אמור להיות כלפי מטה. הדולר, קיבל הזדמנות נוספת להחזיר את כבודו האבוד ואת זוהרו שהועם בשנים האחרונות. מספר תנאים מרכזיים ושתי מגמות עוקבות חברו אז יחדיו כדי לסמן את היורו כמטרה ברורה להיחלשות. התנאים היו ערוכים והיתה דרושה אז רק בעיטה קטנה למטה כדי שהמטבע האירופי האחיד יתדרדר. לפני כשלושה שבועות נסחר היורו סביב רמה של 1.2900 וכעת, הוא נמוך יותר, סביב רמת 1.2580.

הסוגיה המרכזית היא האם גל ירידות זה הגיע לידי מיצוי והאם כוחו של היורו עדיין במותניו. את התשובה אנסה לספק בראייה לטווח של השבועות הקרובים, תוך התעלמות מתנודות מינוריות ומתיקונים היכולים להתרחש כחלק ממגמה ארוכה יותר.

גם הקונים כבר לא ממש מאמינים

את הדינמיקה בין הקונים למוכרים ואת מידת הנחישות של שתי הקבוצות אפשר לאתר על נקלה על ידי מבט על נקודות השיא ונקודות השפל. מבט על גרף העמודות היומי של היורו דולר, מלמד שהמוכרים אגרסיביים למדי. נשים לב לאופן בו מסודרות נקודות השיא מאז הגיע היורו למחיר שיא של 1.3670 דולר ליורו. מיד אחרי נסיגה לרמת 1.2730 דולר, החל המטבע האירופי האחיד להתאושש. התאוששות זו הזניקה את המוכרים בשנית במחיר של 1.3480 דולר ליורו. הלחץ היה כה גדול שהיורו התדרדר פעם נוספת וערך פגישה מחודשת עם רמת התמיכה 1.2760 דולר ליורו. בניסיון העליות הבא, שהיה האחרון בסדרה, המוכרים כבר לא נתנו ליורו לנשום וחנקו את גל העליות ברמה של 1.3120. כלומר, המוכרים מוכנים בכל גל עליות, למכור את אותה הסחורה במחירים הולכים ויורדים. המסר ברור : הם אינם מאמינים עוד בעוצמתו של היורו.

גם הקונים מצידם פסקו להאמין או לכל הפחות החלו להיות ספקנים יותר. בשתי הפעמים בהם נבלם היורו, הוא עשה זאת באותה הרמה. הקונים הפסיקו לשלם מחירים הולכים ועולים עבור המטבע האירופי האחיד.

הדינמיקה הזאת ובמרכזה שתי קבוצות. האחת אגרסיבית ולוחצת ללא הרף, קבוצת המוכרים. והשנייה אנמית משהו שאינה רואה שום סיבה לדחוף את היורו צפונה, קבוצת הקונים, יצרו תבנית הידועה שבם "משולש יורד". את התבנית אפשר לראות על הגרף.

יעד המחירים

כל תבנית המייצגת תקופת דשדוש, מעבר ממגמה אחת למשניה, מאפשרת לחשב יעד מחירים מינימלי. כלומר, לפחות לאן אמור השוק להגיע

כדי לחשב את יעד המחירים המינימלי לפי תבנית ה"משולש היורד", מתבססים על החלק הגבוה ביותר של התבנית כלומר על בסיס המשולש. בגרף המצורף אפשר לראות שבסיס המשולש הוא סביב 6%. כלומר. מנקודת הפריצה שהיתה סביב רמה של 1.2740. היורו אמור להיחלש בעוד כ-6%, כמובן בהפסקות לתיקונים בסדרי גודל כאלה או אחרים.

כלומר, בסיומו של התהליך אמור היורו להיחלש עד לאזור שסביב 1.2 דולר ליורו.

מסקנות

הטווח הקצר לעולם יהיה לוט בערפל. אלא שמבט מעבר לערפילים ולגבעות שכנראה עוד נכונו לנו, הרי שהדולר החל תהליך של התחזקות משמעותית מול המטבע האחרופי האחיד. כפי שזה נראה כרגע, התהליך רק יצא לדרכו ורמת היעד שאמורה להגיע בטווח של השבועות הקרובים מצויה סביב 1.2 דולר ליורו.

* הערת אזהרה: המסחר במט"ח מסוכן על רקע התנודתיות הגבוהה והמינופים הגבוהים הנהוגים בשווקים אלו. הפעילות חייבת להיות מוגדרת ומדויקת בנקודות ספציפיות וכל פעולה חייבת להיות מגובה על ידי הוראה צמודה לקטיעת הפסד שלא תעלה של עשיריות בודדות של אחוזים ממחיר הקנייה

** אין בסקירה זו משום המלצה לקנות את הנייר או למוכרו והעושה זאת פועל על סמך שיקול דעתו בלבד.

*** הערה: כל הזכויות שמורות. אין לשכפל, להעתיק, לתרגם, לצלם, להקליט או להעביר בכל צורה שהיא כל חלק מן החומר אלא באישור מפורש בכתב מן המחבר.

מאת: אייל גורביץ'.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה