דירוג מנצח
צילום: pixabay

מיקרוסטרטג'י ופלנטיר על הפודיום, אבל מניית השנה בוול סטריט הייתה מפתיעה

שתיים משלוש מניות השנה בוול סטריט מציגות את שני הטרנדים הגדולים בקרב המשקיעים השנה, בינה מלאכותית וביטקוין, אבל המניה הטובה ביותר אולי תפתיע אתכם - מי זו ומה הוביל אותה לזינוק של 700% השנה?

רוי שיינמן |

בדומה ל-2023, גם 2024 הייתה שנה טובה בשוק המניות האמריקאי, עם תשואה של 24% ב-S&P 500 ושל 30% בנאסד"ק. אנבידיה NVIDIA Corp. 4.45%   הייתה מהמניות הבולטות גם השנה עם זינוק של 177%, אבל המניות הטובות ביותר השנה הציגו תשואות גבוהות בהרבה. פלנטיר Palantir 6.25%  ומיקרוסטרטג'י MicroStrategy Inc 13.22%  עומדות על הפודיום במקום השלישי והשני בהתאמה, הראשונה רותמת את הבינה המלאכותית בשביל לעזור לארגוני בטחון וצבאות בעולם, והשניה המשיכה לקנות ביטקוין גם השנה ונהנתה מהזינוק במטבע הדיגיטלי. נרחיב על כל אחת מהן בהמשך, אבל נתחיל עם המניה שהציגה את התשואה הטובה ביותר השנה, ויכול להיות שבכלל לא שמעתם עליה.


תשואה של 718% - AppLovin היא מניית השנה בוול סטריט

לפני שנה שווי השוק של AppLovin AppLovin 2.6%  היה מתחת ל-10 מיליארד דולר. היום היא נסחרת לפי שווי של 109 מיליארד דולר. החברה עוסקת בתחום הפרסום הדיגיטלי בכל שהיא משתמשת בלמידת מכונה בשביל למצוא את שיטות הפרסום הטובות ביותר עבור כל לקוח שלה. 


המספרים של החברה מרשימים, היא הציגה גידול של 43% בהכנסות ב-3 הרבעונים הראשונים של השנה שהסתכמו ב-3.3 מיליארד דולר, והרווחים שלה צפויים לצמוח בשנה הבאה ב-45%. 


החברה מציגה גידול מרשים בתוצאות אבל העניין המשמעותי ביותר בעיני המשקיעים הוא שייתכן ש-AppLovin היא החברה הראשונה שהצליחה להבין איך באמת להרוויח כסף מבינה מלאכותית. עד היום תחום ה-AI הונע בעיקר על ידי ענקיות הטכנולוגיה, שהוציאו סכומי עתק על מחקר ופיתוח שכולל גם רכש של שבבים מחברות כמו אנבידיה או AMD. השאלה שנשאלת היא איך אותן חברות טכנולוגיה מחזירות את ההשקעה, כאשר היום המוצרים של אותן חברות שמבוססים על בינה מלאכותית מסתכמים בצ'אטבוטים או בכל מיני יישומים קטנים המוטמעים בתוכנות הקיימות שלהן. אותן חברות מציעות את רוב הפיצ'רים האלה בחינם בגרסה הבסיסית שלהם, מה שמקשה עליהן כרגע להצדיק את ההוצאות הגדולות.

קיראו עוד ב"גלובל"


אדם פורוגי, מנכ"ל AppLovin; קרדיט: טוויטר


AppLovin הצליחה למצוא תחום אחד שבו הבינה המלאכותית באמת שווה כסף. לקוחות שרוצים לפרסם את המוצר שלהם משלמים לה, והיא בתמורה בוחנת את המוצר ואת קהל היעד ומציעה קמפיין פרסום שמותאם בדיוק לצרכים של החברה, וזאת באמצעות מודלי הבינה המלאכותית שהחברה פיתחה, שמותאמים בדיוק למשימה הזו.


התחילה במובייל, עברה למסחר האלקטרוני

הלקוחות הראשונים של AppLovin היו חברות משחקי מובייל שנעזרו בה בכדי לקדם את המשחקים ולהביא לגידול ברכישות שבתוך המשחק (Micro Transactions), כלומר רכישה של מוצרים בתוך המשחק כמו אביזרים שונים שהשחקנים יכולים לקנות לדמויות שלהם. עם זאת, המניע המרכזי מאחורי הזינוק המדהים הוא כניסתה של AppLovin לעולם הפרסום בתחום המסחר האלקטרוני. אנליסטים גורסים כי לחברה יש פוטנציאל לצמוח עוד יותר ולעשות למפרסמי e-commerce את מה שעשתה לחברות המשחקים - ואף לקרוא תיגר על מטא Meta Platforms  בדרך. לדברי מנכ"ל החברה, אדם פורוגי, המוצר החדש של AppLovin בתחום המסחר האלקטרוני הוא "המוצר הטוב ביותר שראינו אי פעם, והוא עדיין בשלב ניסיוני".


המעבר למסחר אלקטרוני פתח בפני AppLovin שוק פרסום חדש בהיקף של כ-120 מיליארד דולר - פי שניים עד שלושה מהשוק של משחקי מובייל, המוערך בכ-40-50 מיליארד דולר, כך לפי האנליסט טים נולן מ-Macquarie Equity. נולן אף העלה את מחיר היעד של המניה מ-270 דולר ל-450 דולר, אפסייד של 38%.


AppLovin מציגה תשואה חלומית השנה וזאת עוד אחרי שירדה החודש ב-20%, ירידה שנבעה מכך שהמניה לא נכנסה למדד ה-S&P 500, למרות שכן נכנסה למדד נאסד"ק 100, מה שהוביל לאכזבה בקרב משקיעים פרטיים שציפו לתמיכה מצד משקיעים מוסדיים. עם זאת, ישנם אנליסטים הסבורים כי ייתכן שהחברה תיכנס למדד היוקרתי בשנת 2025, מה שעשוי לשמר את ההתעניינות מצד משקיעים פרטיים.


מניית AppLovin מתחילת השנה


מחקר שביצעה חברת Prescient AI מצא כי AppLovin מספקת ללקוחותיה החזר של פי 1.5 על הוצאות הפרסום, יותר ממה שמציעות מטא וגול. בנוסף, מפרסמים רבים מקצים בין 25% ל-30% מתקציבי הפרסום שלהם ל-AppLovin – דבר שלא נצפה עד כה, פרט לאירועים כמו עונת החגים בטלוויזיה. עם זאת, יש מי שמטילים ספק בעסקי החברה לנוכח צמיחתה המהירה. ג’ון רוק, אנליסט מ-22V Research, כתב לאחרונה כי מדובר במניה "מוערכת יתר" במדד Russell 3000.


במקום השני עם תשואה של 380% - מיקרוסטרטג'י רוכבת על גלי הביטקוין

פעילות התוכנה של מיקרוסטרטג'י היא פחות או יותר נחלת העבר, והחברה היא היום המחזיקה הגדולה בעולם של ביטקוין כאשר היא מחזיקה היום במטבעות בשווי של בערך 42 מיליארד דולר.


להשקיע במיקרוסטרטג'י היום זה בגדול כמו להשקיע בביטקוין אבל עם מינוף. מעל לעובדה שיש פחות מניות של מיקרוסטרטג'י מאשר ביטקוין, החברה לוקחת הלוואות לטווח ארוך בשביל לממן רכישות של ביטקוין. 


בנוסף, מיקרוסטרטג'י היא בעצם דרך להמר על כך שהביטקוין יהיה מטבע העתיד, מעבר להשקעה במטבע עצמו. במידה והביטקוין אכן ישמש כאמצעי חליפין בעתיד, למיקרוסטרטג'י בתוך המחזיקה הגדולה ביותר יהיה את הכוח הגדול ביותר שיכול להשפיע על שער המטבע, ורכישת המניות שלה יכולה להקנות למשקיעים חלק מהכוח הזה.


מניית הדגל החדשה של הבינה המלאכותית - פלנטיר עם תשואה של 350%


פלנטיר היא אחד מסיפורי ההצלחה הגדולים של 2024. החברה שנותנת שירות לגופי ביטחון וצבאות גדולים בעולם (גם לצה"ל) זינקה השנה פי 4.5 לשווי של 175 מיליארד דולר. פלנטיר פיתחה תוכנה שמבוססת על מודלי בינה מלאכותית שמאפשרים לצבאות וגופי ביטחון לנטר ולנהל את כוח האדם שלהם, כמו גם את האיומים שעומדים בפניהם, ובכך לנהל את המערכה באופן יעיל ויחסית פשוט.


המכפילים שלה גבוהים במיוחד והמכפיל העתידי שלה עומד על 162, מה שמעורר ספקות לגבי יכולתה של החברה להציג צמיחה שתצדיק מכפיל כזה, אבל חלק מהאנליסטים, כמו דן אייבס מ-Wedbush, אופטימיים להמשך. לדבריו, 2025 תהיה שנת פריצה בתחום ה-AI הארגוני, כאשר חברות יגדילו משמעותית את תקציבי ההשקעה בתחום. הטכנולוגיה של פלנטיר מציעה יתרון ייחודי: היכולת לקחת מידע מורכב ולהפוך אותו להחלטות עסקיות מעשיות. זו לא סתם עוד פלטפורמת AI, אלא מערכת שנבנתה מהיסוד לטפל באתגרים ארגוניים מורכבים.


מניית פלנטיר מתחילת השנה


האופטימיים מאמינים שפלנטיר תוביל את מהפכת ה-AI הארגונית, והספקנים טוענים שמדובר בבועה שתתנפץ במוקדם או במאוחר. בינתיים נראה שהתמחור של החברה נקבע לחלוטין על ידי ספקולציות לגבי מה יקרה איתה בעתיד, ולא על בסיס התוצאות, שעדיין מראות שיפור - לרבעון השלישי דיווחה פלנטיר על רווח של 10 סנט למניה והכנסות של 725.5 מיליון דולר - מעל תחזיות האנליסטים שצפו רווח של 9 סנט למניה והכנסות של 705 מיליון דולר. התוצאות מייצגות שיפור משמעותי לעומת הרבעון המקביל אשתקד, אז הציגה החברה רווח של 7 סנט למניה והכנסות של 558 מיליון דולר.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה