תרופות
צילום: pixbay

ביום המסחר הראשון של 2025: מי המניה שצונחת ב-80%?

מניית החברה התרסקה לאחר שהתרופה החדשנית לטיפול בדיכאון נכשלה בניסוי המרכזי; נקודת אור: יעילות גבוהה יותר בקרב נשים

אדיר בן עמי |


חברת הביוטכנולוגיה נאומורה תרפיוטיקס Neumora Therapeutics 10.15%  פתחה את שנת 2025 עם מכה קשה, כאשר מנייתה מתרסקת בשיעור חד של למעלה מ-80% בעקבות כישלון בניסוי קליני מרכזי בתרופה ניסיונית לטיפול בדיכאון.


התרופה המדוברת, נבקפרנט (Navacaprant), לא הצליחה להוכיח יעילות מעבר לאפקט הפלצבו בניסוי שלב 3, הראשון מבין שלושה ניסויים שתוכננו לקראת אישור התרופה לטיפול בדיכאון קליני. תוצאות הניסוי הראו כי המטופלים שקיבלו את התרופה חוו שיפור זהה בתסמיני הדיכאון לאלו שקיבלו פלצבו. על פי סולם הדיכאון מונטגומרי-אסברג (MADRS), שתי הקבוצות הראו ירידה של 12.5 נקודות בחומרת התסמינים.


בסולם נפרד שנועד למדוד את היכולת לחוש הנאה (סולם סנייט-המילטון), נרשם הבדל מזערי בין הקבוצות: המטופלים שקיבלו את התרופה הראו שיפור של 5.8 נקודות, לעומת 5.5 נקודות בקבוצת הפלצבו. האנליסט מיילס מינטר מחברת ויליאם בלייר ציין כי הציפייה המינימלית הייתה להבדל של שתי נקודות לפחות בין הקבוצות כדי להיחשב משמעותי מבחינה קלינית.


נשים הגיבו יותר לתרופה 

נקודת אור מפתיעה התגלתה בניתוח תת-קבוצות: נשים שטופלו בתרופה הראו שיפור של 14 נקודות, לעומת 11.4 נקודות בקבוצת הפלצבו. עם זאת, בקרב גברים התוצאות היו הפוכות: 10.6 נקודות שיפור בקבוצת התרופה לעומת 13.8 נקודות בקבוצת הפלצבו.


נאומורה, שהונפקה בספטמבר 2023 במחיר של 16.50 דולר למניה, סיימה את 2024 במחיר של 10.60 דולר. בעקבות הכישלון בניסוי, צנחה המניה לרמה של 2.06 דולר בפתיחת המסחר ביום חמישי.


למרות המכה הקשה, החברה הדגישה כי ברשותה מספיק מזומנים להמשך פעילות עד אמצע 2026, מה שמאפשר לה להמשיך בפיתוח התרופתי.


התקווה של נאומורה 


עדיין קיימת תקווה קלושה עבור החברה, שכן שני ניסויי שלב 3 נוספים עדיין מתנהלים. בנוסף, לחברה מספר תרופות נוספות בשלבי פיתוח מוקדמים יותר. החברה הודיעה כי תמשיך לנתח את התוצאות, במיוחד את ההבדלים המגדריים שנצפו בניסוי, אך נראה כי הסיכויים לאישור התרופה במתכונתה הנוכחית נמוכים משמעותית.


נאומורה מצטרפת לשורה ארוכה של חברות ביוטכנולוגיה שחוו כישלונות בניסויים קליניים מתקדמים, מה שממחיש את הסיכונים הגבוהים הכרוכים בפיתוח תרופות חדשניות. שוק הטיפול בדיכאון, למרות שהוא רווי בתרופות גנריות זולות, עדיין משווע לחידושים טיפוליים, במיוחד עבור מטופלים שאינם מגיבים לטיפולים הקיימים.


הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה