מחירי היהלומים בצניחה: מה קורה בתעשיית היהלומים?
המהפכה בשוק היהלומים: הצרכנים מעדיפים יהלומים מלאכותיים גדולים וזולים, בזמן שהתעשייה המסורתית נאבקת על עתידה
הימים בהם יהלום טבעי היה הבחירה הברורה לטבעת אירוסין מתחילים להיראות רחוקים מתמיד. אחרי תקופת שיא בביקושים שלאחר הקורונה, מחירי היהלומים הטבעיים צנחו ב-8% בהשוואה לרבעון הראשון של 2020. אבל זה כלום
לעומת הצניחה
הדרמטית של 75% במחירי היהלומים המלאכותיים.
חברת דה בירס, מהכורות הגדולות בעולם, נקטה בצעד חריג כשהורידה את מחירי היהלומים הגולמיים שלה ב-10% עד 15% במכירות דצמבר. זהו מהלך נדיר שמעיד על עומק המשבר. בבוטסואנה,אחת היצרניות הגדולות של יהלומים בעולם, כבר מזהירים מפני התכווצות של הכלכלה ב-1.7% בגלל הירידה במכירות. המצב בשוק האמריקאי, הגדול בעולם, מדאיג במיוחד. בעוד שמכירות תכשיטי היהלומים הטבעיים ירדו ב-0.7%, המכירות של תכשיטים משובצים ביהלומים מלאכותיים זינקו ב-12.5%. הצרכנים האמריקאים מצביעים ברגליים - הם מעדיפים יהלומים גדולים יותר במחיר נמוך יותר.
- המגמה נמשכת: סחר היהלומים בישראל בירידה
- עסקת ענק בתחום הכרייה: BHP מנסה לרכוש את המתחרה ב-38.9 מיליארד ד'
הנתונים מפלטפורמת התכנון לחתונות "The Knot" מספקים תמונה ברורה: יותר ממחצית מטבעות האירוסין בארה"ב ב-2024 משובצות ביהלום מלאכותי כאבן המרכזית. זה זינוק מרשים מ-12% בלבד ב-2019. העובדה שהעין האנושית אינה מסוגלת להבחין בין יהלום טבעי למלאכותי רק מחזקת את המגמה.
גם בסין, השוק השני בגודלו בעולם, המצב קודר. הביקוש לתכשיטי יהלומים צנח ברבע בהשוואה לשנה שעברה, שגם היא הייתה חלשה. הסינים מעדיפים כעת זהב - חלקו בשוק התכשיטים עלה ל-77%, בעוד שחלקם של היהלומים צנח ל-9% בלבד.
אם ניקח את זה אלינו, בישראל הקטנה, תגלו שהרוב המוחלט של האנשים יעדיף לקבל יהלום גדול במחיר יחסית קטן מאשר להפך במיוחד עם יוקר המחיה כיום. חלק יגידו שזו בחירה אידיאולגית, כאשר על מנת למצוא את היהלומים הטבעיים אנשים כנראה סבלו, אבל הרוב פשוט ישמעו את ההבדל המשמעותי במחירים ויקפצו על המציאה, במיוחד שאם תלכו לכל חנות יהלומים, תגלו שזה כמעט בלתי אפשרי להבדיל בין יהלום טבעי ליהלום מעבדה.
חנויות התכשיטים מעדיפות יהלומים מלאכותיים
לחנויות התכשיטים יש סיבה טובה להעדיף מכירת יהלומים מלאכותיים. עלויות הייצור שלהם יורדות מהר יותר מהמחיר לצרכן, מה שמאפשר רווחים נאים לכל שרשרת האספקה. יתרה מזאת, המחירים הנמוכים פותחים את השוק ללקוחות חדשים שבעבר לא יכלו להרשות לעצמם טבעת יהלום. חסמי הכניסה הנמוכים לייצור יהלומים מלאכותיים רק מחריפים את המצב. עלות הציוד ירדה משמעותית, והודו מציעה תמריצים נדיבים ליצוא יהלומים מלאכותיים. התוצאה: המחירים בשוק הסיטונאי צפויים להמשיך לרדת.
דה בירס מקווה שהפער ההולך וגדל במחירים יגרום לצרכנים לראות ביהלומים המלאכותיים קטגוריה נפרדת לחלוטין. חברת הבת שלהם, Lightbox, אפילו מציעה מחירים נמוכים מהשוק כדי
להדגיש את ההבדל. הפער במחיר מרשים - יהלום מלאכותי של 1.5 קראט זול ב-80% מיהלום טבעי מקביל, לעומת פער של 40% בלבד ב-2018.
- איש עסקים מדובאי ישקיע 20 מיליארד דולר בארה"ב
- מניית אפל תחת אש: "תחזית בלתי אטרקטיבית בעליל"
- תוכן שיווקי כמה מצבים בהם עו"ד ירושות וצוואות הוא הכתובת עבורכם
החברות המסורתיות לא יושבות בחיבוק ידיים. דה בירס וסיגנט ג'וולרס, קמעונאית התכשיטים הגדולה באמריקה, השיקו קמפיין שיווקי תחת הסיסמה "שווה לחכות" כדי לעודד מכירות של יהלומים טבעיים. אבל האתגר האמיתי נמצא בתמריצים לקמעונאים. בעבר, המעבר מיהלום טבעי של קראט אחד ליהלום מלאכותי של שני קראט הניב רווח גולמי נוסף של 1,500 דולר. כיום, צריך לשכנע את הלקוח לקנות יהלום מלאכותי של שלושה קראט כדי להשיג את אותו רווח.
הרווחיות הגבוהה של היהלומים המלאכותיים - שהגיעה לשיא של 90% ברבעון הראשון של 2024 - מתחילה להצטמצם. המרווחים ירדו ל-80%, והתחרות מתגברת עם כניסת שחקנים כמו וולמרט לשוק.
הצעירים מרוצים - תעשיית היהלומים בדילמה
בינתיים, הצעירים האמריקאים נראים מרוצים מאוד עם טבעות אירוסין המשובצות ביהלומים מלאכותיים, והקמעונאים שמחים להציע להם יהלומים גדולים יותר. הירידה במחירי היהלומים הטבעיים לא עזרה לשכנע שהם נכס שומר ערך.
התעשייה המסורתית ניצבת בפני דילמה מורכבת. מצד אחד, הירידה במחירי היהלומים המלאכותיים מאיימת על המודל העסקי שלה. מצד שני, הניסיון להילחם בטכנולוגיה החדשה עלול להיות חסר תוחלת.
מה שברור הוא שהחזרת הזוהר ליהלומים הטבעיים תדרוש עבודה קשה הן מהחברות שכורות אותם והן מאלה שמוכרות אותם. הקסם הטבעי כבר לא מספיק - צריך למצוא דרכים חדשות לשכנע את הצרכנים בערך הייחודי של יהלומים טבעיים. הביטוי "יהלומים הם לנצח" עומד במבחן חדש. השאלה היא האם התעשייה המסורתית תצליח להתאים את עצמה למציאות החדשה, או שהיהלומים המלאכותיים יהפכו לסטנדרט החדש בשוק התכשיטים העולמי.
- 3.בטיטו 06/01/2025 12:46הגב לתגובה זופעם חשבו שיהלום זה משאב נדיר אבל מסתבר שיש שפע של יהלומים רק שהמשווקים דה בירס שיחררו אותם לשוק במשורה עכשיו הם אוכלים את מה שהם בישלו האיכות של היהלומים מלאכותיים עולב על של הטבעיים.
- 2.מיקי 06/01/2025 12:29הגב לתגובה זוענף שעבר להודו שם למעשה מלטשים את יהלומים וארהב קונים כל השאר שווקים קטניםהכי כואב על הישראלים שהם לימדו את כל הסודות את ההודים...לטבעת מלאכותי אין ערך מתמשך אף אחד לא יוריש יהלומי מעבדה לילדים שלו
- 1.אלון 06/01/2025 11:41הגב לתגובה זושכל סוחרי יהלומי הדם והחוכמולוגים בקניונים ילכו חזרה למרכז הליכוד