סולאראדג' מזנקת ב-11% - סבב פיטורים נוסף והסכמים עם שותפים בארה"ב
חברת האנרגיה המתחדשת הישראלית חתמה על שני הסכמי אספקה עם לקוחות בארצות הברית, ויצאה לגל פיטורים נוסף של 400 עובדים; המניה מזנקת במסחר המוקדם
סולאראדג' סולאראדג' הודיעה על שתי עסקאות חדשות בשוק האמריקאי, עם חברות הפועלות בתחום התקנה ומימון פיננסי של מערכות סולאריות ביתיות. במקביל, הודיעה החברה על גל פיטורים נוסף של 400 עובדים, שיותיר אותה עם כ-3,000 עובדים בלבד. בעקבות המהלכים מזנקת מניית החברה בכ-20% במסגרת המסחר המוקדם בוול סטריט.
- גולדמן זאקס עם המלצה על קלאודפלייר - אפסייד של 23%
- סולאראדג' קיבלה המלצת קניה מגולדמן זאקס - אפסייד של 35%
על פי הדיווח, בסוף חודש דצמבר חתמה החברה על הסכם עם חברת Sunrun, אחת מהחברות הגדולות בתחום ההתקנה הביתית של מערכות סולאריות, וכן עם גוף פיננסי המממן מערכות סולאריות ביתיות. במסגרת ההסכמים, סולאראדג' תספק לחברות ממירים, אופטימייזרים ובטריות שייוצרו בארצות הברית, שיסייעו לשותפים שלה לעמוד בדרישות לקבלת זיכויי מס על ייצור מקומי. מהות ההסכמים היא לאפשר לשותפות לנצל את זיכויי המס המיוחדים על ציוד שמיוצר בארצות הברית. אספקת הציוד צפויה להתבצע לאורך 2025.
לפחות בינתיים, השוק אוהב את הצעדים ואת ההתייעלות שעוברת החברה. כפי שהערכנו בעבר,אחד המבחנים החשובים בפניו ניצבת סולאראדג', אחרי הנפילה הכואבת בשנה האחרונה, הוא תזרימי. אחרי ששרפה 75 מיליון דולר ברבעון השלישי, החברה מצפה לתזרים שלילי של עד 20 מיליון דולר ברבעון הרביעי. יש כמה פעולות שעובדות לטובתה - כשחברה מתכווצת, ההון החוזר שהיא צריכה - מלאי, יתרת לקוחות, יורדת. במקום לממן את הלקוחות, נעשה תהליך הפוך, וזה מתורגם לתזרים חיובי. חוץ מזה, קצב ייצור המלאי נמוך משמעותית כי יש לחברה ערמות של מלאי, אז גם כאן יש חיסכון תזרימי.
- איש עסקים מדובאי ישקיע 20 מיליארד דולר בארה"ב
- מניית אפל תחת אש: "תחזית בלתי אטרקטיבית בעליל"
- תוכן שיווקי כמה מצבים בהם עו"ד ירושות וצוואות הוא הכתובת עבורכם
התזרים הוא המבחן הגדול של החברה - כמה החברה תשרוף, והאם היא תוכל להתאזן תזרימית לפני השיפור בשוק, אם וכאשר יקרה. המבחן הבא, והוא המבחן הקריטי, הוא האם לחברה יש מה להציע כשהשיפור יגיע. האם אחרי המשבר הענק הזה, בריחת טאלנטים
וצרות נוספות, היא יכולה טכנולוגית להתמודד מול המתחרות?
המלצת קניה מגולדמן זאקס
לפני כשבועיים קיבלה סולאראדג' המלצת קניה מגולדמן זאקס עם מחיר יעד של 19 דולר למניה, אפסייד של 35% על שער הנעילה באותה העת בוול סטריט. בגולדמן זאקס החליטו לשנות את המלצתם על מניית חברת האנרגיה הסולארית הישראלית מ"מכירה" ל"קנייה" תוך שהם מעלים את מחיר היעד שעמד על 10 דולר. זאת להערכתם לאחר שהחברה הגיעה "לתחתית" בכל הקשור להערכות של המשקיעים כלפיה.
לדבריהם, החשש של המשקיעים, באשר ליכולת של החברה לשרת את החוב שלה במהלך השנה הקורבה, הינו "מוגזם". להערכת בית ההשקעות, התמחור הנוכחי של המניה יוצר יחס סיכוי-סיכון אטרקטיבי ביחס למניות אחרות. בין השאר הם מציינים את ממאמצי החברה לבצע ארגון מחדש של פעילותה, בדגש על צמצום עלויות. לדבריהם, האסטרטגיה שנקטה הנהלת החברה, מציבה אותה בעמדה טובה יותר למנף את מבנה העלויות ולשפר את תמהיל מכירות המוצרים. בתקופה האחרונה חוותה סולאראדג' גל של הורדות דירוג ותחזיות מצד אנליסטים. מספר בנקים, כולל ג'פריס (Jefferies) וברקליס (Barclays), הורידו את התחזית שלהם ל"ביצועי חסר", והציבו מחירי יעד נמוכים במיוחד, חלקם אף של 7 דולר למניה. ברקע, הסביבה המאתגרת עבור חברות סולאריות, והחששות בנוגע לצמיחה עתידית.
מנכ"ל חדש צרות ישנות
בחודש שעבר הודיעה סולאראדג' על מינוי מנכ"ל חדש - שוקי ניר, שכיהן כסמנכ"ל השיווק של החברה בחצי השנה האחרונה. ניר ירש מקודמיו בתפקיד שורה של אתגרים משמעותיים בדרך לשיקום סולאראדג', שסובלת מביקושים חלשים בשוק הסולארי, שהובילו לצניחה במכירות ולירידת ערך המניה בכ-97% מאז השיא שנרשם במהלך 2022.
המנכ"ל הנכנס, שוקי ניר. קרדיט: החברה.
ברבעון האחרון נאלצה החברה לבצע מחיקת מלאי בהיקף של כ-1 מיליארד דולר, עקב הצטברות מוצרים שלא נמכרו. במהלך הרבעון פספסה סולאראדג' את צפי האנליסטים עם הכנסות של כ-260 מיליון דולר לצד הפסד גדול של כ-15 דולר למניה. האתגר של ניר יהיה למצוא פתרונות, בשוק שבו רוב מניות האנרגיה המתחדשת רשמו ירידות לאחרונה, בעיקר בשל בחירתו של דונלד טראמפ לנשיא ארה"ב. מדיניותו הצפויה, המנוגדת לעידוד התחום, מוסיפה אי-ודאות משמעותית, בייחוד לאור הצהרותיו המזלזלות בנושא שינוי האקלים.
עם זאת, בחודש שעבר דיווחנו על התחזיות האופטימיות שסיפק מנכ"ל החברה הקודם, רונן פייר בשיחה סגורה. בין היתר, עלה מהשיחה כי המלאי שנמחק ישמש לרכיבים של מוצרים חדשים ו-או לשימור לקוחות. וזה נותן כוח גדול לחברה כי בעלות אפס (המלאי הרי נמחק) היא מייצרת מכירות. בתוך כך, לאחרונה הודיעה החברה, כי היא ממשיכה בתהליך ההתייעלות שלה, ובישרה על סגירת חטיבת אגירת האנרגיה בקוריאה, שם היא פועלת באמצעות חברה מקומית שמעסיקה כ-500 עובדים. המהלך צפוי לחסוך לחברה כ-30 מיליון דולר בשנה ולהשלים את תהליך הסגירה עד למחצית השנייה של 2025. במסגרת הצעד, סולאראדג' מתכננת למכור את כל הנכסים הקשורים לפעילות זו, כולל מתקני ייצור סוללות ותאי אגירה.