התשואות חלשות אבל דמי הניהול של ביל אקמן נותרו גבוהים
הקרן של המיליארדר היהודי אמנם הציגה במהלך השנה החולפת תשואה חיובית, אך הוא המשיך לגבות עמלות גבוהות; המבקרים טוענים שהקרן חסרת אטרקטיביות, אבל יש גם מי שטוענים שלמרות השנה החלשה, היכולת של אקמן לזהות הזדמנויות בשוק תוכיח את עצמה
ביל אקמן, אחד המשקיעים הכי מוכרים בשוק הפיננסי העולמי, מסיים את 2024 עם תחושות מעורבות. קרן ההשקעות המרכזית שלו, פרשינג סקוור (Pershing Square Holdings), אמנם השיגה תשואה של 10.2% בשנה החולפת, אבל כשמשווים את זה לביצועים של מדד הדגל האמריקאי, S&P 500, שזינק ב-25%, קשה להתעלם מהפער המשמעותי. עם זאת, הקרן הצליחה לייצר עמלות מרשימות בזכות מבנה עמלות מהגבוהים בשוק.
פרשינג סקוור, שמנהלת נכסים בשווי 13 מיליארד דולר, היא קרן השקעות סגורה שנסחרת בבורסות אירופה וארה"ב. הקרן מתמקדת במניות צמיחה איכותיות, אבל 2024 לא הייתה שנה פשוטה עבורה, בזמן שהשוק זינק בשיעור דו-סיפרתי גבוה, היא התקשתה לייצר ביצועים עודפים וסיימה את השנה עם תשואה של 10% בלבד. לקרן, תיק מניות מרוכז הכולל כתריסר מניות בלבד, מתוכם רק אחת נמנית עם שבע המופלאות (Magnificent Seven) - אלפבית (Alphabet), חברת האם של גוגל.
עם זאת, למרות הביצועים הלא מבריקים, הקרן הצליחה לייצר כ-200 מיליון דולר הודות לעמלות הצלחה, ועוד כ-190 מיליון דולר מדי ניהול. אקמן והצוות שלו נהנים מתזרים הכנסות מרשים, גם אם הביצועים בפועל לא מצדיקים את המבנה הגבוה הזה לטענת מבקרים בשוק. היא גובה דמי ניהול בסיסיים של 1.5% ועוד עמלות הצלחה של 16% מהרווחים. עמלות אלה אינן מותנות בהשגת תשואה גבוהה ביחס למדדים כמו ה-S&P 500, אם כי הן כפופות למנגנון של "שיא קודם", כלומר עמלות הצלחה לא נגבות אם הקרן מפצה על הפסדים קודמים.
המבקרים של אקמן טוענים שמבנה העמלות הגבוה, לצד העובדה שמדובר בקרן עם צוות השקעות קטן יחסית, הופכים את הקרן לפחות אטרקטיבית עבור משקיעים פרטיים. עם זאת, יש גם מי שטוענים שהיכולת של אקמן לזהות הזדמנויות בשוק, כמו ההימור המוצלח על אג"ח תאגידיות בתחילת מגפת הקורונה, מצדיקות את העמלות הגבוהות. על אף שנה חלשה יחסית, אקמן ממשיך למשוך תשומת לב רבה בשוק, עם שווי נכסים כולל של מעל 17 מיליארד דולר בניהולו, הוא נשאר אחד השמות הבולטים בעולם הפיננסי. 2025 כבר התחילה טוב יותר לקרן, והמשקיעים יעקבו מקרוב אחרי יכולתו של אקמן לחדש את המומנטום החיובי ולהמשיך להציג רווחים יציבים בטווח הארוך.
- מניית אנבידיה: הגבלות יצוא חדשות על שבבי AI מדאיגות את המשקיעים
- משבר בשוק האג"ח הבריטי מאיים על יציבות הכלכלה
- תוכן שיווקי כמה מצבים בהם עו"ד ירושות וצוואות הוא הכתובת עבורכם
התיק של אקמן - מיקוד בשלוש חברות
אחת מהשקעותיו המרכזיות של אקמן היא במניית אלפבית, המהווה 16.5% מהתיק. בזמן שמשקיעים חששו מהשפעת הבינה המלאכותית על עסקי החיפוש של גוגל, אקמן זיהה פוטנציאל באינטגרציה של כלים מבוססי בינה מלאכותית לתוך שירותי החברה. כך, פתרונות כמו AI Overview הגבירו את מעורבות המשתמשים ואפשרו לחברה להציג עלייה של 12% בהכנסות ממנועי חיפוש. בנוסף, חטיבת הענן של גוגל הציגה עלייה של 35% בהכנסות ברבעון האחרון, הודות לשירותים מבוססי בינה מלאכותית שזוכים לאימוץ רחב בקרב ארגונים. למרות האתגרים הרגולטוריים והחששות בתחום, אקמן מאמין שהמניה מציגה ערך אטרקטיבי במיוחד, עם מכפיל רווח מוערך של 21 ביחס לתחזיות לשנת 2025.
השקעה נוספת בתיק של אקמן היא חברת הנכסים האלטרנטיביים ברוקפילד, המהווה 14.4% מהתיק. החברה מחזיקה בנכסים בתחומים כמו תשתיות, אנרגיה מתחדשת, נדל"ן וביטוח. לאחרונה, החברה ביצעה מהלכים אסטרטגיים למשיכת השקעות נוספות, כולל העברת המטה לניו יורק וספין-אוף של עסקי ניהול הנכסים שלה. מהלכים אלו עשויים להוביל לשילוב המניה במדדי מניות אמריקאיים, מה שיגדיל את הביקוש למניה. מנהלי ברוקפילד צופים צמיחה חופשית של 20% בשנה בחמש השנים הקרובות, עם תזרים מזומנים צפוי של 47 מיליארד דולר. חלק מהכספים יוקצו לחלוקת דיבידנדים ורכישת מניות, מה שהפך את המניה למרכזית בתיק של אקמן.
ההשקעה השלישית של אקמן היא ברשת המלונות הילטון, המהווה 14% מהתיק. אקמן החל להשקיע בחברה בשנת 2016, אך הגדיל משמעותית את החזקותיו במהלך משבר הקורונה. כיום, הילטון מציגה צמיחה מרשימה, עם עלייה של 36% במספר המלונות מאז 2019 ויותר מ-200 מיליון חברים במועדון הלקוחות שלה, Hilton Honors.
התמיכה בישראל
אקמן, שתמך פומבית בישראל מאז פרוץ המלחמה בעזה, רכש לאחרונה נתח בבורסת תל אביב וממשיך לנצל את השפעתו הכלכלית כדי לקדם נושאים הקשורים לישראל בזירה העסקית והציבורית. לאחר אירועי ה-7 באוקטובר הפך אקמן לאחת הדמויות המשפיעות ביותר בזירת הרשתות החברתיות לטובת ישראל ובמאבק נגד אנטישמיות. לטובת העניין, הוא ניצל את חשבון ה־X (טוויטר לשעבר) שלו, שהלך וצבר תאוצה, בו הוא השמיע בין היתר ביקורת על ראשי האוניברסיטאות במדינה וממשל ביידן שלא עשו לדבריו מספיק למנוע את התפשטות האנטישמיות בקמפוסים.
לאחרונה הוא אף הודיע כי בכוונתו להסיר את רישום חברת ההשקעות שלו מהבורסה באמסטרדם ולפעול להעברת רישום חברת התקליטים יוניברסל מיוזיק (UMG) לארצות הברית. המהלך נובע מהתקפות אלימות על אוהדים ישראלים באמסטרדם שבוצעו על ידי קבוצות אנטישמיות לאחר משחק כדורגל. אקמן ציין כי התקריות מהוות נקודת מפנה עבורו, לצד העובדה שרוב המסחר במניות החברה כבר מתבצע בבורסה בלונדון. לדבריו, ההחלטה לשנות רישום נעשתה גם משיקולים מוסריים וגם כדי לשפר את רווחיות בעלי המניות.
- 1.תאביבית 08/01/2025 12:47הגב לתגובה זו1. נכבדו. אך ממול יש גופים פיננסיים אשר החליטו להדיר עצמם מהשוק הישראלי. לדוגמא קרן העושר הנורבגית. 2. מה הוא המאזן הסופי בין היוצאים לבין הנכנסים עוד מידע ראוי בעבור המשקיע המקומי.