מיקרוסופט מפטרת כדי להשקיע בבינה מלאכותית
פחות מאחוז מהעובדים יפוטרו על רקע השקעה של 80 מיליארד דולר במרכזי נתונים חדשים, כאשר למרות הפיטורים מצבת העובדים בחברה גדלה ב-7,000 בשנה האחרונה, וקצב הפיטורים בענף הטכנולוגיה מאט עם 152 אלף פיטורים ב-2024 לעומת 264 אלף ב-2023
גל פיטורים חדש מכה בענקית הטכנולוגיה מיקרוסופטMicrosoft Corp 0.52% , אך הפעם בהיקף מצומצם: פחות מאחוז מכוח האדם של החברה צפוי לעזוב, כאשר הקריטריון המרכזי לפיטורים הוא ביצועי העובדים. הסיבה לפיטורים: פינוי משאבים לטובת השקעות בינה מלאכותית.
למרות שמיקרוסופט מגייסת בקצב מואץ - החברה צמחה מ-221,000 עובדים לכ-228,000 עובדים במהלך השנה האחרונה - היא ממשיכה לבצע התאמות בכוח האדם שלה. הגידול במצבת העובדים מיוחס בעיקר לרכישת חברת המשחקים אקטיביז'ן בליזארד ב-2023.
מאחורי המהלך עומד כאמור רצון החברה לפנות משאבים להשקעה בבינה מלאכותית. מיקרוסופט הכריזה לאחרונה על תוכנית שאפתנית להשקיע 80 מיליארד דולר בשנת הכספים 2025 בבניית מרכזי נתונים מותאמי בינה מלאכותית, כשיותר ממחצית מהסכום מיועד להשקעה בארצות הברית.
בראד סמית, נשיא מיקרוסופט, התייחס לחששות מפני השפעת הבינה המלאכותית על שוק העבודה בפוסט בבלוג החברה: "בינה מלאכותית, כמו כל טכנולוגיה חדשה, תשבש את הכלכלה ותדחק חלק מהמשרות. אבל ככל שאנחנו עובדים על יוזמות הכשרה בשנים האחרונות, גוברת בנו האמונה שהבינה המלאכותית תיצור הזדמנויות חדשות שיעלו על האתגרים הצפויים."
האטה בקצב הפיטורים בענף הטכנולוגיה
בניגוד לחששות המוקדמים מפני פיטורים המוניים בעקבות התפתחות הבינה המלאכותית, נתוני אתר Layoffs.fyi מראים דווקא האטה בקצב הפיטורים בענף הטכנולוגיה: 152,074 עובדים פוטרו ב-2024, לעומת 264,220 ב-2023.
מיקרוסופט אינה לבד במרוץ הבינה המלאכותית - החברה מתחרה ראש בראש עם ענקיות טכנולוגיה אחרות כמו גוגל, אמזון ומטא, כשכל אחת מהן משקיעה משאבים עצומים בפיתוח הטכנולוגיה. גם חברות טכנולוגיה אחרות המשקיעות בבינה מלאכותית, כמו סיסקו ודל, ביצעו פיטורים בשנה שעברה, מה שמדגיש את המגמה המעניינת בתעשייה: מצד אחד השקעות עצומות בטכנולוגיות עתידיות, ומצד שני צמצום בכוח האדם.