שער הדולר יורד - הסיכוי להחזרת החטופים והפסקת אש מחזקים את השקל
מה צפוי בשער הדולר בטווח הקרוב ומה משפיע על שער הדולר?
שער הדולר יורד על רקע ההערכות כי הסיכוי לעסקת חטופים גובר. הדולר מאבד כ-0.5% במסחר הרציף ל-3.66 שקל לדולר.
- שער הדולר מאבד 0.65% - האם הכיוון למטה יימשך?
- למה בנק ישראל לא מתערב מספיק בשוק המט"ח והאם זה קשור לממשלה?
הירידה בשער הדולר מגיעה למרות הירידות בוול סטריט. נזכיר כי קיים מתאם הפוך בין וול סטריט לבין שער הדולר שנובע מכך שהגופים המוסדיים מעדכנים את החשיפה שלהם במקביל לשינויים בבורסה האמריקאית. כאשר יש ירידות אזי ההחזקה הדולרית שלהם ירדה והם צרייכם להגדיל את החשיפה הדולרית כדי לחזור לנקודת הבסיס.
זה מתרחש גם הפוך. בימים האחרונים על רקע החולשה בוול סטריט, השקל אמור להתחזק. הפסקת אש בדרום בהמשך להפסקת אש בלבנון, מחזירה בהדרגה את השגרה, גם את השגרה הכלכלית ויוצרת וודאות, וזה טוב לכלכלה.
שני הכוחות מנוגדים, אבל הסיכוי למתווה ולהפסקת אש מזיז את שער הדולר כלפי מטה, אפשר רק לשער שאלמלא הירידות בוול סטריט, הירידה בשער הדולר היתה חזקה עוד יותר.
- מכה לאינטל: בכיר בחברה עובר לקוולאקום
- מלחמת הקוונטים: ענקיות הטכנולוגיה מול השוק
- תוכן שיווקי כמה מצבים בהם עו"ד ירושות וצוואות הוא הכתובת עבורכם
מה צפוי להמשיך ולתמוך במגמה?
הציפיות להפחתת ריבית בנק ישראל, שצפויה כבר ברבעון השני של 2025, מהוות גורם נוסף בחיזוק השקל. שוק אגרות החוב כבר מתמחר ריבית נמוכה יותר, והאינפלציה צפויה להתמתן לרמה של כ-2.6% בשנה הבאה, בתוך טווח היעד של בנק ישראל.
תופעה מעניינת נרשמת בקרב המשקיעים המוסדיים, שכיום מחזיקים ברמת גידור דולרי של 30% ומעלה, לעומת פחות מ-25% בעבר. הציפייה היא שעם הזמן, הם יפחיתו את רמת הגידור, מה שיוביל למכירת דולרים ורכישת שקלים, ובכך יתמוך בהמשך התחזקות המטבע המקומי.
התנועות הבסיסיות במשק הישראלי תומכות מסורתית בשקל חזק. עודף הייצוא על היבוא מייצר מכירה שוטפת של דולרים, והריבית השקלית, שלרוב גבוהה מהריבית האמריקאית, מושכת משקיעים זרים להשקיע בנכסים שקליים.
עם זאת, המגמה העולמית של התחזקות הדולר, בעיקר על רקע נתוני תעסוקה חזקים בארה"ב ועליית תשואות האג"ח האמריקאיות, מקזזת חלק מהתחזקות השקל. תשואת האג"ח האמריקאית ל-10 שנים הגיעה ל-4.78%, מה שהופך את ההשקעה בדולר לאטרקטיבית יותר.
הגורם המשפיע ביותר על שער הדולר בטווח הקצר הוא פעילות הגופים המוסדיים, אשר מתאימים את החשיפה הדולרית שלהם בהתאם לתנודות בוול סטריט. ירידות בשוק האמריקאי מובילות לרכישת דולרים על ידי המוסדיים לצורך שמירה על רמת החשיפה הרצויה.
- 2.מנור 14/01/2025 00:27הגב לתגובה זויש לגייס את כל האברכים החרדים המשתמטים לצהל
- 1.יועץ השקעות 13/01/2025 22:25הגב לתגובה זוהוודאות תחזור לשוקדירוג האשראי יעלה בחזרההריביות גבוהותכל הסממנים מראים ש 2025 הולכת להיות שנת שיא למניות כמו הבנקים