לא רק צ'יפוטלה: רשתות המזון שמרוויחות מהתמתנות האינפלציה
סקטור המזון צפוי להינות מצמיחה בהכנסות הודות להתמתנות האינפלציה בארצות הרבית והיציבות במחירי חומרי הגלם; אילו רשתות צפויות להרוויח ומי עדיין סובלות מאתגרים גיאו-פוליטיים?
אחד המרוויחים הגדולים מההתמתנות המתמשכת באינפלציה בארצות הברית, הוא תחום המסעדנות, שעשוי לזכות בחזרה של הלקוחות שבחרו לצמצם את הוצאותיהם. כעת, בבית ההשקעות אופנהיימר סבורים שהמסעדות ורשתות המזון המהיר צפויות לחזור ולהציג צמיחה משמעותית בהכנסות, ומסמנים שורה של מניות שכדאי לשים לב אליהן.
לדבריהם, "התחרות הגוברת על תנועת הלקוחות מקבלת משקל כבד יותר השנה, במיוחד לאור העובדה שהאינפלציה התמתנה מה שמקנה לחברות יכולת נמוכה יותר להעלות מחירים. הדילמה של הצרכנים האם לאכול בחוץ או בבית, מבחינה כלכלית, הפכה "לקלה" יותר, מה שמספק רוח גבית נוספת לענף המסעדנות. לפי נתוני האינפלציה, קצב עליית המחירים השנתי ברכישת מזון בחוץ הוא כבר לא משמעותי כפי שהיה בהשוואה לאכילת מזון ביתי, והפער קטן כמעט פי שתיים בהשוואה בין דצמבר 2023 לנובמבר 2024. הדבר בא לידי ביטוי במיוחד בקרב הצרכנים בעלי ההכנסה הנמוכה שכעת צריכים פחות 'לשבור את הראש' איפה הם הולכים לספק נחת לקיבה שלהם".
כמו כן, בבית ההשקעות מציינים כי מרבית חומרי הגלם מציגים מחירים יציבים (פולי קפה מוחרגים לאור עליות המחירים הקיצוניות ברמה היסטורית) וכך גם קצב עליית שכר העובדים, מה שמשאיר מקום לשימוש במינוף תפעולי וגם חיסכון בהוצאות הגולמיות. לפי חברת Restaurants Darden Darden Restaurants Inc 0.45% , במהלך המחצית הראשונה של השנה קצב עליית האינפלציה של חומרי הגלם יעמוד על כ-2%. באשר לקצב פתיחת הסניפים בתעשייה, הקונצנזוס צופה לראות קצב פתיחה מואץ במהלך שנת 2025 לאחר שבשנת 2024 כמעט כל החברות חוו הורדה בצפי.
- אחרי שנה מלאה באתגרים: למה בוול-סטריט אופטימיים לגבי דומינו'ס פיצה?
- דומינו'ס פיצה חתכה את תחזית פתיחת החנויות החדשות - המניה נופלת
צ'יפוטלה ודומינוס
בראש רשימת ההמלצות של הבנק ניתן למצוא את מניית חברת Yum Yum! Brands Inc. -0.02% שמחזיקה בשורה של מותגים מובילים כמו פיצה האט ו-KFC. לדברי בריאן ביטנר, אנליסטי בכיר באופנהיימר, "החברה אינה זוכה לתשומת הלב הראויה לה מהשוק". בבית ההשקעות צופים שבמהלך השנה הקרובה החברה תציג קצב צמיחה במכירות הזהות, בשיעור גבוה מהממוצע הענפי. להערכתם, התמחור הנוכחי משקף הזדמנות אטרקטיבית של סיכוי/סיכון, היות והחשש מהאטה בקצב הצמיחה של סניפים חדשים יצא לדעתם מפרופרציה. על כן, העניקו באופנהיימר למניה מחיר יעד של 160 דולר, המשקף אפסייד של 30% על שער הבסיס של המניה.
מניה נוספת שזוכה להמלצה היא זו של רשת הפיצות דומינוס Domino's Pizza 2.21% שסבלה במהלך השנה האחרונה מחולשה בפעילות הבינלאומית שהובילה את ההנהלה למשוך חזרה את התחזית ארוכת הטווח לפתיחת סניפים. למרות זאת החברה הציגה במהלך שנת 2024 קצב צמיחה של כ-3.7% במכירות הזהות, נתון גבוה מהביצועים של המתחרות. על אף שבאופנהיימר מציינים כי יש סקפטיות בשוק בנוגע ליכולת של החברה להציג צמיחה חזקה במכירות במהלך שנת 2025, לדעתם הדבר הוא בר השגה. זאת באמצעות שימוש בגורמי צד שלישי דוגמת שירותי משלוחים כמו אובר ו-DoorDash, כאשר מהלכי שיווק נוספים, יכולים לייצר להערכתם צמיחה מעל לצפי.
באופנהיימר מעריכים שהתחזית השנתית שסיפקה החברה, כבר מגלמת בתוכה את החולשה הקיימת בפעילות הבינלאומית, כך שכל שיפור אפשרי במכירות מחוץ לארצות הברית יכול להוביל לאפסייד חיובי. על כן, הם מעלים את המלצתם על המני ומעניקים לה מחיר יעד של 495 דולר למניה, הנגזר על בסיס מכפיל רווח של 28.5 עבור התחזית של שנת 2025, בדומה לממוצע ההיסטורי.
מי שעוד זוכה להתייחסות חיובית היא רשת המסעדות צ'יפוטלה Chipotle Mexican Grill Inc. 1.13% שמנייתה הפכה בשנים האחרונות לאחת מחביבות המשקיעים הודות לתשואה הגבוהה. בבית ההשקעות מעניקים למניה מחיר יעד של 69 דולר. לדבריהם, במהלך שנת 2024 החברה המשיכה להציג ביצועים חזקים במיוחד, עם צמיחה של 7% ומעלה בהכנסות הזהות וצמיחה ברווחיות בשיעור של כ-24%. השנה החברה גם חוותה אירוע משמעותי ביותר עם העזיבה המפתיעה של המנכ"ל, לטובת סטארבקרס, שמתמודדת עם קשיים משמעותיים. באופנהיימר סבורים שהעזיבה של המנכ"ל הובילה להשפעה השלילית שחוות המניה מאז חודש יוני, אך גם בגלל הורדת תחזיות הרווח בעקבות הגידול בהוצאות המזון תרמה לכך. לדבריהם, הורדת התחזיות מספקת לחברה מרווח גדול יותר לאפסייד, בין היתר הודות לכניסה של המנכ"ל החדש שמכיר את החברה מקרוב לאחר ששימש בתור סמנכ"ל התפעול מאז שנת 2017. מחיר היעד של המניה נעשה על בסיס מכפיל רווח של 53 עבור התחזית של שנת 2025, כאשר לדבריהם "מדובר על תמחור פרמיום שגם ביחס לממוצע של החברה הוא גבוה, אך קצב הצמיחה הגבוה במספר הסניפים וברווח למניה מצדיק לדעתנו את הפרמיה".
מנגד, באופנהיימר מדגישים כי "קיים סיכון אצל חברות בעלות פרופיל בינלאומי גבוה דוגמת סטארבקס (Starbucks) ורשת המזון הסינית YUMC, בין היתר בעקבות השפעת המצב הגיאופוליטי במזרח התיכון וגם כתוצאה מהחולשה הכלכלית בסין. בנוסף לכך התחזקות הדולר מול סל המטבעות מהווה מקור לרוח נגדית נוספת על הרווחיות, מה שמוביל אותנו לספק תחזית רווח לשנת 2025 לאותן חברות מתחת לקונצנזוס".