רובינהוד
צילום: טוויטר

רובינהוד תשלם 45 מיליון דולר לסגירת החקירות של ה-SEC

פלטפורמת ההשקעות הפופולארית בקרב צעירים בארה"ב חתמה על הסדר עם רשות ני"ע אמריקאית, במסגרתו היא תשלם 45 מיליון דולר בתמורה לסגירת החקירות נגדה, כולל החקירה בגין פרצת האבטחה ב-2021 שהביאה לדליפה של שמות וכתובות אימייל של מיליוני משתמשים; המניה קופצת 

רוי שיינמן |
נושאים בכתבה רובינהוד SEC קנס

רובינהוד Robinhood 1.31%  , המפעילה אפליקציית השקעות שפופולארית בעיקר בקרב צעירים בארה"ב, דיווחה כי תשלם 45 מיליון דולר כדי ליישב את החקירות של רשות ניירות הערך האמריקאית (SEC). החקירות נגעה במגוון הפרות לכאורה, כולל פרצת אבטחה שאירעה בשנת 2021, במסגרתה נחשפו שמות וכתובות אימייל של מיליוני משתמשים. ברבעון השלישי רובינהוד ייצרה תזרים מזומנים של 1.8 מיליארד דולר, ונכון לסוף הרבעון היו לה בקופה 11 מיליארד דולר.


הפרצה, שנחשפה בנובמבר 2021, כללה חשיפת כתובות אימייל של כחמישה מיליון משתמשים ושמות מלאים של כשני מיליון משתמשים נוספים. החברה ציינה בזמנו כי התוקף התחזה לעובד רובינהוד והצליח לחדור למערכות החברה.


מעבר לפרצת האבטחה, ה-SEC האשים את רובינהוד בכך שלא יישמה תכנית מספקת להגנה על לקוחות מפני גניבת זהות, זאת למרות עלייה חדה בפריצות לחשבונות לקוחות במהלך השנים 2020 ו-2021. בנוסף, הרשות טענה כי החברה איחרה בדיווח על עסקאות חשודות וכי לא שמרה כראוי על תקשורת העובדים באמצעות אפליקציות מסרים כמו וואטסאפ, בעיה שהובילה להטלת קנסות דומים על בנקים וברוקראז'ים אחרים.


תגובת רובינהוד: "כבר טיפלנו בכל הבעיות"

"לוקאס מוסקוביץ', היועץ המשפטי הראשי של רובינהוד, מסר בתגובה: "אנו שמחים ליישב את הנושאים הללו. כפי שמזכיר צו ה-SEC, רובם נוגעים לאירועים שטופלו כבר בעבר". בין ההפרות הנוספות שהוזכרו בהסדר, רובינהוד הואשמה בכך שלא סימנה כראוי מכירות בחסר של מניות וכי יחידות החברה לא שמרו על רישומי מסחר כנדרש, דבר חיוני עבור חקירות רגולטוריות.


זה לא המקרה הראשון שבו רובינהוד מתמודדת עם קנסות. בשנת 2020, החברה שילמה 65 מיליון דולר כדי ליישב האשמות של ה-SEC על כך שלא חשפה באופן מספק את קשריה עם סוחרים במהירות גבוהה. שנה לאחר מכן, היא שילמה כמעט 70 מיליון דולר לרשות הרגולציה הפיננסית (FINRA) בשל טענות על אישור לקוחות שאינם כשירים לעסקאות אופציות מסוכנות ועל כשלי פיקוח טכנולוגי שהובילו להשבתות מערכתיות שפגעו במיליוני לקוחות.


הפופולאריות של רובינהוד זינקה ב-2021 על רקע סאגת גיימסטופ GameStop Corp. 0.04%  , במסגרתה סוחרים בודדים הביאו לשורט סקוויז במניה של רשת משחקי הוידאו. הרוב הגדול שהסוחרים השתמש ברובינהוד בכדי לקנות מניות גיימסטופ, ובשיא העליות של המניה, שהגיעה ל-1,000% בשבוע, רובינהוד הוסיפה מיליון משתמשים ביומיים.


את הרבעון השלישי סיימה רובינהוד עם הכנסות של 637 מיליון דולר ורווח של 17 סנט למניה, זאת לעומת הכנסות של 467 מיליון דולר והפסד של 9 סנט למניה ברבעון המקביל. המניה נסחרת היום לפי שווי של 37.5 מיליארד דולר אחרי זינוק של 285% בשנה האחרונה והיא נסחרת לפי מכפיל 29 על הרווחים הצפויים לה בשנה הבאה.

כל הכותרות

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה