אנבידיה עולה ב-3% - למה האנליסטים מנמיכים תחזיות?
ענקית השבבים נאבקת באתגרים טכנולוגיים בייצור מערכות ה-GB200 NVL בזמן שממשל ביידן מקדם הגבלות יצוא חדשות ובוול-סטריט מורידים את תחזית ההכנסות ב-15 מיליארד דולר
עליות מתונות נרשמו היום במניית אנבידיהNVIDIA Corp. 3.37% , המובילה העולמית בתחום שבבי הבינה המלאכותית, כשברקע חששות לגבי יכולות הייצור שלה. המניה התאוששה מירידות במסחר המוקדם ועולה ב-3%, בתמיכת נתוני אינפלציה מעודדים בארה"ב.
בשוק מתגברים החששות סביב דיווחים על בעיות בקו הייצור של מערכות ה-GB200 NVL, פלטפורמת הדגל של החברה המיועדת למרכזי נתונים. מערכות אלו, המשלבות טכנולוגיית קירור נוזלי מתקדמת, אמורות להוות את חוד החנית של אנבידיה בתחום הבינה המלאכותית.
על פי הערכות בית ההשקעות KeyBanc, אנבידיה אמנם מצליחה לעמוד ביעדי הייצור של שבבי Blackwell החדשים, אך נתקלת בקשיים משמעותיים בשילובם במערכות השרתים המתקדמות. האנליסט ג'ון וין הוריד את תחזית הכנסות החברה ממרכזי נתונים לשנת 2026 ב-15 מיליארד דולר, לרמה של 185 מיליארד דולר.
האתגרים התפעוליים מגיעים בעיתוי רגיש במיוחד עבור אנבידיה, כאשר ממשל ביידן מקדם יוזמה להגבלת יצוא שבבי AI ליותר מ-120 מדינות. הצעד עלול להשפיע משמעותית על פעילות החברה בשווקים בינלאומיים.
למרות האתגרים המצטברים, האנליסטים נותרים אופטימיים לגבי עתיד החברה. KeyBanc שומר על המלצת "משקל יתר" עם מחיר יעד של 180 דולר למניה, בהערכה כי הקשיים הנוכחיים הם זמניים.
מערכות ה-GB200 NVL מייצגות קפיצת מדרגה טכנולוגית משמעותית, המשלבת עשרות שבבי Blackwell ברשת אחת. מורכבות זו מסבירה את האתגרים בתהליך הייצור, אך גם מדגישה את הפוטנציאל העצום הטמון במוצר.
בוול-סטריט מעריכים כי היכולת של אנבידיה לפתור את בעיות הייצור במהירות תהיה קריטית לשמירה על מעמדה המוביל בשוק שבבי הבינה המלאכותית. החברה נדרשת להוכיח כי ביכולתה לייצר בהיקפים משמעותיים את המוצרים המתקדמים ביותר שלה. הסנטימנט בשוק מעיד כי המשקיעים עדיין מאמינים בסיפור הצמיחה של אנבידיה, אך רמת הדריכות עלתה.
ההגבלות של ביידן
לאחרונה הממשל האמריקני הודיע על הרחבת מגבלות הייצוא של טכנולוגיות בינה מלאכותית ליותר מ-120 מדינות. המהלך, שעד כה התמקד בעיקר בסין, צפוי להשפיע משמעותית על פעילותן של חברות כמו אנבידיה במדינות המוגדרות "Tier 2", עם פגיעה פוטנציאלית של מיליארדי דולרים בהכנסות.
אנבידיה, שכבר ספגה מכה מהמגבלות הקודמות ב-2023, יצאה בביקורת חריפה נגד המהלך החדש. נד פינקל, בכיר בחברה, טוען כי התקנות יטילו "שליטה בירוקרטית מכבידה" על תעשיית השבבים האמריקאית ויפגעו ביכולת השיווק הגלובלית של החברות.
המשקיעים, מצדם, גילו אופטימיות זהירה, כאשר מניית החברה עלתה קלות בתגובה להודעה. נראה שהשוק מהמר על שינוי מדיניות מהותי עם כניסתו הקרובה של דונלד טראמפ לבית הלבן. התפיסה הרווחת היא שההגבלות על מדינות ידידותיות, כמו ישראל, אינן הגיוניות ועשויות להשתנות תחת הממשל החדש.
תקופת ההערות של 120 ימים שנקבעה למגבלות המוצעות פותחת פתח לשינויים משמעותיים. טראמפ, שהבטיח במהלך הקמפיין לבטל את צווי הבינה המלאכותית של ביידן ולהקל על הרגולציה בתחום הטכנולוגיות המתקדמות, עשוי לנצל הזדמנות זו לשינוי מדיניות מקיף.
עם זאת, בוול-סטריט מזהירים כי גם תחת ממשל טראמפ, המגבלות על סין עשויות להישאר או אף להתחזק. מדיניות ה-"Make America Great Again" של טראמפ כוללת צעדים להחלשת מעצמות מתחרות, וסין נמצאת בראש הרשימה. השאלה המרכזית היא כיצד יאזן הממשל החדש בין הרצון לחזק את התעשייה האמריקאית לבין הצורך לשמור על היתרון הטכנולוגי מול המתחרים.
אנבידיה מרחיבה פעילות בישראל
ענקית השבבים הודיעה היום כי היא מרחיבה משמעותית את פעילותה בישראל עם השקעה של למעלה מחצי מיליארד דולר בהקמת מרכז נתונים חדשני באזור התעשייה מבוא כרמל. המתקן, שיתפרס על שטח של 10,000 מ"ר, יהיה הראשון בישראל שיאכלס את מעבדי Blackwell החדשניים של החברה.
המרכז החדש, שהוקם בזמן שיא של פחות משנה, צפוי להפוך לאחד ממתקני העיבוד העוצמתיים בישראל. עם צריכת חשמל של 30 מגה-וואט, הוא ישתווה לחוות השרתים הגדולה ביותר במדינה כיום - SDS במודיעין - ויעלה משמעותית על מתקני אמזון המקומיים, הצורכים 12 מגה-וואט כל אחד.
החידוש המשמעותי במתקן הוא שילוב מעבדי Blackwell , המציעים יכולות חישוב מרשימות - פי ארבעה בתחום האימון ופי שלושים בתחום ההפעלה בהשוואה למחשב העל "ישראל 1" הקיים של החברה. המרכז יכלול גם מעבדות פיתוח ומשרדים, וישמש באופן בלעדי את צרכי המחקר והפיתוח של אנבידיה.
הפרויקט מהווה שדרוג מרשים של מבנה לוגיסטי קיים של חברת שובל נכסים, שעבר התאמות מקיפות כולל מערכת קירור נוזלי חדשנית שהובאה במיוחד לישראל. המתקן צפוי להכיל אלפי מעבדים גרפיים מתקדמים מסוגי Blackwell ו-Grace Blackwell לצד מעבדי תקשורת מתוצרת אנבידיה ישראל.