TSM מקפיצה את התחום - מניות השבבים עולות בטרום
יצרנית השבבים המובילה דיווחה על תוצאות חזקות לרבעון הרביעי, שוב הודות לביקוש החזק לשבבי בינה מלאכותית, והמניות בתחום קופצות
אם לחלק מהמשקיעים עדיין היו חששות מהאטה בתחום שבבי ה-AI ב-2025, TSMC Taiwan Semiconductor . 5.49% , יצרנית השבבים הטאיוונית, כנראה הרגיעה אותן. הדוחות החזקים של החברה לרבעון הרביעי שזינקו ב-39% לסך של כ-28.6 מיליארד דולר, ובעיקר התחזית שלה קדימה, מקפיצות את מניות השבבים במסחר המוקדם, כאשר בין הבולטות: NVIDIA Corp. -0.83% ו- ASML Holding N.V. 4.2% וגם Nova Measuring Instruments Ltd. ו-Camtek Ltd. 6.76% הישראליות.
ההוצאות של ענקיות הטכנולוגיה על שבבים צפויות להימשך
מה שבעיקר מעודד את המשקיעים הוא התחזית של TSMC לגבי ההוצאות של חברות הטכנולוגיה השנה. יצרנית השבבים צופה שענקיות הטכנולוגיה יוציאו בין 38-42 מיליארד דולר על שבבים. מדובר בסכום שגבוה ב-19% מתחזיות האנליסטים.
רק לאחרונה מיקרוסופט Microsoft Corp 0.2% למשל ציינה כי היא צופה להשקיע סכום של כ-80 מיליארד דולר על בניית מרכזי נתונים לבינה מלאכותית, כאשר חלק השבבים מתוך עלות הבנייה של מרכז נתונים נע בין 15%-40%.
- TSMC רושמת זינוק של 57% ברווח הנקי; האם חברות השבבים יעלו בעקבותיה?
- הכנסות TSMC ירדו בנובמבר לעומת אוקטובר, הביקוש לשבבים נחלש?
"ראינו ביקוש יציב וחזק לשבבי בינה מלאכותית מצד לקוחותינו לאורך 2024", אמר ונדל הואנג, סמנכ"ל הכספים והמשנה לנשיא TSMC. לדבריו,
ההכנסות ממוצרי בינה מלאכותית היוו "קרוב לאחוזים דו-ספרתיים" מסך ההכנסות לשנת 2024. הואנג הוסיף כי למרות שההכנסות הקשורות לבינה מלאכותית יותר משילשו את עצמן ב-2024, החברה צופה כי הן יוכפלו שוב ב-2025, בזכות המשך הביקוש החזק למוצרים המניעים את יישומי הבינה המלאכותית.
האתגרים שעשויים לעמוד בפני חברות השבבים
אחד האיומים הגדולים יותר על מניות השבבים הוא הרגולציה האמריקנית, כאשר לאחרונה, ממש לפני יציאתו מהבית הלבן, פרסם ג'ו ביידן תקנות חדשות שיגבילו את היצוא של שבבי בינה מלאכותית ל-151 מדינות. המהלך של ביידן זכה לביקורת חריפה מצד תעשיית הטכנולוגיה האמריקאית והבינלאומית.
ההגבלות אכן עלולות לפגוע בפעילות של חברות השבבים, אבל בינתיים נראה שהשוק מעריך שדונלד טראמפ יבטל אותן. לפי הערכות, הרחבת המגבלות כי שמציע ביידן תצמצם את הכנסות החברה ממדינות שזוהו כ"Tier 2" ותגרום לפגיעה פוטנציאלית של מיליארדי דולרים בהכנסות השנתיות, אך עם זאת, למגבלות המוצעות צפויה תקופת הערות של 120 ימים, מה שפותח פתח לשינויים. יתר על כן, כניסתו לתפקיד של הנשיא הנבחר, דונלד טראמפ, עשויה כאמור לשנות את מדיניות הממשל הנוכחי.
עם כניסתו הקרובה של דונלד טראמפ לתפקיד הנשיא, צפויה המדיניות כלפי AI לעבור שינוי. במהלך הקמפיין, הבטיח טראמפ לבטל את צווי הבינה המלאכותית של ביידן ולהוריד את רמת הרגולציה על פיתוח טכנולוגיות מתקדמות. אם הממשל החדש
יבטל את התקנות, אנבידיה ושאר חברות השבבים עשויות לחזור לצמיחה, במיוחד בשווקים שבהם המגבלות פוגעות כרגע. אלא שטראמפ בהחלט רוצה את אמריקה חזקה וגדולה והמשמעות היא שיתרונות טכנולוגיים גדולים ומשמעותיים לא יעברו לידיים של מדינות מתחרות.
- למרות חוסר הוודאות: פירסט סולאר מקבלת המלצת קנייה
- מובילאיי תעלה ב-67%? למה האנליסטים חושבים שכן, ולמה הם אולי טועים
- תוכן שיווקי כמה מצבים בהם עו"ד ירושות וצוואות הוא הכתובת עבורכם
גם ASML האירופאית עולה
ASML לא מייצרת שבבים אך גם היא עולה בעקבות התוצאות והתחזית של TSMC. החברה ההולנדית מייצרת מכונות ליטוגרפיה שמהוות חלק קריטי בתהליך של ייצור שבבים. למעשה, כל מפעל שבבים חדש חייב לרכוש מכונות ליטוגרפיה, כך שככל שחברות השבבים מרחיבות את הפעילות שלהן ובונות מפעלים, כך הן מזמינות יותר מכונות מ-ASML.
מניית ASML עלתה במצטבר בכ-800% בעשור האחרון, אך בחצי השנה האחרונה היא דווקא יורדת. לירידה במניה תרמו שלושה גורמים עיקריים. הראשון הוא מגבלות הסחר שהוטלו על סין, שהובילו לרכישה מוגברת של ציוד ברמה נמוכה יותר מצד הסינים, לפני הגברת ההגבלות. מדובר במוצרים עם שיעורי רווחיות נמוכים. השני הוא עיכובים מצד אינטל וסמסונג בהזמנות ציוד למפעלים חדשים, והשלישי הוא האטה בביקוש למכשירים צרכניים, כמו טלפונים חכמים ומחשבים אישיים, שמשפיעה על תעשיית השבבים בכללותה.
על אף הירידה במניה, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי החברה. הם צופים רווח למניה של 30 דולר בשנה הבאה, כלומר מכפיל רווח עתידי של 24. זה מכפיל סביר יחסית לתעשיית השבבים. עם זאת, צריך לזכור שמדובר בחברה שמלחמת הסחר
שטראמפ מנהל מול סין עלולה לפגוע בה. סין היא אחת הלקוחות הגדולות של החברה, האנליסטים לקחו את זה בחשבון בהערכות שלהם והם אופטימיים ורואים פיצוי לירידות בהכנסות מסין דרך הגידול בהצטיידות של היצרניות ברחבי העולם.
AMD נשארת מאחור?
אחת המניות שדווקא לא זזות בצורה משמעותית אחרי הדוחות של TSMC היא AMD, שנחשבת לאחת האלטרנטיבות לאנבידיה בתחום שבבי ה-AI. לאחרונה מספר אנליסטים הביעו חשש מיכולתה של AMD באמת להוות אלטרנטיבה לאנבידיה.
צוות האנליסטים של HSBC למשל הפתיע
את השוק כשהוריד את דירוג החברה מ"קנייה" ל"הפחתה". במקביל, מחיר היעד למניה קוצץ באופן חד מ-200 דולר ל-110 דולר בלבד, זאת כאשר מחיר המניה היום הוא 120 דולר. הסיבה המרכזית להורדת הדירוג נעוצה בהערכה מחודשת של מפת הדרכים הטכנולוגית של AMD בתחום מעבדי הגרפיקה לבינה
מלאכותית. לדברי האנליסטים, התוכניות העתידיות של החברה "פחות תחרותיות ממה שחשבנו בעבר".
גם בגולדמן זאקס פסימיים לגבי AMD. האנליסטים בבנק הורידו המלצה מ"קנייה" ל"ניטרלי" וקיצצו את מחיר היעד מ-175 ל-129 דולר. האנליסטים הסבירו את ההחלטה בתחזית שמרנית יותר למכירות מחשבים אישיים ושרתים מסורתיים, לצד צפי לצמיחה מתונה במכירות כרטיסי מעבדים גרפיים (GPU) לשוק מרכזי הנתונים, על רקע תחרות עזה מצד המתחרות.