טראמפ חוזר לבית הלבן - ומניות השבבים חוגגות
מניות המוליכים למחצה פותחות את יום המסחר הראשון תחת הנשיא החדש-ישן בעליות , על רקע ביטול רגולציות בתחום הבינה המלאכותית; אנליסטים בסיטי: "2025 צפויה להיות שנה חיובית נוספת ליצרניות השבבים"
היום הראשון של טראמפ בבית הלבן מסמן שינוי מגמה משמעותי, כאשר אחד מצעדיו הראשונים היה ביטול שורת צווים נשיאותיים מתקופת ביידן. התגובה בשוק המניות לא איחרה לבוא, במיוחד במגזר הטכנולוגיה. מניית אנבידיה NVIDIA Corp. 2.27% , המובילה העולמית בתחום שבבי הבינה המלאכותית, רשמה עלייה של עד 1% במסחר המוקדם. במקביל, החוזים עתידיים על שלושת המדדים העיקריים עלו עד 0.5%, לאחר שהמסחר היה סגור ביום שני לרגל יום מרטין לותר קינג.
על פי הדיווחים, טראמפ ביטל כ-80 צווים נשיאותיים מתקופת ביידן, בהם צו מאוקטובר 2023 שנועד להסדיר את תחום הבינה המלאכותית. הצו המקורי דרש מחברות המפתחות בינה מלאכותית לחלוק את תוצאות בדיקות הבטיחות עם הממשל טרם פרסומן לציבור.
בעוד שההשלכות המעשיות של ביטול הצו על יצרניות השבבים טרם התבררו במלואן, המהלך מצביע על נכונותו של טראמפ להקל על הרגולציה בתחום הבינה המלאכותית, שהתהדקה בתקופת ביידן וזכתה לביקורת מצד התעשייה על עיכוב תהליכי חדשנות. צעד זה מגיע בעקבות ניסיונו של ביידן, בימיו האחרונים בתפקיד, להחמיר את המגבלות על ייצוא שבבים - מדיניות שנתקלה בהתנגדות מצד אנבידיה, שטענה כי היא אינה משרתת את יעדי הביטחון הלאומי.
האווירה החיובית בשוק השבבים ניכרת גם במניות נוספות בסקטור: AMD רשמה עלייה של 0.6%, בעוד ברודקום ומארוול טכנולוגיות התחזקו ב-1.4% כל אחת.
אנליסטים בבנק ההשקעות סיטי מציגים תחזית אופטימית ל-2025 עבור תעשיית השבבים. הם מעריכים כי הצמיחה תתבסס בעיקר על המשך ההשקעות בבינה מלאכותית, כאשר תקציבי ההון של מרכזי הנתונים של ספקיות הענן הגדולות צפויים לגדול ב-40% השנה.
עם זאת, הבנק מבחין בין
סוגי החברות בתעשייה: בעוד כל החברות בתחום הבינה המלאכותית צפויות לצמוח ב-2025, ספקיות
שבבי ASIC כדוגמת ברודקום ומארוול עשויות להציג קצב צמיחה מהיר יותר בהשוואה ליצרניות כרטיסים גרפיים כמו אנבידיה ו-AMD.
השינוי בגישה הרגולטורית תחת טראמפ עשוי לסמן תקופה חדשה של הקלות משמעותיות בתחום הטכנולוגיה, דבר שעשוי לתמוך בהמשך התרחבותן של חברות השבבים. התפתחויות אלו מתרחשות בעת שתעשיית השבבים חווה תקופת שגשוג חסרת תקדים, המונעת מהביקוש הגובר לפתרונות בינה מלאכותית במגוון רחב של תחומים, מהמגזר העסקי ועד ליישומים ביטחוניים.