פלנטיר אלכס קארפ
צילום: טוויטר
לקראת הדוחות

פלנטיר במבחן: האם תצליח להצדיק את שווי השוק הגבוה?

החברה נסחרת במכפיל רווח עתידי של 170, פי 5 ממדד נאסד"ק 100; בכירים מכרו מניות ב-4 מיליארד דולר השנה; המשקיעים מצפים לצמיחה של 50% בארבע השנים הבאות
אביחי טדסה | (2)
נושאים בכתבה פלנטיר אלכס קארפ

חברת פלנטיר Palantir 1.52%   אחת החברות הבולטות בתחום ניתוח הנתונים והבינה המלאכותית, צפויה לפרסם את דוחותיה הכספיים לאחר סגירת המסחר. המשקיעים עוקבים בדריכות, במיוחד לאור העלייה החדה במניית החברה בשבועות האחרונים, שהביאה אותה לשווי שוק שדורש צמיחה יוצאת דופן כדי להצדיק את עצמה. לאחר התאוששות מתחילת השנה, המניה רשמה שיא חדש, וכעת היא נסחרת לפי מכפיל רווח עתידי של כ-170, גבוה פי חמישה מהממוצע של מדד נאסד"ק 100. במילים פשוטות, כדי להצדיק את השווי הנוכחי, החברה תצטרך להראות צמיחה שנתית של 50% במשך ארבע שנים רצופות.


אחד התחומים המרכזיים שעליהם פלנטיר בונה את עתידה הוא הבינה המלאכותית, שצוברת תאוצה ומהווה כיום שוק צומח במהירות. החברה מפתחת כלים ופתרונות מתקדמים בתחום, במיוחד לשימושים ממשלתיים ועסקיים. עם זאת, היא רחוקה מלהיות השחקנית היחידה בזירה – יותר ויותר חברות טכנולוגיה גדולות, לצד סטארט-אפים חדשניים, נכנסים לתחום, מה שעלול לפגוע ביכולת של פלנטיר לשמור על היתרון שלה לאורך זמן.


התחזיות לדוחות הקרובים מצביעות על הכנסות של 778 מיליון דולר ועל רווח למניה של 11 סנט, אך השאלה הגדולה היא האם השוק יסכים להמשיך לתמחר את החברה בפרמיה כה גבוהה. אם הצמיחה לא תהיה מהירה מספיק או שהתחזיות קדימה לא יהיו אופטימיות, המניה עלולה לספוג תיקון משמעותי.


חוזים בשווי של יותר מ-600 מיליון דולר


חברת הבינה המלאכותית רשמה לאחרונה הישג משמעותי עם זכייתה בחוזים בשווי של עד 619 מיליון דולר מול צבא ארצות הברית, מה שמחזק את מעמדה כספקית טכנולוגיה מובילה למגזר הביטחוני האמריקאי. החוזים החדשים מהווים הרחבה של שיתוף הפעולה ארוך הטווח בין החברה לבין מערכת הביטחון האמריקאית. במרכז העסקה עומדת תוכנית Army Vantage, פלטפורמת נתונים מתקדמת שפותחה על ידי פלנטיר במיוחד עבור צבא ארה"ב. המערכת מספקת פתרונות מקיפים בתחומי המוכנות המבצעית, ניהול שרשרת האספקה, וניהול משאבי אנוש, תוך שימוש ביכולות בינה מלאכותית מתקדמות.


החוזים החדשים משקפים את האמון הגובר של מערכת הביטחון האמריקאית בטכנולוגיה של פלנטיר, במיוחד על רקע האתגרים הגיאופוליטיים המתגברים והצורך בפתרונות טכנולוגיים מתקדמים. יתרה מכך, העסקה החדשה מדגישה את היתרון התחרותי של פלנטיר בשוק הבינה המלאכותית הביטחונית. היכולת של החברה לספק פתרונות מותאמים אישית לצרכים המורכבים של צבא ארה"ב, תוך שילוב טכנולוגיות AI מתקדמות, ממצבת אותה בעמדה אסטרטגית להמשך צמיחה במגזר הביטחוני.



מכירת מניות מסיבית מצד בכירים – איתות אזהרה לשוק? 


מעבר לשאלת הצמיחה, אחד הנושאים שמדאיגים את השוק הוא היקף מכירת המניות של בכירים בחברה, שעשוי להעיד על חשש פנימי מכך שהמניה קרובה לשיא. בשלושת החודשים האחרונים, פלנטיר הייתה החברה עם מכירת המניות הגבוהה ביותר במדד S&P 500, כשבעלי עניין בחברה מכרו מניות בשווי של 4 מיליארד דולר בשנת 2024. בין המוכרים הבולטים נמצאים המייסדים פיטר ת’יל והמנכ"ל אלכס קארפ, כאשר קארפ עצמו כבר מכר כ-21% מהחזקותיו, ולפי תוכנית המסחר שלו, הוא צפוי למכור עוד 7 מיליון מניות עד מאי 2025. 


מכירות כאלה לא בהכרח מעידות על כך שהמניה עומדת לקרוס, אבל הן בהחלט מעלות שאלות – האם הבכירים מאמינים שהשווי הנוכחי קרוב למיצוי? גם אם חלק מהמכירות מתבצעות במסגרת תוכניות מסחר קבועות מראש, מדובר בנתון שלא ניתן להתעלם ממנו, במיוחד כאשר השווי של פלנטיר נמצא ברמות שיא. השוק כבר מתכונן לתנודתיות גבוהה ביום שלאחר הדוחות, עם הערכות לתנועה של כ-13% למעלה או למטה. אם פלנטיר תציג תוצאות חזקות, צמיחה גבוהה ותחזיות חיוביות לעתיד, היא עשויה להמשיך לשבור שיאים. אבל אם הדוחות יחשפו האטה בצמיחה או ירידה ברווחיות, מניית החברה עלולה לרדת בחדות.


לאחרונה, האנליסטים מבית ההשקעות Wedbush העלו את מחיר היעד שלהם למניה ל-90 דולר, לעומת 75 דולר בתחזית הקודמת. האנליסטים שמרו על דירוג "תשואת יתר" (Outperform) למניה, כשהם מציינים את הביקוש חסר התקדים לפתרונות הבינה המלאכותית של החברה. לפי Wedbush, פלנטיר נמצאת בעמדה ייחודית לנצל את ההשקעות ההולכות וגדלות בתחום ה-AI, שמוערכות בטריליוני דולרים בשנים הקרובות. התחזית האופטימית מחזקת את מעמד המניה כאחת המובילות בשוק, רגע לפני פרסום הדוחות.

כל הכותרות


פלנטיר ברבעון השלישי - הכתה בצפיות האנליסטים


בתוצאותיה לרבעון האחרון דיווחה פלנטיר על רווח של 10 סנט למניה והכנסות של 725.5 מיליון דולר - מעל תחזיות האנליסטים שצפו רווח של 9 סנט למניה והכנסות של 705 מיליון דולר. התוצאות החזקות מייצגות שיפור משמעותי לעומת הרבעון המקביל אשתקד, אז הציגה החברה רווח של 7 סנט למניה והכנסות של 558 מיליון דולר. 


במיוחד בלטה הצמיחה המרשימה בשני מגזרי הפעילות המרכזיים של החברה: המגזר הממשלתי, המהווה את עמוד השדרה של פעילות החברה, צמח ב-40% והגיע להכנסות של 320 מיליון דולר. במקביל, המגזר המסחרי הציג צמיחה מרשימה אף יותר של 54%, עם הכנסות של 179 מיליון דולר. בעקבות התוצאות החזקות, הנהלת החברה העלתה את תחזית ההכנסות השנתית לטווח של 2.8-2.81 מיליארד דולר, גבוה מהתחזית הקודמת שעמדה על 2.7-2.8 מיליארד דולר. מנכ"ל החברה, אלכסנדר קארפ, ציין כי הביקוש לפתרונות הבינה המלאכותית של החברה נותר חזק הן מצד לקוחות ממשלתיים והן מצד לקוחות מסחריים.

קיראו עוד ב"גלובל"

תגובות לכתבה(2):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    דוקיי 03/02/2025 22:08
    הגב לתגובה זו
    ניחוש טכני בלבדלא המלצה לשום פעולה
  • 1.
    מחזיק אבל יודע שמנופחת (ל"ת)
    אנונימי 03/02/2025 20:22
    הגב לתגובה זו