פייזר
צילום: אתר החברה
דוחות

פייזר מכה את הצפי בשורה התחתונה ברבעון; מאשררת את התחזית

ענקית התרופות דיווחה על רווח של 63 סנט למניה ברבעון הרביעי, האנליסטים ציפו לרווח של 46 סנט; המניה נסחרת במכפיל עתידי 9
רוי שיינמן |
נושאים בכתבה פייזר תרופות

ענקית התרופות פייזר PFIZER  דיווחה על הכנסות של 17.8 מיליארד דולר לצד רווח של 63 סנט למניה ברבעון הרביעי - האנליסטים ציפו להכנסות של 17.26 מיליארד דולר ורווח של 46 סנט למניה. ב-2024 כולה עמדו ההכנסות על 63.6 מיליארד דולר והרווח על 3.11 סנט למניה, צפי האנליסטים היה להכנסות של 63.08 מיליארד דולר ורווח של 2.93 דולר למניה.


לצד התוצאות, החברה אישררה את התחזית שלה ל-2025 שצופה הכנסות של 61-64 מיליארד דולר ורווח למניה של 2.8-3 דולר.


"שנת 2024 הייתה שנה חזקה עבור פייזר, הן בביצועים והן בביצוע אסטרטגי. חיזקנו את החברה שלנו, והכי חשוב - הגענו למיליוני מטופלים עם התרופות והחיסונים שלנו", מסר ד"ר אלברט בורלא, יו"ר ומנכ"ל פייזר. "התקדמנו משמעותית בביצועים המסחריים והשגנו צמיחה בכל פורטפוליו המוצרים שלנו לשנת 2024, כולל הכנסות של 3.4 מיליארד דולר מפורטפוליו Seagen הוותיק שלנו, וכן צמיחה חזקה של משפחת Vyndaqel, תרופת Eliquis, Xtandi, Nurtec ומספר מוצרים נוספים בכל הקטגוריות. אני נרגש לקראת העתיד ובטוח שניצור ערך משמעותי לבעלי המניות שלנו, תוך חידוד המיקוד בשיפור הפרודוקטיביות של צבר המו"פ שלנו וקידום סדרי העדיפויות האסטרטגיים הברורים שמנחים את החברה בשנת 2025".


אהזינוק הבולט הציגה משפחת התרופות של פייזר למחלות לב, Vyndaqel, שכוללת את התרופות Vyndaqel, Vyndamax, ו-Vynmac. ההכנסות במגזר זה ב-2024 הסתכמו ב-1.54 מיליארד דולר לעומת 961 מיליון דולר ב-2023, שיפור של 61%.


פייזר מחפשת את הדבר הבא אחרי חיסוני הקורונה

מניית פייזר לפני שלוש שנים הייתה אחת המניות שכולם רצו לקנות בגלל החיסון שלה לקורונה. עכשיו, במחיר של כ-26 דולר, אחרי ירידה של 7% מאז בחירת טראמפ המכפיל העתידי הוא רק 9. זה נמוך, אבל צריך להזכיר שבשנתיים האחרונות פייזר נסחרת במכפילי רווח עתידיים של עד 10. זה מבטא את הצרות הספציפיות של פייזר שמתקשה לצמוח בטווח הקצר ועדיין לא הצליחה למצוא את הדבר הבא אחרי חיסוני הקורונה, אבל היא כן מפתחת מנועי צמיחה שעשויים להיות בלוקבאסטרים עבורה.


הפייפליין של פייזר בתחום האונקולוגיה מרשים. פרויקטים כמו לורלטיניב (Lorlatinib) לטיפול בסרטן ריאות, ותרופות שמתמקדות בסרטן השד וסרטן המעי הגס, נמצאים בשלבים מתקדמים של מחקר קליני. המטרה היא לשפר את איכות החיים של חולי סרטן ולהאריך את תקופת החיים שלהם, באמצעות חדשנות בתחום האימונותרפיה והטיפולים הביולוגיים. פייזר לא מוותרת גם על המאבק בדלקת מפרקים שגרונית ובמחלות אוטואימוניות אחרות. התרופה Xeljanz, שכבר בשוק, ממשיכה להתפתח עם שימושים חדשים, וישנם מוצרים חדשים בצנרת שמתמקדים בהפחתת התסמינים והאיטיון של התקדמות המחלה.


המשקיעים חוששים משר הבריאות החדש

בינתיים המשקיעים חוששים מה יהיה עם מניות הפארמה תחת הממשל החדש. טראמפ מינה את רוברט פ. קנדי לתפקיד שר הבריאות, אדם שידוע כמתנגד חיסונים ועמדותיו הקיצוניות מדאיגות את התעשייה כולה. במהלך קמפיין הבחירות שלו, קנדי ניצל את הבמה הפוליטית לקידום תיאוריות קונספירציה. הוא טען כי נגיף הקורונה הוא חלק ממזימה גזענית שמטרתה לפגוע באוכלוסיות מסוימות, והשווה בין חיסונים לשואה - השוואה מזעזעת שפגעה עמוקות בשורדי השואה ובקהילות היהודיות בעולם. דבריו של קנדי תרמו להפצת שנאה ופחד בקרב הציבור.


החשש הגדול ביותר בקרב מומחי הבריאות הוא שעמדותיו של קנדי יובילו לשינוי במדיניות הבריאות האמריקאית, מה שיכול לגרום לאובדן אמון הציבור במערכות החיסון והבריאות. במידה וקנדי יחל להטיל ספק באישור החיסונים על ידי ה-FDA או לקדם טיפולים שנויות במחלוקת, כמו חלב גולמי, חמצן היפרברי ואיברמקטין, תעשיית התרופות עלולה להתמודד עם פגיעה כלכלית ורגולטורית משמעותית.


מניית פייזר נסחרת לפי שווי של 148.5 מיליארד דולר אחרי ירידה של 2.7% בשנה האחרונה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה