פייפאל הציגה תחזית חזקה ל-2025, למה המניה נופלת?
פייפאל צופה רווח של בין 4.95-5.1 דולר למניה ל-2025, מעל צפי האנליסטים שעומד על 4.91 דולר למניה, אבל המניה יורדת בגלל נפח עסקאות מאכזב - פייפאל מפסידה נתח שוק בסליקה, בין היתר לשחקנים כמו Apple Pay
ענקית התשלומים הדיגיטליים פייפאל PayPal Holdings -11.81% דיווחה על תוצאותיה לרבעון הרביעי של 2024 והשנה כולה והציגה תחזית ל-2025. הרווח ברבעון הסתכם ב-1.19 דולר למניה, בעוד שההכנסות הסתכמו ב-8.37 מיליארד דולר. האנליסטים
בוול סטריט צפו רווח של 1.13 דולר למניה והכנסות של 8.27 מיליארד דולר.
בצד התחזית, לשנת 2025 פייפאל צופה רווח מתואם בטווח של 4.95-5.1 דולר למניה, מעל צפי האנליסטים שהיה ל-4.91 דולר למניה. בנוסף, החברה מעריכה כי ההכנסות ממרווחי עסקאות יעמדו על 15.2-15.4 מיליארד דולר, לעומת ציפיות האנליסטים שעמדו על 15.05 מיליארד דולר.
למרות התחזית החזקה והתוצאות החזקות, המניה יורדה - מה הסיבה?
ההכנסות והרווחים מרשימים, אבל נפח התשלומים אכזב
נפח התשלומים הכולל (TPV) שעיבדה פייפאל עבור לקוחותיה העסקיים ברבעון צמח ב-6% והגיע ל-437.8 מיליארד דולר, האנליסטים ציפו לנתון מעט גבוה יותר של 438 מיליארד דולר. הנתון מודד את סך כל התשלומים שעובדו דרך פלטפורמת פייפאל בפרק זמן מסוים. הוא כולל את כל העסקאות שהתבצעו דרך השירותים של פייפאל, כמו כפתור הצ'ק-אאוט באתרי מסחר, שירותי סליקה של Braintree, העברות בין משתמשים ועוד. TPV נחשב לאחד המדדים המרכזיים להערכת ביצועיה של פייפאל, משום שהוא מצביע על היקף השימוש בפלטפורמה ועל הביקוש לשירותי התשלומים שלה. ככל שה-TPV גבוה יותר, כך גדל הפוטנציאל של החברה להגדיל את ההכנסות מעמלות ומרווחי עסקאות.
האנליסט טרבור וויליאמס מבית ההשקעות ג'פריס ציין כי "הבעיה העיקרית היא שצמיחת ה-TPV של פייפאל בשירותי המותג שלה נותרה ברמה של 6% בלבד לעומת ציפיות של 7%-8%". בראיין ברגין, אנליסט ב-TD Cowen, הוסיף כי "העובדה שהצמיחה במותג נותרה על 6% (ללא שינוי מהרבעון השלישי) עשויה להטריד משקיעים שחוששים מהפסד נתח שוק".
במקביל, ההכנסות ממרווחי עסקאות צמחו ב-7% והגיעו ל-3.9 מיליארד דולר, נתון שהיכה את התחזיות שעמדו על 3.77 מיליארד דולר. עם זאת, הוצאות התפעול של החברה הסתכמו ב-6.93 מיליארד דולר- מעל הציפיות של חלק מהאנליסטים.
השפעת השינויים ב-Braintree
השינויים שכללו העלאות מחירים שביצעה פייפאל בפלטפורמת Braintree, חברת-הבת שלה לעיבוד תשלומים, השפיעו על הצמיחה בהכנסות
אך שיפרו את מרווחי העסקאות. Braintree מספקת שירותי סליקה לענקיות טכנולוגיה כמו דורדאש, AirBnB, אובר וספוטיפיי. עם זאת, קיימת אפשרות כי לקוחות גדולים של Braintree יבחרו לעבור לשירותי סליקה אחרים עם חידוש החוזים שלהם - מה שעלול להשפיע על צמיחת ההכנסות בעתיד.
במקביל, פייפאל עדיין מתמודדת עם חששות המשקיעים בנוגע לאובדן נתח שוק בשירותי הצ'ק-אאוט שלה, במיוחד מול מתחרות כמו Apple Pay.
במקביל לדו"חות, פייפאל הודיעה על תוכנית רכישה חוזרת של מניות בשווי של 15 מיליארד דולר, בנוסף ליתרת של מעל 5 מיליארד דולר מתוכנית קודמת שהוכרזה ב-2022. מניית פייפאל נסחרת לפי שווי של 81.5 מיליארד דולר אחרי עלייה של 30% בשנה האחרונה. המניה נסחרת במכפיל 16 על הרווחים הצפויים לה ב-2025.