שוקי ניר סולאראדג
צילום: החברה
הזדמנות?

האם סולאראדג' היא הזדמנות? תובנות משיחת הוועידה של המתחרה הגדולה

אנפייז המתחרה פרסמה דוחות ותחזית טובים אחרי סגירת המסחר; היא נסחרת בוול סטריט בשווי של 9.4 מיליארד דולר - פי 12 מסולאראדג' אבל מוכרת "רק" ב-60% יותר ממנה; וגם - תובנות חשובות על החברה, על העובדים ועל התחום

רוי שיינמן | (2)
נושאים בכתבה סולאראדג' אנפייז

נתחיל מהסוף - סולאראדג' SolarEdge 3.97%   אומנם השקעה מאוד מסוכנת, אבל דווקא כעת כשכולם ברחו ובורחים ממנה, כשהנבואות שחורות, כשהיא בסבב פיטורים נוסף, החברה הזאת שיש לה עדיין נוכחות חזקה בשוק הממירים הסולאריים, יכולה לעשות קאמבק. יש סיכון, אבל במבחן של סיכון-סיכוי, יכול להיות שמשהו זז לטובה.


סולאראדג' - סיכויים וסיכונים


ראשית, התזרים שזה הדבר הכי חשוב או כמעט הכי חשוב משתפר, כפי שהצבענו על כך ברבעונים האחרונים. תזרים של עד מינוס 20 מיליון דולר בדוח לרבעון הרביעי יהיה הישג. הדוחות יהיו כנראה חלשים כצפוי אבל מה שחשוב זה התזרים. השלב הראשון של ההבראה הוא התייצבות תזרימית ורק אז לשאוף לרווחים. שנית - יש לחברה תמרון בעלות המכר. זה נושא חשבונאי, אבל על רגל אחת - המחיקות הענקיות של המלאי בשנה האחרונה יצרו לה מלאי ששוויו אפס אבל הוא שוכב במחסן. זה יכול לשמש כמתנות למפיצים, כחלקי חילוף למוצרים אחרים ועוד. זה נכס שיעזור להציג מספרים יותר סבירים ממה שהם באמת. כן, זו בעיה, אבל בנקודת זמן הזו, מהזווית של משקיעים זה כנראה נכס.


וחוץ מזה - כששואלים עדיין אנשי מקצוע, בארץ (לא נדדנו לעולם) ואנליסטים ומנהלי השקעות הם עדיין אומרים שסולאראדג' היא משתי המובילות בעולם, לצד אנפייז Enphase Energy 3.66%  . כששואלים מתחרים קטנים הם אומרים אותו דבר. שאלנו את העובדים - האמת שהם יותר אופטימיים מבעבר. עובדים זה פקטור חשוב. קשה לעבוד עליהם לאורך זמן. הם בדומה לשוק לא הבינו את המינוי של המנכ"ל הצעיר שוקי ניר, אבל השיחות איתו היו טובות. הוא מפגין ביטחון, הוא מסביר שהיה חלק מהצוות שעשה שינוי-מהפך בסנדיסק. הוא צעיר ואנרגטי, אולי זה מה שהחברה צריכה. לא משנה אם היא הגיעה אליו (מנוי פנימי - היה לפני כן זמן קצר בחברה כמסנכ"ל השיווק והמכירות) בלית ברירה כי לא היה מישהו עם רקורד שרצה את הסיכון, מה שחשוב שעכשיו יש מנהל והוא מנסה לסחוף אחריו את הצוות לניצחון.


זה לא יהיה ניצחון מוחלט, זאת תהיה עבודה של פרטים קטנים. עוד לא מובטח ניצחון, אבל יש כבר כמה ניצנים - מעבר לכך שההנהלה הצליחה לשכנע את גולדמן זאקס שהם בכיוון נכון, אך נכשלה בשכנוע של אחרים, האלמנט הכי חשוב זה השוק.


השוק מלא תהפוכות ושינויים. טראמפ לכאורה לא טוב לתחום האנרגיה המתחדשת, וסולאראדג' היא שחקנית בשוק הזה. הריבית לא טובה לשוק של החברה כי אנשים קונים במימון פאנלים סולארים ומתקינים ואז מחזירים את הקרן והריבית מהרווחים. ככל שהריבית גבוהה כך ההחזר מתעכב. יש הרבה סיבות לירידה וחששות בתחום, אבל המלאי הענק שהיה אצל המפיצים בגלל מכירות יתר בשנים הקודמות, הלך והצטמצם ב-2023. בסולאראדג' רואים את האור, אבל יש חדשות טובות מכיוון אחר וחשוב יותר.


אנפייז גדולה פי 12 בשווי - האם זה מוגזם?


המתחרה הגדולה של סולאראדג' היא אנפייז. היא נסחרת בשווי של פי 12 מהשווי של סולאראדג' - 9.4 מיליארד דולר לעומת כ-800 מיליון דולר לסולאראדג', והיא מוכרת בכ-60% יותר ממנה: האנליסטים מצפים למכירות של 2 מיליארד דולר השנה לעומת 1.2 מיליארד של סולאראדג'.


נכון, זה לא אומר הרבה מאוד, אבל זה כן אומר שאם השוק בהתאוששות ובהנחה שהמוצרים של סולאראדג' טובים, יש לה סיכוי להבריא. השאלה הגדולה היא ביחס למוצרים הטכנולוגיים של החברה. היא צפויה להשיק מוצרים בחודשים הקרובים וזה יהיה המבחן הגדול. בחברה אמרו לעובדים כבר מספר פעמים שאלו יהיו מוצרים חזקים, יעילים ושיהיו הטובים ביותר בשוק. החשש של עזיבת טאלנטים בשנים האחרונות גרמה לכך שלא יהיו מפתחים מספיק טובים. אבל, בחברה אומרים לנו שהם מצפים למוצרים טכנולוגיים עם עליונות על המוצרים הקיימים.


אז יש טכנולוגיה, יש גם כסף וזה מאוד חשוב כמובן, יש תזרים שצפוי לעבור להיות חיובי בשנה הנוכחית, יש תמיכה חשבונאית, יש הנהלה חדשה, ואיך השוק? בסולאראדג' ציפו לשיפור והדוחות של אנפייז אתמול מוכיחים שהשיפור מגיע לשוק האמריקאי. באירופה יש עוד דרך, וסולאראדג' פועלת בשתי היבשות בעוד שאנפייז בעיקר בארה"ב, אבל משיחת הוועידה (המאוד ארוכה) של הנהלת אנפייז עולים סימנים חיוביים. זה לא שוק שהמנצח לוקח הכל. אנפייז מובילה והיא משיקה מוצרים וכנראה תמשיך להוביל, אבל יש גם מקום לשחקניות נוספות וסולאראדג' יכולה לסמן את שנת הפריצה שלה חזרה.

כל הכותרות


אין בטוח. יש כמובן סיכונים טכנולוגיים, סיכונים במלאי (החלפה של דור מוצרים משמעה - איבוד מלאי), סיכונים של השוק, אבל יש גם מחיר שמגלם סיכונים. השאלה אם באופן מלא, חלקי או באופן עודף?, השאלה מה כל אחד חושב ומעריך - האם הסיכונים והסיכויים מגולמים כמו שצריך? על פניו, יש כעת פחות סיכונים מבעבר, אם כי הסיכון מכיוונה של טסלה יכול להיות משמעותי בהמשך. 

קיראו עוד ב"גלובל"

אז כל אחד והערכתו, אנחנו מביאים לכם את הנתונים ושיחת הוועידה של אנפייז שסיפקה אתמול אחרי המסחר תוצאות טובות, תחזית שנתפסה על ידי השוק כטובה וטון אופטימי.


המספרים של אנפייז

ההכנסות של אנפייז ברבעון הרביעי הסתכמו מעל התחזיות ב-382.7 מיליון דולר. היקף המשלוחים היה כ-2 מיליון מיקרו-אינוורטרים ו-152 מגה-וואט-שעות של סוללות. החברה ייצרה תזרים מזומנים חופשי של 159 מיליון דולר. שיעור הרווח הגולמי Non-GAAP היה 53%, עם הוצאות תפעול של 22% ורווח תפעולי של 31%. אלו מספרים מרשימים.


עוד מדווחת הנהלת החברה על קיבולת ייצור של 7.25 מיליון מיקרו-אינוורטרים ברבעון, 5 מיליון בארה"ב. כמו כן, היו משלוחים של 1.7 מיליון מיקרו-אינוורטרים מהמתקנים בארה"ב, עם הטבות מס מכוח חוק ה-IRA.


ביצועים לפי אזורים:


  • ארה"ב: עלייה של 6% בהכנסות בזכות ביקוש חזק למיקרו-אינוורטרים, ירידה של 8% במכירות סוללות בגלל מלאי נמוך יותר. בקליפורניה, 66% מההתקנות תחת NEM 3.0, עם חיבור של 45% לסוללות.

  • אירופה: ירידה של 25% בהכנסות, עם שווקים מרכזיים כמו גרמניה, צרפת ובריטניה. בהולנד, ביקוש לסוללות גובר עם שותפויות חדשות עם ספקי אנרגיה קמעונאיים.

  • אסיה: הרחבת פעילות בהודו, וייטנאם, מלזיה, תאילנד והפיליפינים. ביפן, השקת ה-IQ8HC Microinverters מתוכננת לרבעון השני.


תחזיות לרבעון הראשון של 2025:


  • הכנסות צפויות בין 340-380 מיליון דולר, עם משלוחים של 150-170 מגה-וואט-שעות של סוללות. מעל ציפיות האנליסטים ל-340 מיליון דולר, אם כי זה כולל סכום מאוד משמעותי של רכישה שנובעת מהטבות המסים והסובסידיות האמריקאיות. חשוב לציין שאלמלא ההכנסות האלו המצב היה פחות טוב משמעותית, אפילו מתחת לתחזית. 

  • צמיחה צפויה לאורך 2025, עם השקעות בטכנולוגיות חדשות ושיפור מוצרים.


מוצרים חדשים ושדרוגים: השקת סוללת דור רביעי עם שטח התקנה קטן ב-60% ומטען IQ EV חדש, השקעה בפתרונות ניהול אנרגיה חכמים. כאן, יש סיכון לסולאראדג'. הנהלת סולאראדג' מסבירה שהמוצרים שלה איכותיים טובים ויעילים יותר, השאלה איך השוק ייבחר בין המוצרים שלה לשל אנפייז.



שאלות ותשובות של האנליסטים



בריאן ק. לי – גולדמן זאקס:
כל הכבוד על הרבעון. אולי למנדי או בדרי (מנהלי אנפייז) – רק מנסה להבין את ההדרכה לגבי ההכנסות, אפשר לפרט יותר. אם נסתכל על עונתיות טיפוסית בשלוש השנים האחרונות, אולי יש צמיחה חד-ספרתית גבוהה לרבעון השני. האם יש הכנסות נוספות שנראה בהמשך השנה?

Badrinarayanan Kothandaraman – מנכ"ל:
כן, אתה צריך לחשוב על 95 מיליון הדולר שהיו נפרסים על שמונה רבעונים, כלומר כ-12 מיליון דולר לרבעון. אז כשאתה מדבר על 310 מיליון דולר כבסיס, הייתי מוסיף לזה עוד 12 מיליון דולר, מה שהופך אותו ל-322 מיליון דולר. זה בקנה אחד עם עונתיות טיפוסית של כ-15% מהרבעון הרביעי לרבעון הראשון.

ז'וליאן דומולן-סמית' – ג'פריס:
כשהמוצרים החדשים כמו IQ9 נכנסים לשוק, האם נראה עלייה ברווחיות?

Badrinarayanan Kothandaraman – מנכ"ל:
אנו מצפים לשיפור ברווחיות בגלל חידושי טכנולוגיה כמו GaN, שמאפשרים חיסכון משמעותי בגודל הרכיבים ובעלויות.

קולין רוש – אופנהיימר:
האם אתם רואים בעיות נזילות בקרב מתקינים או מפיצים? איך נראה מצב התשלומים?

Badrinarayanan Kothandaraman – מנכ"ל:
ערוץ המכירות שלנו מנוהל היטב, אך ברור שמתקינים מתמודדים עם אתגרים, במיוחד בתזרים המזומנים.

פראנית' סאטיש – וולס פארגו:
מתי סוללת הדור הרביעי תהווה יותר מ-50% מהמכירות?

Badrinarayanan Kothandaraman – מנכ"ל:
אנו מצפים שהפיילוט יתחיל ברבעון הראשון, ושנגיע ל-50% מהמכירות בתוך כמה רבעונים.

יוסף אושה – גוגנהיים:
האם אתם שוקלים להתחייב לתוכנית רכישה חוזרת של מניות בסכום קבוע כל שנה?

Badrinarayanan Kothandaraman – מנכ"ל:
אנחנו מבצעים רכישות חוזרות כשאנחנו מאמינים שמחיר המניה נמוך מהשווי הפנימי שלנו. ברבעון הרביעי רכשנו 200 מיליון דולר במניות.

דילן נסאנו – מחקר וולף:
מהן המגמות שאתם רואים בשוקי הסוללות והשוק המסחרי?

Raghuveer R. Belur – סמנכ"ל מוצרים:
סוללת הדור הרביעי מציעה יתרונות משמעותיים מבחינת עלויות וניהול אנרגיה, ואנחנו רואים ביקוש גובר לתרחישי גיבוי.

גורדון ג'ונסון – GLJ Research:
Tesla Powerwall צוברת נתח שוק. האם אתם רואים מגמות דומות?

Badrinarayanan Kothandaraman – מנכ"ל:
אנחנו מציעים מוצרים מודולריים, גמישים ומשתלמים יותר, עם יתרונות בשירות ובאחריות.


זאת כנראה השאלה הכי חשובה. האיומים על אנפייז וסולאראדג' מגיעים מטסלה. יש לה בטריה, את זה כולם יודעים, אבל היא הכניסה לסוללה ממיר. אולי הוא לא ממיר טוב כמו של המתחרות, אבל הוא מבחינת עלות-תועלת עדיף. בקליפורניה הוא הגיע לנתח שוק של קרוב ל-20% והוא הולך וגדל גם ברחבי ארה"ב. יש לו חסרונות, והדרך לנצח את טסלה לייצר מכשירים יותר טובים אבל גם יותר זולים, ואנפייז וסולאראדג' כמובן מנסות, אבל זה אומר שהרווחיות להמשך תרד. 


אוסטין מולר – קנקורד:
מהו תעריף החשמל הנדרש באירופה כדי להניע ביקוש מחודש?

Badrinarayanan Kothandaraman – מנכ"ל:
תעריפים בצרפת ירדו ב-15% בפברואר, אך הביקוש לאנרגיה ירוקה וניהול חכם של אנרגיה ממשיך לגדול.

ג'פרי אוסבורן – TD Cowen:
מה קורה עם קרדיט המס לייצור ברבעון הראשון?

Badrinarayanan Kothandaraman – מנכ"ל:
היקף הייצור בארה"ב מעט נמוך יותר כדי לאזן ייצור גלובלי.

מהיפ מנדלוי – Mizuho:
מהי הרווחיות הגולמית של הפעילות באירופה לעומת ארה"ב?

Badrinarayanan Kothandaraman – מנכ"ל:
הרווחיות דומה מאוד בין האזורים, עם תמחור דומה מול המפיצים.

תגובות לכתבה(2):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    תעלה פי 2 (ל"ת)
    אנונימי 05/02/2025 13:24
    הגב לתגובה זו
  • 1.
    מ380 ל13. כך צנחה סולאררדג. שומר נפשו ירחק (ל"ת)
    למה לא חוקרים מה הלך שם 05/02/2025 11:22
    הגב לתגובה זו