![טראמפ טראמפ](https://res.cloudinary.com/bizportal/image/upload/f_auto,q_auto/giflib/news/rsPhoto/sz_246/rsz_870_420_טראמפ.jpg)
בית המשפט הקפיא את תוכנית הפרישה מרצון של עובדי הממשל האמריקאי
ממשל טראמפ נכשל להשיג את היעד של 10% התפטרויות; רק 40,000 עובדים (2%) הסכימו לתוכנית שמציעה משכורת מלאה עד ספטמבר; איגודי העובדים דורשים הארכה של 60 יום ומעלים ספקות לגבי חוקיות המהלך
שופט פדרלי בבוסטון הורה לממשל האמריקאי להשעות את המועד האחרון של ה-6 בפברואר להצעת ההתפטרות המדורגת לעובדי הממשל הפדרלי. השופט המחוזי ג'ורג' א' אוטול ג'וניור הנחה את משרד ניהול כוח האדם להודיע לעובדים על הקפאת המועד עד לדיון נוסף שיתקיים ביום שני. השופט הדגיש כי מדובר בהקפאה זמנית בלבד, וציין בדיון שהתקיים ביום חמישי אחר הצהריים כי בשלב זה אין בכוונתו להעריך את טענות הנתבעים לגופן.
ההחלטה מהווה מכה לממשל טראמפ, שביקש להשיג התחייבויות מכ-10% מכוח העבודה האזרחי הפדרלי להתפטר עד סוף יום חמישי. לפי דברי מזכירת העיתונות של הבית הלבן, קרוליין לוויט, פחות מ-2% מהעובדים, או כ-40,000 איש, קיבלו את ההצעה.
התנגדות חריפה מצד איגודי העובדים והמחוקקים ככל הנראה הפחיתה את ההיענות למה שנראה תחילה כיציאה נוחה עבור אלה המעוניינים לעזוב. הממשל הציע לשלם לעובדים עד ה-30 בספטמבר בתמורה להתפטרותם, כאשר הם לא יידרשו לעבוד אחרי ה-28 בפברואר, אך יקבלו משכורת מלאה והטבות למשך שבעה חודשים נוספים.
ההחלטה ניתנה בתגובה לתביעה שהוגשה ביום שלישי בבית המשפט המחוזי בבוסטון על ידי קבוצת איגודי עובדים המייצגים עובדים פדרליים. הם טוענים
כי הנחיית "הפיצול בדרך" שנשלחה על
ידי משרד ניהול כוח האדם בשבוע שעבר היא שרירותית, גחמנית ובלתי חוקית.
האיגודים מבקשים "הצדקה הולמת" להנחיה יחד עם הארכה של 60 ימים. לטענתם, ההנחיה מפרה את חוק ההליך המנהלי וחורגת מהסמכות החוקית תחת החוק. התביעה משקפת ספקות שהביעו עובדים וחלק מהמחוקקים הדמוקרטים לגבי יכולת הממשל לעמוד בהצעתו. השאלות כוללות כיצד ניתן להבטיח לעובדים את תשלום משכורתם כאשר הכספים טרם הוקצו. שאלה נוספת שעולה היא האם העובדים יכולים לקבל הצעות עבודה אחרות בזמן שהם עדיין מקבלים משכורת מהממשל, ומה הסעד העומד לרשותם אם הממשל לא יעמוד בחלקו בעסקה.
עם זאת, המשרד פרסם תזכיר ביום שלישי שבו נכתב כי כל הסכמי הפרישה בין סוכנויות פדרליות לעובדיהן מחייבים מבחינה משפטית ואינם דורשים אישור של הקונגרס. היוזמה של ממשל טראמפ לצמצום כוח העבודה הפדרלי באמצעות תוכנית הפרישה מרצון נתקלה בביקורת נרחבת מצד המחוקקים הדמוקרטים, שטוענים כי המהלך עלול לפגוע בתפקוד הממשל ובשירותים לאזרח.