עליבאבא
צילום: Istock

אפקט DeepSeek: עליבאבא זינקה בעשרות אחוזים בגלל השקעות ב-AI

ענקית המסחר המקוון הסינית קפצה ב-46% מאז ינואר לשווי של 238 מיליארד דולר כשהיא רוכבת על טרנד הבינה המלאכותית ועל שת"פ עם אפל

רוי שיינמן |
נושאים בכתבה עליבאבא DeepSeek


ענקית המסחר המקוון הסינית עליבאבא חוזרת למרכז הבמה של שוק ההשקעות הסיני, והפעם מכיוון תחום הבון-טון - הבינה המלאכותית. מניית החברה רשמה זינוק של 46% מאז חודש ינואר, זאת לאחר תקופה ממושכת של ירידות בעקבות מגבלות רגולטוריות ומיתון בצריכה המקומית לאחר מגפת הקורונה. העליות האחרונות הוסיפו לשווי השוק של החברה כמעט 87 מיליארד דולר והיא נסחרת כעת בשווי של 268 מיליארד דולר, 112 דולר למניה.

לאחרונה טלטלה DeepSeek הסינית את השווקים לאחר שהציגה אפליקציית בינה מלאכותית מתחרה ל-Chat GPT וטענה כי השתמשה בשבריר מכוח החישוב של מתחרותיה המערביות והציגה תוצאות טובות משלהן. 

מה עומד מאחורי הזינוק?

העלייה המרשימה נובעת מהשקעות אסטרטגיות שביצעה החברה בתחום הבינה המלאכותית (AI), כולל פיתוח שירותים ומודלים חדשניים. אחת הסיבות המרכזיות להצלחה היא שיתוף הפעולה של החברה עם אפל, במסגרתו עליבאבא משיקה פיצ'רים מבוססי בינה מלאכותית בשוק הסיני.

בנוסף, החברה הציגה ביצועים מרשימים בתחום ה-AI עם המודל Qwen 2.5 Max, שהשיג תוצאות טובות יותר מאלו של Meta ו-DeepSeek במבחנים שונים. DeepSeek, אחת מחברות ה-AI המובילות בסין, תרמה לאחרונה לעלייה בהתעניינות בטכנולוגיות בינה מלאכותית בזכות פיתוחים חדשניים שהציגו ביצועים גבוהים בשוק הבינלאומי. התחרות בין עליבאבא ל-DeepSeek בתחום זה האיצה את קצב החדשנות והובילה לשיפור מתמיד ביכולות המודלים.

המהלך חיזק את מעמדה של עליבאבא כמובילה בתחום הבינה המלאכותית לצד חברות ענק כמו טנסנט ובייטדאנס.

עליבאבא לא הסתפקה בפיתוח עצמי והשקיעה גם בסטארטאפים מבטיחים כמו Moonshot ו-Zhipu. במקביל, החברה חיזקה את פעילות הענן שלה, שמספקת תשתית לפיתוח טכנולוגיות בינה מלאכותית, והורידה מחירים כדי להחזיר לקוחות שעזבו בתקופות קודמות.

יש גם אתגרים בדרך

למרות ההצלחה, ישנם אתגרים לא פשוטים. קצב האימוץ של שירותי בינה מלאכותית בקרב עסקים וצרכנים בסין איטי יחסית, וישנם חששות לגבי יכולת המוניטיזציה של הטכנולוגיות החדשות. בנוסף, הצמיחה בעסקי הענן של עליבאבא נמוכה מזו של ענקיות אמריקאיות כמו אמזון ומיקרוסופט.

עליבאבא פרסמה את הדוחות הכספיים לרבעון שהסתיים ב-31 בדצמבר 2024, בהם הציגה רווח למניה (EPS) של 19.65 יואן, עם הכנסות של 281.13 מיליארד יואן. מדובר בגידול משמעותי בהשוואה לרבעון הקודם, שבו הרווח למניה עמד על 15.06 יואן וההכנסות הסתכמו ב-236.5 מיליארד יואן.

העלייה בהכנסות מיוחסת בעיקר לצמיחה במגזרי המסחר האלקטרוני והמחשוב בענן של החברה. מגזר המסחר האלקטרוני ממשיך להיות המקור העיקרי להכנסות, בעוד מגזר המחשוב בענן מציג צמיחה מרשימה בהתאם למגמות השוק הגלובליות. החברה תפרסם את דוחותיה לרבעון הראשון של 2025 ביום חמישי הבא. 



הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה