אייפון
צילום: DALLE

טיקטוק חוזרת לאייפון: המהלך שחושף את המאבק בין וושינגטון לבייג'ין

היועצת המשפטית של ארה"ב הבטיחה לחברות הטכנולוגיה חסינות מפני תביעות משפטיות בעקבות החזרת האפליקציה הסינית הפופולרית

אדיר בן עמי |

בצעד מפתיע, הודיעו ענקיות הטכנולוגיה אפל Apple -0.11%  וגוגל Alphabet -2.65%  על החזרת אפליקציית טיקטוק לחנויות האפליקציות שלהן. המהלך, שזכה לגיבוי מממשל טראמפ, מסמן פרק חדש במאבק המתמשך על עתיד הפלטפורמה הפופולרית בארצות הברית.


היועצת המשפטית של ארצות הברית, פאם בונדי, שלחה מכתבי הבהרה לשתי החברות, ובהם התחייבות כי לא יינקטו נגדן צעדים משפטיים בגין החזרת האפליקציה. זאת למרות החוק האמריקאי המחייב את ביידאנס, חברת האם הסינית של טיקטוק, למכור את האפליקציה או להפסיק את פעילותה.


נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, חתם ביום השבעתו על צו נשיאותי המעכב את אכיפת החוק, ואף רמז על התעניינות מצד חברות כמו אורקל, מיקרוסופט ואמזון בפעילות האמריקאית של טיקטוק. בהצהרה לתקשורת ציין טראמפ כי העיכוב באכיפה "עשוי להתארך", והדגיש את העניין הרב שמגלות חברות שונות באפליקציה.


עיתוי רגיש


עבור אפל, האישור להחזיר את טיקטוק לחנות האפליקציות מגיע בעיתוי רגיש במיוחד, כאשר החברה מנהלת משא ומתן מורכב עם הרשויות בסין. מטרת המגעים היא לקבל אישור להשקת תכונות בינה מלאכותית במכשירי אפל בשוק הסיני.


על פי דיווח של בלומברג, אפל מתכננת להשיק את תכונות הבינה המלאכותית בסין עד אמצע השנה, בשיתוף פעולה עם ענקיות הטכנולוגיה המקומיות עליבאבא ובאידו. המודלים שיושקו יכללו צנזורה על התוכן בהתאם לדרישות הממשל בבייג'ין.


דניאל אייבס, אנליסט וודבוש, מעריך כי ההשקה בסין צפויה להתרחש בתחילת מאי. לדבריו, זהו זרז צמיחה משמעותי באזור, שכן מתוך כ-200 מיליון מכשירי אייפון בסין, יותר מ-100 מיליון נמצאים בחלון הזדמנויות לשדרוג.

כל הכותרות


המתחרות הסיניות עקפו את אפל

אפל איבדה לאחרונה את מקומה כמובילת שוק הסמארטפונים בסין, כאשר מתחרות מקומיות ניצלו את העובדה שמכשירי אייפון הנמכרים במדינה אינם כוללים תכונות בינה מלאכותית. נתונים אלה, שפורסמו על ידי חברת המחקר Canalys, מדגישים את הלחץ הגובר על אפל בשוק הסיני.


האנליסטים בחברת KeyBanc חזרו על המלצת "תת-משקל" למניית אפל, עם מחיר יעד של 200 דולר. הערכתם מבוססת על תחזית לצמיחה מינימלית של 0.1% בלבד בהכנסות מאייפון בשנת הכספים 2025, על רקע התחרות המתגברת בסין והערכת שווי גבוהה של החברה.

קיראו עוד ב"גלובל"


חברות טכנולוגיה אמריקאיות נדרשות לשמור על איזון עדין בין דרישות הרגולציה האמריקאית לבין האינטרסים העסקיים שלהן בסין. מצד אחד, הן נדרשות לציית לחוקים ולמדיניות האמריקאית, ומצד שני, הן אינן יכולות להרשות לעצמן לאבד נתח שוק משמעותי בסין. יתרה מכך, המקרה של טיקטוק ואפל מדגים כיצד סוגיות של טכנולוגיה ומסחר הפכו לכלי משחק במתח הגיאופוליטי המתמשך בין המעצמות. ההחלטות העסקיות של חברות הטכנולוגיה מושפעות יותר ויותר משיקולים פוליטיים ודיפלומטיים, מה שמוסיף שכבת מורכבות נוספת לפעילותן הגלובלית.



הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה