אפלאפל

אפל צפויה להכריז על מכשיר חדש - האם זה יצליח להרשים את המשקיעים?

השוק ממתין בדריכות להשקה החדשה של אפל, בזמן שהחברה מנסה לחזק את מעמדה בסין באמצעות שיתוף פעולה אסטרטגי בתחום הבינה המלאכותית
אדיר בן עמי |
נושאים בכתבה אפל אייפון

עיניי המשקיעים נשואות לאירוע ההשקה של אפל Apple -0.11%  שיתקיים היום (רביעי), כאשר ענקית הטכנולוגיה צפויה לחשוף את המכשיר החדש שלה. טים קוק, מנכ"ל החברה, עורר את הספקולציות כשצייץ ברשת החברתית X: "התכוננו לפגוש את החבר החדש במשפחה".


האנליסטים בוול סטריט מעריכים כי מדובר בדור החדש של האייפון SE, המכשיר הזול יותר בסדרת האייפונים של החברה. דיווח של בלומברג חיזק את ההערכות הללו, אם כי אפל עצמה נמנעה מלהגיב לפניות התקשורת בנושא. הדגם הנוכחי של ה-SE מציע חוויית משתמש שונה מהותית מהמכשירים היוקרתיים של החברה. בעוד שהדגמים החדשים נטולי כפתורים פיזיים, ה-SE שומר על כפתור הבית המסורתי ומצויד במערך צילום בסיסי של עדשה בודדה.


במרכז ההשקה הצפויה עומדת שאלת המחיר. דיוויד ווגט, אנליסט ב-UBS, צופה עלייה במחיר הבסיס ל-499 דולר, לעומת 429 דולר בדגם הקיים. העלייה במחיר מיוחסת לשדרוגים הטכנולוגיים ובפרט להטמעה אפשרית של יכולות בינה מלאכותית.


אחד החידושים המשמעותיים שעשויים להיכלל במכשיר הוא שבב מודם סלולרי מתוצרת אפל עצמה. מהלך כזה יסמן תפנית אסטרטגית ביחסי החברה עם קוואלקום, ספקית השבבים הנוכחית, שעלולה לאבד נתח משמעותי מעסקיה עם אפל עד 2026.


המשקיעים זהירים

מניית אפל נסחרת ללא שינוי סביב רמת 244.52 דולר, כשברקע ירידה של 2.3% מתחילת השנה. עם זאת, בהסתכלות שנתית המניה רשמה עלייה מרשימה של 34%. אנליסטים רבים מציינים כי השוק כבר תמחר את ההשקה הצפויה. "בהתבסס על בדיקות בשרשרת האספקה", מסביר ווגט, "תחזיות הצמיחה הנוכחיות כבר משקפות את ההשפעה הצפויה של המוצר החדש".


אחת השאלות המרכזיות היא האם החברה תסיר את כפתור הבית המסורתי, צעד שיקרב את עיצוב המכשיר לדגמים היוקרתיים יותר. בנוסף, צפויה הטמעה של שבב A18 החדש, שיאפשר שימוש בטכנולוגיות מתקדמות יותר. המתח סביב ההשקה מתעצם לאור העובדה שמדובר בעדכון השלישי בלבד של סדרת ה-SE מאז השקתה ב-2016, עם עדכונים קודמים ב-2020 ו-2022.


ברקע הדברים, החברה מתמודדת עם אתגר הערכת שווי גבוהה. המניה נסחרת במכפיל רווח של 32, משמעותית מעל הממוצע החמש-שנתי של 26.8 ומעל למכפיל של מדד S&P 500 העומד על 22.4. בשוק מעריכים כי אפל תצטרך להציג חידושים משמעותיים כדי להצדיק את הערכת השווי הגבוהה. זאת במיוחד לאור התחרות הגוברת בשוק הסמארטפונים והלחץ להציג צמיחה בתחומים חדשים.

כל הכותרות


הצלחת ההשקה תימדד לא רק במכירות המיידיות, אלא גם ביכולת של אפל להוכיח שהיא עדיין מסוגלת לחדש ולהפתיע, גם במגזר המכשירים הבסיסיים יותר. המשקיעים יחפשו סימנים לכך שה-SE החדש מהווה יותר מסתם עדכון טכני, אלא צעד אסטרטגי בדרך להרחבת נתח השוק של החברה בקרב צרכנים רגישי מחיר.

קיראו עוד ב"גלובל"


המהלך של אפל בסין

אפל הכריזה לאחרונה על מהלך אסטרטגי בשוק הסיני: החברה חתמה על הסכם שיתוף פעולה עם ענקית הטכנולוגיה המקומית עליבאבא, במטרה לשלב פתרונות בינה מלאכותית באייפונים המיועדים לשוק המקומי. ההכרזה הגיעה מפיו של יו"ר עליבאבא, ג'וזף צאי, בכנס ממשלתי בדובאי, וסיימה תקופה ארוכה של ספקולציות לגבי בחירת השותף האסטרטגי של אפל בתחום ה-AI בסין.


המהלך מגיע בעיתוי קריטי עבור אפל, שחווה ירידה משמעותית בנתח השוק הסיני. החברה, שבעבר הייתה מובילת שוק, נמצאת כעת במקום השלישי עם נתח שוק של 15% בלבד, אחרי ויוו (17%) וואווי (16%). ברבעון הפיסקלי הראשון של 2025, מכירות החברה בסין צנחו ב-11% ל-18.51 מיליארד דולר, בעוד השוק הסיני מגלה העדפה גוברת למכשירים מתוצרת מקומית.


עבור עליבאבא, ההסכם מהווה הישג משמעותי ומחזק את מעמדה כמובילה בתחום הבינה המלאכותית בסין. החברה, שמנייתה זינקה ביותר מ-40% מתחילת 2025, השיקה לאחרונה את מודל ה-AI החדש שלה, Qwen 2.5, שלטענתה עולה בביצועיו על מתחרים מובילים בשוק.


האתגר העיקרי העומד בפני השותפות החדשה הוא היכולת להתמודד עם הרגולציה המחמירה בסין בתחום ה-AI, לצד התחרות העזה מצד יצרניות מקומיות שכבר משלבות פתרונות בינה מלאכותית מתקדמים במכשיריהן. הצלחת המיזם המשותף עשויה להוות נקודת מפנה עבור שתי החברות בשוק הסיני התחרותי.


הדוחות האחרונים

אפל הציגה תוצאות מעורבות ברבעון הרביעי של השנה, עם רווח למניה של 2.4 דולר והכנסות של 124.3 מיליארד דולר, מעל לציפיות האנליסטים בוול סטריט. עם זאת, מכירות האייפון, המוצר המרכזי של החברה, הסתכמו ב-69.1 מיליארד דולר, נמוך מהתחזיות שעמדו על 71 מיליארד דולר.


נקודת החולשה המשמעותית בדוחות הייתה המכירות בסין, שהסתכמו ב-18.5 מיליארד דולר - פער של כ-3 מיליארד דולר מתחזיות האנליסטים. לפי טים קוק, מנכ"ל החברה, כמחצית מהירידה של 11% בהכנסות בסין נובעת משינויים במלאי המפיצים, כאשר העדר זמינות של תכונות Apple Intelligence בשוק הסיני מהווה אתגר נוסף.


מגזר השירותים של החברה המשיך להציג ביצועים חזקים עם הכנסות של 26.34 מיליארד דולר, עלייה של 13.9% לעומת השנה הקודמת ומעל לציפיות השוק. במקביל, החברה רשמה הצלחה במכירות המק והאייפד, שהסתכמו ב-8.99 מיליארד דולר ו-8.09 מיליארד דולר בהתאמה, שתיהן מעל לתחזיות האנליסטים.


ענקית הטכנולוגיה נסחרת כעת לפי שווי של 3.65 טריליון דולר לאחר שמניית החברה ירדה עד 3% מתחילת השנה ועלתה ב-33% ב-12 החודשים האחרונים.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה