"המניות באירופה מתמחרות תרחיש אופטימי מדי"
הרבה משקיעים רואים במניות האירופיות הזדמנות בתקופה האחרונה, במיוחד על רקע התמחורים הגבוהים בארה"ב והחשש מירידות בוול סטריט; בבנק אוף אמריקה רואים את הדברים אחרת: "צופים ירידה של מעל 10% במדד Stoxx 600 עד לאמצע השנה"
התמחורים הגבוהים בוול סטריט והחשש מירידות שלחו הרבה משקיעים לבחון יותר ברצינות השקעה באירופה. כתבנו כאן על הגורמים שעל הנייר יכולים להפוך את ההשקעה באירופה למעניינת, בראש מכפילי הרווח העתידיים שבארה"ב עומדים על בערך 30 לחברות ה-S&P 500, זאת לעומת מכפילים של 15-17 במדינות אירופה. קחו את מניות הבנקים למשל - הבנקים האמריקנים נסחרים במכפילי עתידיים של 13-14 בעוד הבנקים האירופאיים במכפילים של 6-7.
מכפילים הם דרך להשוות תמחורים אבל צריך השוואה של אירופה לארה"ב דרך מכפילים לא לגמרי מייצגת, בארה"ב יש הרבה יותר חברות טכנולוגיה שצפויות לצמוח מהר יותר בשנים הקרובות ובאירופה יש פחות חברות כאלה. ועדיין, לא מעט משקיעים ואנליסטים בתקופה האחרונה ממליצים להשקיע באירופה - הנה מה שאמרו בגולדמן זאקס ובדויטשה בנק.
בנק אוף אמריקה עם זאת רואים את הדברים אחרת: "העליות האחרונות מגלמות ציפיות לצמיחה כלכלית שעשויות שלא להתממש במלואן", כתבו בבנק. "מדד Stoxx 600 טיפס ב-12% מאז נובמבר, כשהעלייה נובעת משיפור בנתוני היסוד ומאופטימיות לגבי גידול כלכלי עתידי. עם זאת, לראייתנו מרבית הגורמים החיוביים כבר מגולמים במחירים הנוכחיים".
- המדדים באירופה במגמה מעורבת; מרצדס יורדת ב-2.5% לאחר הדוחות
- השיחות בין ארה"ב לרוסיה יזניקו את ההוצאות הצבאיות?
לפי הדו"ח, כ-50% מהראלי האחרון מוסבר על ידי
גורמים מקרו-כלכליים, ובהם עלייה במדדי מנהלי הרכש (PMI) בגוש האירו ורווחים טובים מהצפוי ברבעון הרביעי. הגורמים הנותרים נובעים מציפיות לתמיכה פיסקלית גרמנית, אפשרות להפסקת אש באוקראינה, והגדלת הוצאות הביטחון באירופה.
לפי תחזיות הכלכלנים
של בנק אוף אמריקה, הצמיחה בגוש האירו תגיע לשיא של 1% ברבעונים הקרובים, אך שוקי המניות מתמחרים צמיחה גבוהה יותר של 1.3%. יתרה מכך, האטה צפויה בצמיחה הגלובלית, בעיקר בגלל סין, שעלולה לפגוע בהמשך המגמה החיובית.
בחלוקה סקטוריאלית, בבנק אוף אמריקה מציינים כי מגזר הבנקים באירופה מתומחר בתרחיש המאקרו האופטימי ביותר, בעוד שתעשיות כמו כימיקלים ומוליכים למחצה עדיין משקפות זהירות. בתוך המניות הדפנסיביות, מגזרים כמו מזון, פארמה ושירותים ציבוריים נמצאים ברמות נמוכות היסטוריות, מה שמעיד על ציפיות לצמיחה חזקה, אולי חזקה מדי.
בבנק אוף אמריקה נותרים פסימיים לגבי שוק המניות האירופי כולו, עם תחזית לירידה של מעל 10% במדד Stoxx 600 לרמה של 470 נקודות עד אמצע השנה. למרות שמירה על העדפה יחסית למניות אירופאיות מול מניות גלובליות, האזהרה היא כי מרבית הרווחים כבר הושגו.