אריק יואן מנכ"ל זום; קרדיט: טוויטראריק יואן מנכ"ל זום; קרדיט: טוויטר
לקראת הדוחות

זום: האם הצמיחה תמשיך או שהמניה כבר מיצתה את הפוטנציאל?

המשקיעים ממתינים לראות האם ענקית שיחות הווידאו תעמוד בציפיות השוק, בעוד בכירי החברה ממשיכים למכור מניות – איתות אזהרה או מימוש רווחים טבעי?

אביחי טדסה |
נושאים בכתבה זום

חברת פלטפורמת שיחות הווידאו זום Zoom Video Communications -2.04%   צפויה לפרסם היום לאחר המסחר את דוחותיה הכספיים לרבעון הרביעי של השנה, כאשר המשקיעים והאנליסטים מחכים לראות האם החברה תעמוד בציפיות השוק. בדוחות הקודמים החברה הציגה תוצאות חיוביות והצליחה להכות את תחזיות האנליסטים, כעת ניצבת השאלה האם מגמת הצמיחה נמשכת או שאולי היא מתמתנת.


ציפיות השוק לקראת הדוחות 


בדוח הקודם, זום דיווחה על הכנסות של 1.18 מיליארד דולר, גידול של 3.6% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד, וגבוה ב-1.2% מהתחזיות. החברה הוסיפה 62 לקוחות ארגוניים חדשים שמשלמים מעל 100,000 דולר בשנה, והגיעה לנתון כולל של 3,995 לקוחות בסגמנט זה. התחזיות לרבעון הנוכחי מצביעות על גידול שנתי של כ-3.4% בהכנסות לרמה של 1.19 מיליארד דולר, הרווח המתואם למניה צפוי לעמוד על 1.35 דולר. האנליסטים לא שינו באופן משמעותי את הערכותיהם בחודש האחרון – דבר המעיד על ציפיות ליציבות יחסית בביצועי החברה. עם זאת, חשוב לציין כי בשלוש מתוך שמונה הרבעונים האחרונים, זום פספסה את תחזיות ההכנסות של וול סטריט.


השוואה לחברות מתחרות בתחום מציגה תמונה מעורבת. חברת Five9 דיווחה על גידול שנתי של 16.6% בהכנסות והכתה את תחזיות השוק ב-4%, בעוד RingCentral הציגה צמיחה של 7.6% בהתאם לציפיות האנליסטים. מניית Five9 נותרה ללא שינוי בעקבות הדוחות, אך RingCentral ירדה ב-5.8%. בתקופה האחרונה שוק המניות הפגין ביצועים חיוביים הודות להתקדמות האינפלציה לכיוון יעד ה-2% של הפד ולהפחתות ריבית. עם זאת, מניות תחום שיחות הווידאו הציגו ביצועים חלשים יחסית, וירדו בממוצע ב-3.3% בחודש האחרון. מניית זום, לעומת זאת, נותרה יציבה, וכעת מחיר היעד הממוצע של האנליסטים עומד על 92.35 דולר – גבוה מהמחיר הנוכחי של המניה, שעומד על 82.60 דולר. המשקיעים מצפים לראות האם זום תצליח להפתיע לטובה ולהציג נתונים שיחזקו את אמונם ביכולת החברה לשמור על מעמדה בשוק תחרותי, או שמא יימשך הקיפאון היחסי בפעילותה.


למרות הזינוק המרשים של 37% במניית זום בחצי השנה האחרונה, המשקיעים עשויים לתהות האם מדובר בהזדמנות קנייה או בסיכון לתיק ההשקעות. החברה אמנם הציגה תוצאות כספיות יציבות, אך ישנם כמה סימנים שמעוררים חשש לגבי המשך הצמיחה שלה. הכנסות החברה צפויות לעלות ב-2.8% בלבד בשנה הקרובה, האטה ביחס לשנים קודמות, דבר המעיד על קשיים בגיוס לקוחות חדשים אל מול התחרות הגוברת. בנוסף, שיעור תזרים המזומנים החופשי, שעמד על 37.3% ב-12 החודשים האחרונים, צפוי לרדת ל-33%, מה שמעיד על שחיקה ברווחיות. בהתחשב בכך, נראה כי זום אמנם לא נמצאת במצב רע, אך גם לא מציעה פוטנציאל צמיחה משמעותי בשלב זה.



פעילות הפנים של בכירי החברה מאותתת על חוסר אמון מסוים בעתיד הקרוב של המניה. בחצי שנה האחרונה, נחשף כי בכירי זום מכרו מניות בהיקפים משמעותיים – מנכ"ל החברה, אריק יואן, הוביל את המכירות עם מכירת כ-965 אלף מניות בשווי של כ-77 מיליון דולר, לצד מכירות של בכירים נוספים, כולל סמנכ"לית הכספים קלי סטקלברג, נשיא חטיבת ההנדסה ולצ'מי סנקרלינגם, ומנהלים אחרים. ראוי לציין כי כל העסקאות היו מכירות בלבד - אף אחד מהבכירים לא ביצע רכישה של מניות, מה שמעלה תהיות לגבי הביטחון שלהם בעתיד החברה. מנגד, בשוק ההון המוסדי התמונה מורכבת יותר. בנקים וקרנות גידור הציגו מגמות מעורבות - Norges Bank, אחד המשקיעים הגדולים בעולם, הגדיל את אחזקותיו בזום בכמעט 500%, תוספת של 7.6 מיליון מניות בשווי של יותר מ-625 מיליון דולר.


גם קרנות גדולות כמו בלאקרוק, ג'יי פי מורגן, ו- T. Rowe Price Investment Management. הוסיפו אחזקות משמעותיות. לעומת זאת, קרנות אחרות, כמו Nikko Asset Management Americas, בחרו לצאת לחלוטין מהשקעתן במניה, ומוסדיים נוספים, כגון Qube Research & Technologies, צמצמו את החשיפה שלהם באופן משמעותי.

כל הכותרות

הנתונים הללו יוצרים תמונה מעניינת של חוסר ודאות. מצד אחד, משקיעים מוסדיים רואים במניית זום הזדמנות ומגדילים אחזקות, ככל הנראה מתוך אמונה בהמשך הצמיחה של החברה. מצד שני, הנהלת החברה עצמה מממשת מניות בהיקפים נרחבים, מה שעשוי להוות איתות לכך שהמחיר הנוכחי ממצה את עצמו, לפחות בטווח הקצר.

קיראו עוד ב"גלובל"


שווי השוק של זום עומד על 25.2 מיליארד דולר, כאשר מכפיל הרווח העתידי שלה הוא 15.4, מניית זום עלתה ב-1% מתחילת השנה, ובמהלך 12 החודשים האחרונים עלתה ב-34%.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה