צ'יפוטלה מקסיקן גריל מסעדה
צילום: Istock

צ'יפוטלה מקבלת שדרוג המלצה: "השקעה מצוינת בטכנולוגיה"

במורגן סטנלי רואים בשילוב של מותג חזק, מאזן איתן, וחדשנות טכנולוגית – יתרונות שיאפשרו לרשת להתגבר על האטה צפויה ברבעונים הקרובים

אדיר בן עמי |


בבנק ההשקעות מורגן סטנלי שדרגו את המלצתם למניית רשת המסעדות צ'יפוטלה מקסיקן גריל Chipotle Mexican Grill Inc. 0.67%  , וזאת למרות הערכתם כי הרשת עלולה לחוות מספר חודשים איטיים בתקופה הקרובה. במקביל, הם מאמינים כי רבות מחוזקותיה של רשת המסעדות "צפויות להימשך" לאורך שנת 2025.


צוות האנליסטים שדרג את המניה מדירוג "שיווי משקל" לדירוג "משקל יתר" , והעלה את מחיר היעד מ-65 דולר ל-70 דולר. מניית החברה עולה ב-2.7% ל-55.45 דולר, כאשר מחיר היעד החדש מרמז על פוטנציאל עלייה של כ-26%.


לאחר התחלה שקטה של שנת 2025, צ'יפוטלה מוצבת היטב לראות רווחים משמעותיים בהמשך השנה, לפי הערכות האנליסטים. "בזמן שהמניה המשיכה לדעוך בעקבות נתוני מכירות חלשים ולחצים על מניות צמיחה, נוצרה הזדמנות לכניסה אם מאמינים שאלה הם אתגרים קצרי טווח בלבד," כתבו במורגן סטנלי.


בעוד שהרבעון הראשון והשני של 2025 עשויים שלא לעורר ביטחון במשקיעים, האנליסטים מעריכים כי הגורמים המניעים את החברה - המוצרים והשיווק - צפויים להניב שנה טובה דיה. "מאמצע 2024, עדכונים כלפי מעלה בתחזיות היו מוגבלים בעיקר בשל השקעות בגודל המנות, לחצי עלויות מזון מסוימים, ומכירות מתונות שהיו יותר בקו אחד עם הציפיות," כתב האנליסט בריאן הארבור , והוסיף כי לחצי המרווח צפויים להתפוגג עד אמצע 2025.


"השקעה מצוינת בטכנולוגיה"

לדעתו של הארבור, צ'יפוטלה היא "השקעה מצוינת בטכנולוגיה" - תיאור יוצא דופן לחברה הידועה בעיקר בקערות הבוריטו שלה. בעוד שרשתות מסעדות אחרות כמו סוויטגרין (Sweetgreen) ודומינו'ס פיצה בולטות בעמדתן לגבי אוטומציה או בהצלחתן בהרחבת הטכנולוגיה, צ'יפוטלה היא "כנראה השילוב הטוב ביותר של מותג עדכני, קנה מידה קיים והימורים טכנולוגיים הדרגתיים," כתב הארבור.


כאשר אלמנטים אלה משתלבים יחד, הם עשויים להניע את המרווח או לקזז אינפלציה, "מה שבתורו מגן על היכולת לתמחר נמוך יותר לצרכנים," אמר הארבור. היבט מבטיח נוסף: המאזן ה"מעורר קנאה" של החברה, אשר מעניק לה אפשרויות בכל הנוגע להשקעה בחנויות קיימות, הוצאות טכנולוגיה, והחזר הון.

כל הכותרות


הארבור הצביע על יתרת המזומנים של צ'יפוטלה בסך 750 מיליון דולר, היעדר חוב, ו-1.5 מיליארד דולר בתזרים מזומנים חופשי רק בשנה שעברה. המכפיל היקר של המניה - פי 25 מהרווח הצפוי ל-2025 ופי 28 מהרווח לפני ריבית, מסים, פחת והפחתות - גרם למורגן סטנלי להסס מעט, אך הארבור מאמין כי ניתן להגן עליו על בסיס מותאם-צמיחה. לדעתו, צ'יפוטלה היא "מניית צמיחה איכותית עם שווי שוק גדול וצמיחה מתמשכת".

קיראו עוד ב"גלובל"


מעבר להיבטים הפיננסיים, צ'יפוטלה ממשיכה להתמקד בחדשנות קולינרית והרחבת התפריט שלה. החברה השיקה לאחרונה מספר פריטי תפריט חדשים שנועדו למשוך צרכנים הדוגלים בתזונה בריאה יותר, זאת לצד המנות הקלאסיות האהובות שלה. הרשת גם מרחיבה את טביעת הרגל הגלובלית שלה, עם תוכניות להגדיל את מספר הסניפים הבינלאומיים במהלך 2025. אסטרטגיית ההתרחבות שלה כוללת כניסה לשווקים חדשים באסיה ובאירופה, שם הביקוש למזון מקסיקני איכותי נמצא במגמת עלייה.


בעוד שצ'יפוטלה עשויה להתמודד עם מספר אתגרים בטווח הקצר, במורגן סטנלי רואים בה השקעה מבטיחה לטווח הארוך. השילוב של מותג חזק, מאזן פיננסי איתן, ומחויבות לחדשנות טכנולוגית מציב את החברה בעמדה טובה להמשיך ולהוביל את סקטור המסעדות המהירות פרימיום בשנים הקרובות. רשת המסעדות נסחרת כעת לפי שווי של 74 מיליארד דולר, לאחר שמנייתה איבדה 9% מתחילת השנה ועלתה ב-1.6% ב-12 החודשים האחרונים.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה