
הצבע חוזר ללחיים: המניות של חברות התעופה מזנקות אחרי דוחות טובים
חברות התעופה האירופיות סבלו בשנה האחרונה מהאינפלציה שהעלתה את העלויות למרות ביקוש חזק ומתמשך; כעת, לאחר שהציגו תוצאות טובות הן צופות המשך ביקושים חזקים אך מזהירות כי תהליך השיפור ברווחיות ייקח עוד זמן
מניות חברות התעופה האירופיות לופטהנזה ואייר פראנס מזנקות לאחר שהציגו דוחות טובים. בכך, מקוות החברות האירופיות לשים מאחוריהן את השנה הקשה שעברה עליהן, שכללה ירידה במחיר מניותיהן בצל האינפלציה שהעלתה את העלויות למרות ביקוש חזק ומתמשך.
אייר פראנס
חברת האם של חברות התעופה אייר פראנס (הצרפתית) ו-KLM (ההולנדית) דיווחה על הכנסות שנתיות של 31.5 מיליארד אירו, עלייה של 4.8% ביחס לנתון בשנה הקודמת. הצמיחה בהכנסות הונעה בין היתר הודות לעלייה של 3.6% בקיבולת במטוסים והכנסות חזקות בפעילות התחזוקה. ברבעון הרביעי, רשמה החברה רווח תפעולי של 396 מיליון אירו, המשקף שיפור של 453 מיליון אירו ביחס לרבעון המקביל אשתקד, לצד EBITDA של 1 מיליארד אירו, עלייה של 402 מיליון אירו ביחס לרבעון הרביעי של 2024.
במהלך השנה והרבעון החולפים נהנתה החברה מביקושים גבוהים, במיוחד בשוק הצפון-אטלנטי ובשירותי הפרימיום. בנוסף, החברה גם דיווחה על רווחים טובים בהרבה בפעילות המטענים, שהועצמה על ידי ביקוש חזק מאסיה, ותרמה לתוצאות החיוביות. כמו כן, עלויות הדלק של הקבוצה ברבעון הרביעי היו נמוכות מהצפוי, והסתכמו ב-1.54 מיליארד אירו בהשוואה ל-1.66 מיליארד אירו הצפוי. לבסוף, ברבעון הרביעי של השנה, הטיסה החברה 23.5 מיליון נוסעים, עלייה של 5.1% מהשנה הקודמת. הקיבולת גדלה ב-2.2%, בעוד התנועה עלתה ב-4.7%.
חברת התעופה ציינה כי ביקוש למסחר אלקטרוני ושיבושים בספנות האוקיינוס, במיוחד בים האדום, תמכו בתשואות גבוהות יותר של הובלה. בצד העלות, עלויות החברה עלו ב-4% ברבעון הרביעי וב-3.2% לשנה כולה, המשקפת העלאות שכר, אגרות שדות תעופה והשקעות בשירותי פרימיום. עם זאת, מחירי דלק נמוכים סיפקו קיזוז חלקי. החברה ממשיכה להתמקד בבקרת עלויות, עם ציפיות שעלויות יחידת הדלק לשעבר יגדלו במספרים חד ספרתיים נמוכים בהשוואה לשנת 2024.
- חברות התעופה הזרות דורשות מהמדינה סיוע כספי כדי שיחזרו
- לופטהאנזה עוצרת את הטיסות לתל אביב - אבל גם לעמאן, ביירות וארביל
במבט קדימה, בהתאם לתחזיות האנליסטים, אייר פראנס-KLM צופה גידול בקיבולת של 4-5% ב-2025, ואשררה מחדש את יעדיה לטווח הבינוני ל-2026-2028, הכוללים השגת מרווח תפעולי של מעל 8% ושיפור מתמשך בתזרים המזומנים החופשי.
לופטהנזה
בדומה לאייר פראנס, גם חברת התעופה לופטהנזה דיווחה על תוצאות חזקות בשנת 2024. במהלך השנה רשמה החברה הכנסות שיא של 37.6 מיליארד יורו, המשקפות עלייה של 6% בהשוואה ל-35.4 מיליארד יורו בשנה הקודמת.
עם זאת, הרווח התפעולי של הקבוצה (Adjusted EBIT) ירד ל-1.6 מיליארד אירו מ-2.7 מיליארד אירו ב-2023, כאשר המרווח התפעולי יורד מ-7.6% ל-4.4%. הירידה ברווחיות יוחסה לגורמים שונים, בעיקר במחצית הראשונה של השנה. שביתות השפיעו על חטיבת הנוסעים בהיקף של כ-450 מיליון אירו, בעוד שגידול חד בקיבולת הענף הוביל לירידה בתשואות הממוצעות בתחילת הקיץ. בנוסף, עלויות תפעול גבוהות יותר, במיוחד בגרמניה, יחד עם דחיית משלוחי מטוסים, הכבידו מאוד על הביצועים. הרווח הנקי ירד באופן פחות משמעותי והגיע ל-1.4 מיליארד אירו (שנה קודמת: 1.7 מיליארד אירו), בין היתר בשל ירידה בהוצאות הריבית.
- המיליארדרים לא התחמקו: הונו של מאסק צנח ב-116 מיליארד דולר
- מה קרה בהיסטוריה כשהתחילה מלחמת סחר?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
"במבט לאחור, 2024 הייתה שנה של שני
חצאים עבור קבוצת לופטהנזה. בששת החודשים הראשונים, עדיין נאלצנו להתמודד עם ירידה משמעותית ברווח התפעולי", אמר המנכ"ל קרסטן שפור במסיבת העיתונאים לאחר הדוחות. "אבל חברת התעופה הצליחה להתאושש במחצית השנייה של השנה, עם רבעון רביעי חזק במיוחד".
שפור גם אמר שתוכנית הארגון מחדש בחברה צפויה לתרום לרווח הגולמי כ-2.5 מיליארד יורו עד 2028. בהתייחסו לשנת 2025 כ"שנת מעבר", שבמהלכה צעדי החיסכון עדיין לא ייכנסו לתוקף במלואו, אמרה החברה כי היא
בכל זאת צופה לרווח תפעולי "גבוה משמעותית" השנה. לבסוף, לופטהנזה צופה שהביקוש לנסיעות אוויריות יישאר גבוה, כפי שמאותת על ידי מגמה חיובית בהזמנות בתחילת 2025.