שווקים גלובליים  אסיה סוחר שוק ההון מסחר
צילום: Istock

שווקי אסיה סביב האפס; החוזים על וול סטריט בעלייה

מערכת ביזפורטל |

רוב השווקים באסיה פתחו את השבוע סביב האפס, זאת לאחר שבוול סטריט נרשמה בסוף השבוע התאוששות מסוימת הודות לעליות במניות הטכנולוגיה, שהצליחו לשים קץ לרצף של ארבעה שבועות עגומים. המשקיעים ממתינים בדריכות למהלכים הבאים של ממשל טראמפ בנוגע לתעריפי סחר, כאשר הדיווחים האחרונים מרמזים שהנשיא עשוי לצמצם את התוכנית הגורפת שלו ולהתמקד במדינות עם עודף סחר משמעותי
מול ארה"ב – רבות מהן באסיה. להרחבה: מסתמן: מדיניות מכסים פחות קשוחה מהערכות קודמות

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, קבע את ה-2 באפריל כמועד אחרון להטלת תעריפים נוספים על שותפות סחר, אך זו אינה הפעם הראשונה שהוא מציב דד-ליינים כאלה. בעבר, חלק מהמועדים נדחו, לעיתים ברגע האחרון, מה שמוסיף לאי-הוודאות בשווקים. בינתיים, ראש ממשלת סין, לי צ'יאנג, נפגש עם סנאטור אמריקאי תומך טראמפ, סטיב דיינס, ועם מנהיגי עסקים אמריקאים מובילים, ושידר מסר של פיוס. הוא הדגיש כי יחסי סין-ארה"ב נמצאים "בצומת קריטית", וקרא לשיתוף פעולה במקום עימות, תוך הבעת תקווה שהצדדים יפעלו יחד לקדם יציבות ביחסיהם.

בפגישה השתתפו בכירים מחברות כמו פדקס, בואינג, קוואלקום ופייזר, מה שמעיד על ניסיון סיני לשמור על ערוצי תקשורת פתוחים עם המגזר העסקי האמריקאי. אנליסטים מציינים שיש סימנים לכך שתוכנית התעריפים של טראמפ עשויה להיות פחות נוקשה ממה שחששו בתחילה, עם אפשרות שהממשל יתמקד במדינות ספציפיות ולא יערום תעריפים חדשים על הקיימים, כמו אלה על פלדה.

תנועות בשווקים

למרות האופטימיות הזו, השווקים הסיניים המשיכו לאבד גובה. מדד האנג סנג  בהונג קונג יורד בשתי עשיריות ומדד שנגחאי קומפוזיט בשיעור דומה. בטוקיו, מדד ניקיי 225 נשאר כמעט ללא שינוי, על רקע דו"ח ראשוני שהצביע על ירידה חדה בייצור התעשייתי – הקצב המהיר ביותר מזה שנה – לצד צניחה בהזמנות חדשות. בטייוואן, לעומת זאת, מדד Taiex עולה מעטהצליח לטפס ב-0.1%.בוול סטריט, יום שישי האחרון הביא מעט אור: מדד S&P 500 עלה ב-0.1% ל-5,667.56 והשלים עלייה שבועית של 0.5 %, למרות ירידה של 4.8% מתחילת החודש.

מדד דאו ג'ונס התחזק מעט ב-0.1% ל-41,985.35, בעוד הנאסדק זינק ב-0.5% ל-17,784.05, הודות להתאוששות במניות הטכנולוגיה. ענקיות כמו אפל (עלייה של כ-2%) ומיקרוסופט (עלייה של 1.1%) הובילו את המהלך, אם כי נווידיה ירדה ב-0.7% ומיקרון טכנולוג'י צללה ב-8%, והפכה למפסידה הגדולה במדד. החוזים העתידיים בעליות נאות של עד 0.7%

הכלכלה האמריקאית בצל אי-ודאות

השווקים נמצאים בלחץ כבר שבועות, על רקע חוסר בהירות לגבי הכלכלה האמריקאית. מלחמת סחר פוטנציאלית עם שותפות מרכזיות עלולה להחריף את האינפלציה, שממשיכה להישאר מעל יעד הפדרל ריזרב של 2%. תעריפים חדשים עלולים לסכל את מאמצי הבנק המרכזי להוריד את רמת המחירים, ולפגוע בצרכנים ובעסקים כאחד. דו"חות כלכליים אחרונים מציגים תמונה מעורבת. מצד אחד, נתונים על מכירות בתים, ייצור תעשייתי ותעסוקה מראים שהכלכלה עדיין איתנה. מצד שני, סקרי ביטחון הצרכנים ומכירות קמעונאיות חושפים זהירות גוברת בקרב האמריקאים. חברות מתריעות מפני עלויות גבוהות יותר עקב תעריפים ואינפלציה, וחברת הבנייה לנאר, למשל, צנחה ב-4% לאחר שפרסמה תחזית מאכזבת לרבעון הנוכחי, תוך שהיא מציינת ריביות גבוהות וביטחון צרכני נמוך כגורמים מרכזיים.

שוק האנרגיה והמטבעות

בשוק האנרגיה, מחיר הנפט ירד ב-30 סנט ל-71.8 דולר. במט"ח, הדולר התחזק מול הין היפני ל-149.78 מ-149.37, והאירו עלה מעט ל-1.0823 דולר מ-1.0816.

קיראו עוד ב"גלובל"

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה