מאסק טסלה
צילום: טוויטר

טסלה עולה בטרום ב-4%; האם המניה תצליח לשבור את הרצף השלילי

המניה עלתה ב-5.3% בסוף השבוע לאחר ירידה של 42% מתחילת השנה, כשברקע המשקיעים מחפשים סיבות לאופטימיות לקראת נתוני מכירות קרובים; כעת, המניה עולה בכ-4% בטרום המסחר

אביחי טדסה | (1)
נושאים בכתבה טסלה אילון מאסק

לאחר תשעה שבועות רצופים של ירידות, טסלה זינקה ביום שישי והוסיפה לעלות גם היום בטרום המסחר, במהלך שנראה כניסיון לעצור את המפולת החריגה. טסלה עולה במסחר המוקדם ב-4%, לאחר עלייה של 5.3% ביום שישי. למרות העלייה, מדובר ברצף ההפסדים השבועיים הארוך ביותר בתולדות טסלה - עם צניחה כוללת של 42% בתקופה זו.


הירידות החדות החלו מיד לאחר הבחירות בארה"ב, במהלכן זינקה מניית טסלה מ-250 דולר ל-490 דולר על רקע הערכות שהקדנציה השנייה של דונלד טראמפ תטיב עם החברה, בעיקר בזכות מדיניות רגולציה מקלה שתסייע להשקת שירות המוניות הרובוטיות (Robotaxi) שתוכנן ל-2025. אך מאז השבעתו של טראמפ בינואר, תשומת הלב הציבורית עברה להתמקד בפעילותו הפוליטית של אילון מאסק מנכ"ל טסלה,  ובשאלה האם פעילותו בציבור משפיעה לרעה על תדמית המותג, בעיקר בקרב קהלים ליברליים שתמכו בטסלה בעבר בשל מחויבותה לאנרגיה ירוקה. ביום שישי המשקיעים קיבלו זריקת עידוד לאחר פגישה שערך מאסק עם עובדי החברה, בה הביע ביטחון בעתיד טסלה והחמיא לעובדיו. לפי ההערכות, הופעתו של מאסק בפגישה הפנימית התקבלה כהפגנת מנהיגות שתרמה לחזרת האמון במניה, לפחות בטווח הקצר.


בחודשיים האחרונים, מאז שמאסק החל לפעול בוושינגטון לצד הנשיא דונלד טראמפ, טסלה נתקלת באתגרים משמעותיים. מניית החברה צנחה על רקע ירידה במכירות רכבים חדשים באירופה, חלקים מארה"ב וסין, ואי-ודאות סביב הסחר הבינלאומי לאחר הצווים הנשיאותיים שהטילו תעריפים חדשים על סחורות מקנדה, מקסיקו וסין – מדינות שבהן פועלים ספקים קריטיים של טסלה. במקביל, טסלה מזוהה עם מאסק וההקשר הפוליטי כאמור, עושה לה רע, נכון לעכשיו. מחאות וקמפיינים נגד טסלה, מאסק ועבודתו עם ממשל טראמפ התפשטו ברחבי העולם. מעשי ונדליזם ואף הצתות פגעו ברכבי טסלה, אולמות תצוגה ותחנות טעינה בארה"ב ובאירופה, מה שהעצים את תחושת המשבר סביב המותג. 


בפגישה של מאסק ביום שישי האחרון, מאסק לא התעלם מהמתקפות הפיזיות על טסלה. הוא תיאר את תחושת ה"ארמגדון" שמשתקפת מהחדשות, והביע תסכול ממעשי ההצתה וההרס. "אם אתה קורא את החדשות, זה מרגיש כמו ארמגדון. אני לא יכול לעבור ליד הטלוויזיה בלי לראות טסלה בוערת. מה קורה? אני מבין אם אתם לא רוצים לקנות את המוצר שלנו, אבל אתם לא חייבים לשרוף אותו. זה קצת לא סביר". העובדים צחקו יחד איתו, אך מאחורי ההומור מסתתרת מציאות קשה: הונדליזם הפך לאיום ממשי על התדמית והתפעול של טסלה, במיוחד כשמוסיפים לכך את הירידה במכירות ואת הסביבה הכלכלית המאתגרת.


נתוני מכירות קרובים יכריעו את הכיוון


כעת עיני השוק נשואות לשבועות הקרובים, עם פרסום נתוני מכירות עדכניים שצפויים להשפיע על המניה. כבר השבוע צפויה להתפרסם סקירת מכירות חודשית של איגוד יצרניות הרכב באירופה, לאחר שבינואר נרשמה ירידה חדה של 45% במכירות טסלה באירופה לעומת ינואר אשתקד - ירידה שחלקה נובעת מהחלפת דגם של ה-Model Y. בתחילת אפריל תפרסם החברה את נתוני הרבעון הראשון, שמהם ניתן יהיה להבין אם הביקוש חוזר. התחזיות של FactSet עומדות על מכירת 414 אלף רכבים, אך חלק מהאנליסטים מעריכים שהמספר האמיתי יהיה קרוב יותר ל-360 אלף - ירידה ביחס לרבעון הראשון של 2024, בו נמכרו 387 אלף רכבים. ההתאוששות הנוכחית במניה עשויה להימשך אם הנתונים יאכזבו פחות מהצפוי, אך במידה ויאשרו את מגמת ההאטה, המניה עלולה לחזור לצלול. מבחן האמון בין המשקיעים למאסק ממשיך גם השבוע.

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    אנונימי 24/03/2025 14:15
    הגב לתגובה זו
    עושה מכוניות יותר טובותמוכרת יותרשווה רבע!! סביר לא סביר לכן הסקת מסקנות מתבקשת כול הפטפוטים והיחצנות סיימו דרכםדעתי כמובן