טסלה מודל 3. צילום יואב פולסטסלה מודל 3. צילום יואב פולס

טסלה: בין התאוששות בבורסה, ירידות חדות והתרחבות לסעודיה

בצל איום המכסים של טראמפ וירידה דרמטית במכירות, החברה של מאסק מתרחבת לערב הסעודית - המדינה שכמעט רכשה את טסלה ב-2018

אדיר בן עמי | (1)

מניית טסלה Tesla -3.51%  נופלת ב-6% לאחר ראלי מרשים של חמישה ימים רצופים שבמהלכם עלתה בכמעט 30%. המניה נסחרה ברמה של 272 דולר, בעוד שמדד ה-S&P 500 יורד ב-2% ומדד הדאו ג'ונס יורד ב-0.3%. הירידה במניית טסלה מגיעה על רקע חששות מהטלת מכסים חדשים על ייבוא מקנדה ומקסיקו. דונלד טראמפ מתכנן להטיל מכס בשיעור של 25% על יבוא מהמדינות הללו החל מה-2 באפריל, צעד שעלול להגדיל את העלויות עבור כל יצרני הרכב, כולל טסלה.

מניות של יצרני רכב אמריקאים נוספים כמו פורד וג'נרל מוטורס ירדו אף הן, בשיעור של 0.9%, לאחר שהיו בעליה מוקדם יותר ביום. הירידה במניית טסלה אינה מפתיעה לחלוטין, בהתחשב בעלייה החדה שקדמה לה - המניה טיפסה מ-225 דולר ל-288 דולר תוך חמישה ימים בלבד. מעניין לציין כי יום לפני הירידה, ביום שלישי, עלתה מניית טסלה ב-3.5% למרות נתוני מכירות חדשים שהראו ירידה של 40% במכירות בחודש פברואר בהשוואה לשנה שעברה, מה שהשאיר את החברה עם ירידה מצטברת של 43% במכירות מתחילת השנה.


בוול-סטריט תוהים כמה מהירידה במכירות קשורה לתגובת נגד לפעילויות הפוליטיות של המנכ"ל אילון מאסק, וכמה קשורה למעבר לדגם Y המעודכן. טסלה הציגה לאחרונה גרסה מעודכנת של דגם Y ונמצאת בתהליך הגדלת הייצור של הגרסה החדשה.


מחכים ל-2 באפריל


נקודת הציון המשמעותית הבאה עבור המשקיעים תהיה ב-2 באפריל, כאשר טסלה תדווח על תוצאות המסירות לרבעון הראשון. וול סטריט צופה מכירות של 414,000 רכבים, לפי נתוני FactSet. עם זאת, הערכה זו נראית גבוהה מדי, כאשר האנליסטים העדכניים ביותר מעריכים מספר קרוב יותר ל-360,000 רכבים. ברבעון הראשון של 2024, טסלה מכרה כ-387,000 מכוניות.


ה-2 באפריל הוא גם היום שבו אמורים להיכנס לתוקף מכסי היבוא של 25% על קנדה ומקסיקו שהכריז עליהם הנשיא טראמפ. אמנם המכוניות שטסלה מוכרת בארה"ב מורכבות בשטחה, אך הן כוללות חלקים מקנדה ומקסיקו.


"אנו רואים את טסלה כחברה הפחות חשופה למכסים, בהתחשב בכך שהיא הוכתרה כ'חברת הרכב האמריקאית ביותר' משנת 2022 עד 2024 על ידי Cars.com," כתב גארט נלסון, אנליסט ב-CFRA, ביום שלישי. "טסלה ברובה אזורה את ייצור הרכב והמסירות על ידי הקמת נוכחות ייצור ורכישת חלקים בשלושת השווקים העיקריים - ארה"ב, אירופה ואסיה."


העלייה בעלויות כתוצאה מחלקים שמקורם מחוץ לארה"ב אינה ההשפעה היחידה שיכולה להיות למכסים. מדינות אחרות עלולות לנקוט בפעולות תגמול. ביום שלישי, שרת התחבורה הקנדית כריסטיה פרילנד אמרה שהיא הקפיאה תשלומי הנחות לרכבים חשמליים עבור רוכשי טסלה, והנחתה את משרד התחבורה הקנדי לשנות את קריטריוני הזכאות כך שיוציאו את רכבי טסלה, בהתייחס למכסי הייבוא האמריקאים המתקרבים.

קיראו עוד ב"גלובל"


תמריצי הרכישה הפדרליים בקנדה שווים, או היו שווים, עד 5,000 דולר עבור רוב דגמי טסלה. החלטתה מגיעה לאחר שעיריית טורונטו הוציאה את רכבי טסלה מהשתתפות בתוכניות מענקים למוניות ולימוזינות בפברואר. מצדו, גארט נלסון מ-CFRA לא נראה מודאג יותר מדי מההשלכות ארוכות הטווח של הסוגיות הפוליטיות האחרונות. הוא מדרג את מניית טסלה כ"קנייה" עם מחיר יעד של 385 דולר.


באופן כללי, 51% מהאנליסטים המכסים את מניית טסלה נותנים לה דירוג "קנייה". יחס דירוגי הקנייה הממוצע למניות ב-S&P 500 הוא כ-55%. מחיר היעד הממוצע של האנליסטים למניית טסלה הוא כ-366 דולר.


טסלה מתרחבת לערב הסעודית


במקביל, טסלה מרחיבה את פעילותה לערב הסעודית, והיא תקיים אירוע השקה באפריל. כניסתה לשוק זה מעניינת במיוחד בהתחשב בהיסטוריה בין טסלה לבין הממלכה הסעודית. ערב הסעודית היא שוק משמעותי עם כ-33 מיליון תושבים ותוצר מקומי גולמי לנפש הדומה לזה של דרום קוריאה. מכירות המכוניות השנתיות במדינה נעות סביב 800,000 כלי רכב.


אולם גודל השוק אינו הסיבה העיקרית שערב הסעודית ראויה לציון עבור משקיעי טסלה. קרנות הקשורות לממשלה ניסו לרכוש את טסלה פעם, על פי אילון מאסק. כסף סעודי היה מאחורי הציוץ המפורסם "המימון מובטח" ("funding secured") מאוגוסט 2018, שבו אמר מאסק כי הוא הבטיח את הכסף להפוך את יצרנית הרכב לחברה פרטית. הדבר הוביל לכך שמאסק וטסלה שילמו קנס של 40 מיליון דולר כדי ליישב את הנושא עם רשות ניירות הערך האמריקאית.


כמובן שטסלה נשארה חברה ציבורית, כנראה לשמחת המשקיעים. בזמן הציוץ, טסלה הוערכה בכ-60 מיליארד דולר. כיום, היא מוערכת בכ-850 מיליארד דולר. טסלה לא ייצרה תזרים מזומנים חופשי ב-2018, אך הצליחה לחולל מפנה ב-2019, מה שהפחית את התלות שלה בהון חיצוני.


לאחר הפיאסקו עם טסלה, ערב הסעודית סיפקה גיבוי לחברת לוסיד (Lucid). קרנות סעודיות עדיין מחזיקות בכמעט 60% ממניות לוסיד. המדינה גם רוכשת רכבי לוסיד. רכישות סעודיות היוו כמעט 25% מהכנסות לוסיד ב-2024.

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    2500$ 2027 (ל"ת)
    אנונימי Kathy Wood 27/03/2025 02:14
    הגב לתגובה זו