
OpenAI צופה שההכנסות יגיעו ל-12.7 מיליארד דולר כבר השנה
הצמיחה המטאורית של OpenAI: מ-3.7 מיליארד דולר ל-125 מיליארד תוך שבע שנים, אך רווחיות רק ב-2029
חברת הבינה המלאכותית OpenAI, המפתחת של ChatGPT, צופה לרשום זינוק משמעותי בהכנסותיה השנה, עם תחזית הכנסות של 12.7 מיליארד דולר - פי שלושה מההכנסה בשנה שעברה. התחזית המרשימה מבוססת על הצלחת מוצרי התוכנה בתשלום של החברה.
על פי
הדיווחים, OpenAI רשמה הכנסות של 3.7 מיליארד דולר בשנת 2023. קצב הגידול המואץ צפוי להימשך גם בשנה הבאה, עם תחזית להכנסות בגובה 29.4 מיליארד דולר בשנת 2025 - הכפלה נוספת של ההכנסות.
OpenAI סירבה להגיב לנתונים, אולם יש לציין כי בספטמבר
האחרון דיווח ה"ניו יורק טיימס" כי החברה מתכננת להגיע להכנסות של 11.6 מיליארד דולר עד 2025, תחזית שכעת נראית צנועה מדי לאור הנתונים החדשים.
בשנתיים שחלפו מאז השיקה OpenAI את צ'אטבוט ChatGPT שלה, החברה השיקה מגוון אפשרויות מנוי בתשלום
עבור צרכנים פרטיים ועסקים כאחד. בספטמבר השנה הודיעה החברה כי הגיעה למיליון משתמשים משלמים בגרסאות העסקיות של ChatGPT. לאחרונה, הוסיפה החברה אפשרות מנוי ChatGPT Pro במחיר 200 דולר לחודש, המציעה גישה למודלי הבינה המלאכותית המתקדמים ביותר שלה. בנוסף, OpenAI שוקלת
לגבות אלפי דולרים בחודש עבור מוצרי AI מסוימים במסגרת אסטרטגיית התמחור שלה. האסטרטגיה החדשה נראית נועזת אך תואמת את הביקוש העצום למוצרי החברה ואת היתרון התחרותי שלה בשוק הבינה המלאכותית.
- קלאודפלייר מקבלת שדרוג המלצה כפול
- אפל תקועה - האנליסט שחושב שהיא מפגרת במוצרים ומה זה אומר על מחיר המניה?
רווחיות רק ב-2029
למרות הזינוק בהכנסות,
OpenAI מתמודדת עם עלויות משמעותיות הנובעות מהצורך בשבבים מתקדמים, מרכזי נתונים וכוח אדם מיומן לפיתוח מערכות בינה מלאכותית חדשניות. לפי המקור, החברה אינה צופה להגיע לתזרים מזומנים חיובי עד שנת 2029 - שנה שבה היא מתכננת להגיע להכנסות של יותר מ-125 מיליארד דולר.
הפער הגדול בין ההכנסות לרווחיות מדגיש את האתגרים הכלכליים שבפיתוח טכנולוגיית בינה מלאכותית מתקדמת. עלויות התשתית, האחסון והפיתוח הן עצומות, ודורשות השקעה מתמשכת של הון משמעותי לשנים רבות קדימה.
כדי לממן את הצמיחה המהירה ואת ההשקעות
הדרושות, OpenAI מנהלת שיחות לגיוס עד 40 מיליארד דולר בסבב השקעה בהובלת קבוצת SoftBank, לפי דיווח של בלומברג מחודש ינואר. לפי הדיווח, התמחור של החברה בסבב הגיוס עשוי להגיע עד 300 מיליארד דולר, מה שיהפוך אותה לאחת החברות הפרטיות היקרות בעולם.
במקביל לגיוס ההון, OpenAI מנהלת שיחות עם רגולטורים במטרה לשנות את המבנה התאגידי שלה - ממלכ"ר לחברת רווח מסורתית יותר עם הגדרה של חברה לתועלת הציבור. שינוי זה עשוי לאפשר לחברה גמישות רבה יותר בגיוס כספים והענקת אופציות לעובדים, תוך שימור המחויבות
למשימה המקורית שלה - פיתוח בינה מלאכותית כללית (AGI) שתועיל לאנושות.