
המניה הישראלית שנפלה ונסחרת במכפיל רווח של 6; הזדמנות או מלכודת?
דן בודנר, מנכ"ל ורינט: "אנחנו לא רואים האטה משמעותית בשוק. יש לנו תנופה חזקה באימוץ AI, והלקוחות ממשיכים להגדיל את השימוש בפתרונות. ההחמצה היא יותר עניין של תזמון עסקאות"
ורינט היא חברה גדולה וותיקה שנחשבה בעבר למתחרה בנייס. היא פועלת בתחום משיק לנייס במערכות לשירותי לקוחות כשבשנה האחרונה היא מקדמת מוצרי AI. AI היא מלית באזז שמופיעה בדוחות של חברות רבות, לא בטוח שבשטח זה AI "אמיתי", אבל השימוש בבאזז הזה עושה רושם. אצל ורינט הפעילות AI צומחת, אבל כל המכלול בבעיה כשקצבי הצמיחה יורדים והחברה מאכזבת מספר פעמים בשנה האחרונה. הדוחות היו חלשים וגם התחזית קדימה. המניה קרסה ל-17.8 דולר ובהינתן הרווח של קרוב ל-3 דולר בשנה הבאה, מכפיל הרווח הוא באזור 6. זו חברת טכנולוגיה, חזקה, איך היא נסחרת במכפיל רווח כזה? התשובה נעוצה בעובדה פשוטה: השוק לא מאמין בתחזית.
ורינט: דוחות חלשים ותחזית עגומה שולחים את המניה לשפל
ורינט VRNT המתמחה בפתרונות טכנולוגיים מבוססי גם בינה מלאכותית לשיפור חוויית לקוח, צללה בכ-20% ביומיים למחיר של כ-17.8 דולר, המבטא שווי שוק של 1.1מיליארד דולר, ומכפיל הרווח העתידי (Forward P/E) עומד על כ-6. החברה דיווחה על רווח למניה (EPS) של 0.99 דולר ברבעון הרביעי, לעומת ציפייה של 1.27 דולר – פער של 22.16%. ההכנסות הסתכמו ב-253.55 מיליון דולר, מתחת לתחזית של 276.99 מיליון דולר. למרות זאת, החברה העלתה את תחזית ה-ARR (הכנסות שנתיות חוזרות) ל-2026 ל-768 מיליון דולר, צמיחה של 8%, והציבה תחזית הכנסות של 960 מיליון דולר עם EPS של 2.93 דולר במרכז הטווח. אך השוק התמקד בהחמצה המיידית, והמניה נפלה לשפל של מספר שנים. .
מנכ"ל החברה, דן בודנר, ניסה להרגיע: "יותר ויותר לקוחות מבינים את הערך העסקי המובהק שוורינט מספקת עם פתרונות ה-AI שלנו." אך התחרות הגוברת בשוק חוויית הלקוח, עיכובים פוטנציאליים באימוץ AI והתלות בלקוחות ארגוניים גדולים מעוררים חששות. ההנהלה הדגישה גמישות ביישום פתרונות היברידיים והיעדר השפעות מאקרו-כלכליות משמעותיות, אך המשקיעים נותרו ספקנים.
בשיחת הוועידה עם אנליסטים נשאלו מנהלי החברה האם ההחמצה נובעת מבעיות ביצוע או מהאטה בשוק?
דן בודנר (מנכ"ל): "אנחנו לא רואים האטה משמעותית בשוק. יש לנו תנופה חזקה באימוץ AI, והלקוחות ממשיכים להגדיל את השימוש בפתרונות שלנו. ההחמצה היא יותר עניין של תזמון עסקאות, לא בעיה מהותית בהמרה. הגישה ההיברידית שלנו מאפשרת ללקוחות להתחיל בקטן, לראות תוצאות ואז להתרחב – אנחנו בטוחים בצמיחה הזו."
טימותי הורן (Oppenheimer): "ההכנסות החמיצו ב-23 מיליון דולר, והמניה נשחטת. מה הסיבה לפער הזה, ואיך זה מתיישב עם העלאת תחזית ה-ARR?"
גרנט היילנדר (סמנכ"ל כספים): "הפער נובע בעיקר מתזמון של עסקאות שלא נסגרו בזמן. הביקוש נשאר חזק, והעלאת ה-ARR ל-768 מיליון דולר משקפת את הצמיחה המתמשכת ב-SaaS. תחזית 960 מיליון דולר ל-2026 מבוססת על צבר איתן, ואנחנו מצפים להתאוששות במומנטום."
סם סמדנה (Jefferies): "דן, התחרות ב-CX מתגברת. איך אתם מבדלים את עצמכם, והאם יש סיכון שהלקוחות יעברו לפתרונות זולים יותר?"
- ענקיות הטכנולוגיה במשבר: הרבעון הראשון של 2025 מסמן שינוי כיוון
- המאבק על עתיד החיפוש: גוגל מול גל השינוי הטכנולוגי
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
דן בודנר: "הבידול שלנו הוא בתוצאות שאנחנו מביאים. למשל, חברת ביטוח בריאות חסכה 70 מיליון דולר בזמן שיחות בזכות הסוכנים הווירטואליים שלנו. אנחנו לא רק טכנולוגיה – אנחנו ערך ממשי, וזה מה ששומר על הלקוחות."
ג'ושוע ריילי (Needham): "שאלה על המאקרו. האם אתם רואים השפעות כלכליות שמאטות את המכירות שלכם?"
דן בודנר: "לא, אין השפעות מאקרו משמעותיות כרגע. הלקוחות משקיעים ב-AI כי הם רואים תשואה מיידית. הגישה שלנו מפחיתה סיכונים ומאיצה אימוץ – זה היתרון שלנו."
מריה ריפס (RBC Capital): "גרנט, ההחמצה ברווח למניה די משמעותית. האם יש כאן בעיה תפעולית עמוקה יותר?"
גרנט היילנדר: "לא, אין בעיה תפעולית. זה עניין של עיתוי, בעיקר בהרחבות עם לקוחות קיימים שתוכננו לרבעון הזה ונדחו. אנחנו צופים שרוב זה יתממש ב-2026. השוליים שלנו נשארו יציבים, והצמיחה ב-SaaS ממשיכה כמתוכנן."
- 1.אנונימי 29/03/2025 18:04הגב לתגובה זוהחברה צומחת ומצליחה. אם נייס תצליח לרכוש אותה לבסוף win win לשתי החברות.