
המניה שמזנקת ב-530% ביום אחד - האם זה מוצדק?
רשת החדשות השמרנית גייסה 300 מיליון דולר ושוויה זינק לכ-5.5 מיליארד דולר; אנליסטים משווים את דרכה לפוקס ניוז בראשית דרכה
רשת החדשות השמרנית ניוזמקס החלה להיסחר היום בבורסת ניו יורק (NYSE) תחת הסימול NMAX, כשהמניה נסחרת במחיר של 63 דולר - פי 6.3 מהמחיר בהנפקה שעמד על 10 דולרים בלבד. הזינוק החד במניה מעלה שאלות לגבי הערכת השוק את פוטנציאל הצמיחה של החברה והאם המחיר הנוכחי משקף את שוויה האמיתי כאשר החברה עדיין לא רווחית.
חברת ניוזמקס השלימה לפני מספר ימים את ההנפקה הראשונית שלה במסגרתה גייסה 75 מיליון דולר באמצעות מכירת 7.5 מיליון מניות מסוג Class B במחיר של 10 דולר למניה. בנוסף, החברה השלימה בפברואר 2025 גיוס פרטי של 225 מיליון דולר באמצעות הנפקת מניות בכורה, ובכך הגיעה לסך גיוס של 300 מיליון דולר בחודשים האחרונים.
ניוזמקס, שנוסדה בשנת 1998 על ידי כריסטופר רודי, עיתונאי זוכה פרסים, התפתחה מאתר חדשות דיגיטלי לאחת מרשתות התקשורת השמרניות המובילות בארה"ב. החברה הפכה למקור חדשות ודעות עבור מיליוני אמריקאים, במיוחד אלה המחפשים אלטרנטיבה לערוצי החדשות המסורתיים. על פי נתוני נילסן, ערוץ החדשות של ניוזמקס מדורג כיום במקום הרביעי בין ערוצי החדשות בכבלים בארה"ב, מיד אחרי CNN. נכסי המדיה של החברה, הכוללים את ערוץ ניוזמקס, ערוץ הסטרימינג החינמי Newsmax2, אפליקציית ניוזמקס, שירות הסטרימינג +Newsmax, אתר האינטרנט Newsmax.com ופרסומים כמו Newsmax Magazine, מגיעים ליותר מ-40 מיליון אמריקאים באופן קבוע.
"היום מסמן אבן דרך היסטורית עבור ניוזמקס בעת שאנו עוברים להיות חברה ציבורית," אמר כריסטופר רודי, מנכ"ל ניוזמקס, בהודעה שפורסמה לפני שלושה ימים. "ההנפקה המוצלחת הזו, יחד עם הנפקת הבכורה הקודמת, מספקת לנו את ההון והחופש הפיננסי להאיץ את יוזמות הצמיחה שלנו, להרחיב את התכנים ולשפר עוד יותר את הנוכחות הדיגיטלית שלנו."
"מעצמת חדשות"
עיתון פורבס כינה את ניוזמקס "מעצמת חדשות". בשנה שעברה, מחקר של מכון רויטרס מצא כי ניוזמקס היא אחת מ-12 מותגי החדשות המובילים בארה"ב. באמצעות ערוצי המדיה שלה, ניוזמקס מקדמת עיתונות חופשית המספקת לאמריקאים סיקור מאוזן, נקודות מבט מגוונות ודיונים פתוחים בסוגיות המשפיעות על חייהם.
המעבר המרשים של ניוזמקס מערוץ דיגיטלי לשחקנית משמעותית בשוק החדשות הטלוויזיוני בולט במיוחד לאור העובדה שהחברה נכנסה לשוק החדשות בכבלים רק בשנת 2014. התפתחות זו מדגישה את יכולתה של החברה לזהות ולמלא נישה בשוק התקשורת האמריקאי.
מעבר לנוכחות הטלוויזיונית שלה, ניוזמקס בונה מודל דיגיטלי מתקדם הכולל שירותי סטרימינג, תוכן OTT (Over The Top), והרחבת מדורי החדשות המקוונים שלה. עם ההון הטרי שגויס בהנפקה, צפוי כי החברה תשקיע בפיתוח תכנים נוספים, גיוס כישרונות, ותשתיות טכנולוגיות כדי להרחיב את תפוצתה.
ניוזמקס, שבסיסה בבוקה רטון שבפלורידה, עם משרדים בוושינגטון ובניו יורק, הייתה עד לאחרונה חברה פרטית בראשות המנכ"ל ובעל המניות העיקרי כריסטופר רודי. המעבר להיות חברה ציבורית מהווה שינוי אסטרטגי משמעותי ומאפשר לחברה גישה להון נוסף לצורך צמיחה והתרחבות.
שווי של 5.5 מיליארד דולר
המחיר הנוכחי של המניה, העומד על 63 דולר ביום המסחר הראשון, משקף שווי שוק של כ-5.5 מיליארד דולר (בהתבסס על 7.5 מיליון מניות שהונפקו). זהו שווי גבוה משמעותית בהשוואה לסכום הגיוס בהנפקה הראשונית, ומעלה שאלות לגבי הציפיות ארוכות הטווח מהחברה. היכולת של ניוזמקס להצדיק את השווי הזה תלויה בהמשך הצמיחה של החברה, בהרחבת בסיס הצופים והמנויים שלה, ובהצלחתה להגדיל את ההכנסות והרווחיות.
עבור משקיעים פוטנציאליים, חשוב לשקול האם המחיר הנוכחי משקף באופן מדויק את הפוטנציאל העסקי של החברה, או שמא מדובר בהתלהבות יתר של השוק. בעוד שניוזמקס הוכיחה את יכולתה לצמוח ולהתחרות בשוק התקשורת התחרותי, השאלה היא האם החברה תוכל להמשיך במגמת הצמיחה המרשימה ולהצדיק את האמון הרב שהמשקיעים נותנים בה כרגע, או שמא המחיר הנוכחי משקף בועה ספקולטיבית שעלולה להתפוצץ.
בוול סטריט עוקבים אחר התפתחות החברה בתשומת לב רבה. למרות שניוזמקס עדיין אינה רווחית, רבים רואים הקבלה למהלכים המוקדמים של פוקס קורפורייטיון בשנות ה-90, כאשר רופרט מרדוק בנה באגרסיביות את אימפריית המדיה שלו. השוואה זו מרמזת על פוטנציאל הצמיחה העתידי של החברה, אך גם על האתגרים והסיכונים הכרוכים במסלול זה.
- 4.יערוק 01/04/2025 01:19הגב לתגובה זוומי אמר שאין צדק בעולם כל זב חותם מנפיק ומוכר לכם אשליות
- 3.בשפה מדיצינה זה נקרא אלגו (ל"ת)המוזיז 31/03/2025 21:33הגב לתגובה זו
- 2.אנונימי 31/03/2025 21:17הגב לתגובה זו7.5 מיליון מניות הן לציבור מתוך 128 מיליון מסך כל המניות כ6% זה הייפ מטומטם של סוחרים יומיים שמנצלים פלואוט נמוך כדי להזיז את המניה.. בנוסף בעלי המניות ובראש המנכל ככל הנראה לא יכולים למכור בחודשים הראשונים אז דילול הוא בהחלט אופציה מבחינת החברה. שמרו על הכסף שלכם ותסתכלו מהצד.
- 1.אנונימי 31/03/2025 21:08הגב לתגובה זואוקייייי בהצלחההה חחחחח