ליפ בו טאן אינטלליפ בו טאן אינטל

מנכ"ל אינטל החדש ללקוחות: "תהיו אכזריים איתנו - רק ככה נשתפר"

ליפ-בו טאן מחזיר את המהנדסים של אינטל למרכז הבמה - "יש להם רעיונות מבריקים", רוצה להיפטר ממנהלי ביניים מיותרים ולמקד את החברה בתחומים הצומחים לרבות ה-AI 

איתן גרסטנפלד | (5)
נושאים בכתבה ליפ-בו טאן אינטל

המנכ"ל החדש של אינטל ליפ-בו טאן, לא מבזבז זמן. הוא נכנס לתפקיד לפני מספר שבועות ויומו גדוש בפגישות פנימיות, שכוללות לימוד המערך הענק של החברה, וגם מחוץ לאינטל - פגישות עם ספקים ולקוחות, וגיבוש מתווה להמשך. אינטל תשיק בקרוב את תהליך הייצור 18A ותולה בו תקוות גדולות: הקלף המנצח של אינטל, או הימור מסוכן? 


אך נראה שמה שיהיה המפתח להצלחה של אינטל הוא הלקוחות. האם הלקוחות עדיין מאמינים במוצרים, והאם הם נותנים צ'אנס למוצרים העתידיים של החברה. לצורך כך, טאן מבקש מהם דבר חשוב - תהיו כנים איתנו ואפילו תהיו "אכזריים"  איתנו. והכוונה שלו היא שהמשובים של הלקוחות על המוצרים יהיו כנים ובמידת הצורך גם אכזריים, אחרת אינטל לא תדע שהיא צריכה להשתפר ועד כמה היא צריכה לשפר את המוצרים.

 

זה חלק חשוב בחזרה של אינטל לשיתוף פעולה הדוק עם הלקוחות לצורך פיתוח מוצרים טובים, אבל הדרך ארוכה.  טאן הציג אתמול בכנס של אינטל ללקוחותיה אירוע "Vision" של החברה בלאס וגאס. הוא הציג חזון של חברה רזה יותר, ממוקדת יותר, שתשים את המהנדסים שלה במרכז ותקשיב ברצינות ובכנות למשוב הלקוחות – גם כשזה לא נעים לשמוע.


מנכ"ל אינטל החדש, ליפ-בו טאן באירוע  Intel Vision 2025


קיראו עוד ב"גלובל"

"תהיו כנים איתנו ואם צריך תהיו אכזריים," אמר טאן ללקוחות החברה באירוע. "זה מה שאני מצפה מכם ואני מאמין שמשוב קשוח הוא הכי יקר ערך. רק ככה נדע להשתפר". טאן,שכבר בילה את השבועות הראשונים שלו בתפקיד בפגישות עם לקוחות, הודה שאינטל לא עמדה בציפיות שלהם בשנים האחרונות. החברה, שפעם הייתה שם נרדף לחדשנות בשוק השבבים, איבדה נתח שוק משמעותי למתחרים כמו אנבידיה, והמוניטין שלה נפגע בעקבות קשיים טכנולוגיים ותחרות הולכת וגוברת.


"חלק מהאנשים שואלים אותי, 'ליפ-בו, למה לקחת על עצמך את התפקיד הזה עכשיו?'", שיתף טאן את הקהל. "התשובה פשוטה מאוד: אני אוהב את החברה הזו. היה לי קשה מאוד לראות אותה נאבקת. פשוט לא יכולתי להישאר מהצד, בידיעה שאני יכול לעזור לשנות את המצב. אני מכיר בכך שזה לא יהיה קל. נשארנו מאחור בחדשנות וכתוצאה מכך, היינו איטיים מדי להסתגל ולענות על הצרכים שלכם. מגיע לכם יותר טוב, ואנחנו צריכים להשתפר. ואנחנו נשתפר."


טאן הדגיש כי ב-14 ימיו הראשונים בתפקיד, העדיפות העליונה שלו הייתה להיפגש עם לקוחות. "ברור מאוד מהשיחות המוקדמות שיש לנו הרבה עבודה קשה לפנינו. ישנם תחומים שבהם לא עמדנו בציפיות שלכם," הודה. "אני ארכיב צוותים חזקים כדי לתקן את טעויות העבר, ונתחיל לזכות באמונכם מחדש." הוא הציג את המוטו האישי שלו, שיהפוך לסימן ההיכר של אינטל תחת הנהגתו: "להבטיח פחות ולספק יותר."




יצליח להוציא את אינטל מהבור?

טאן, שנחשב לאייקון בתעשיית המוליכים למחצה בזכות ניסיונו העשיר בתחום התכנון והייצור, מביא איתו גישה ישירה ומעשית. הוא נכנס לתפקיד לאחר שנים של אתגרים עבור אינטל, כולל הפסד שנתי של 19 מיליארד דולר שדווח לאחרונה – הגרוע בתולדותיה. המינוי שלו  הגיע לאחר תקופה סוערת בחברה, שכללה עזיבה של מנכ"לים קודמים ותסכול מצד המשקיעים על רקע קצב איטי של שינוי. טאן עצמו עזב את דירקטוריון אינטל ב-2024 לאחר חילוקי דעות עם ההנהלה על הבירוקרטיה המסורבלת, מה שמרמז שהוא נחוש לטלטל את המבנה הארגוני.


החזון של טאן ברור: הוא רוצה להחזיר את המהנדסים למרכז הבמה. "אנחנו הולכים ממש לדחוף רעיונות חדשים, לתת למהנדסים חופש לחדש מבפנים," אמר. "הסופי שבוע שלי בדרך כלל מלאים בפגישות עם מהנדסים וארכיטקטים. יש להם רעיונות מבריקים, הם רוצים לשנות את העולם, ושם אני מתרגש לעבוד איתם מקרוב." הוא גם הדגיש את הצורך הדחוף לגייס ולשמר כישרונות: "איבדנו הרבה כישרונות. זו העדיפות העליונה שלי – לגייס את הכישרונות הטובים בתעשייה שיחזרו או יצטרפו לאינטל."


בלב תוכנית השינוי של טאן עומדת המחויבות להחזיר את אינטל להיות "חברה הממוקדת בהנדסה", תוך משיכת ושימור הכישרונות המובילים בתעשייה. "אני מאמין שאינטל איבדה חלק מהכישרונות הללו לאורך השנים," אמר. "אני רוצה ליצור תרבות של חדשנות והעצמה. השאיפה שלנו היא בסופו של דבר ליצור את המוצרים הטובים ביותר ולהפוך לפאונדרי הטוב ביותר. וזה ידרוש מאיתנו לשחרר את העוצמה של המהנדסים שלנו." הוא הדגיש את הצורך לפעול בזריזות ובמיקוד, תוך אימוץ תרבות של "היום הראשון בסטארט-אפ", גם בתוך חברה גדולה כמו אינטל. "הכי חשוב, נפשט את הדרך בה אנו עובדים. בירוקרטיה הורגת חדשנות. בקריירה שלי ראיתי איך צוותים קטנים וממוקדים נעים מהר מאוד, מחדשים ומתחרים בשחקנים קיימים. אנחנו נתרגל את זה באינטל."



מעבר לכך, טאן מתכנן מהלכים גדולים נוספים. הוא מתכוון לחסל את מה שהוא רואה כשכבת ניהול אמצעית מסורבלת ומיותרת, ולמקד את החברה בייצור שבבים מתקדם ובתחום הבינה המלאכותית – תחומים שבהם אינטל נרשמה כצעד מאחורי המתחרות. טאן הציג שינוי תפיסה מהותי בגישה התכנונית של אינטל. "בעבר, הגישה של אינטל הייתה 'מבפנים החוצה'. תכננו חומרה, ואז הבנתם איך לפתח את התוכנה," הסביר. "העולם השתנה. צריך להפוך את זה. מעתה והלאה, נתחיל מהבעיה שאתם מנסים לפתור, ומעומסי העבודה שאתם צריכים... ואז נעבוד אחורה." גישה זו דורשת אימוץ חשיבה של "תוכנה תחילה "(Software-first) ו"תוכנה 2.0". 


בהתאם לכך, אינטל תתמקד בפיתוח "סיליקון ייעודי" - (Purpose-built silicon) שבבים המתוכננים ומותאמים במיוחד לעומסי עבודה ספציפיים, בדגש על עולמות הבינה המלאכותית , מרכזי הנתונים והקצה (Edge). טאן הדגיש את הפוטנציאל העצום של ,AI לא רק בענן אלא גם בעולם הפיזי עם התפתחויות כמו רובוטיקה הומנואידית, והתחייב למקד את אינטל בתחומים אלו, תוך פיצול עסקים שאינם בליבה.




האם טאן יצליח? זה יהיה קשה ומורכב וכנראה גם לא מהיר. הכל בסוף תלוי במוצרים והמוצרים עדיין בפיגור טכנולוגי מול מה שקיים בשוק. טאן שם את הדגש על המהנדסים והוא צודק, רק ששינויים כאלו לוקחים זמן ואינטל האיטית צריכה להתחיל לרוץ לכיוון הנכון. טאן מאמין באתגר והוא גם רכש מניות בסכום של 25 מיליון דולר בחברה. פיו, ליבו וכיסו - שווים.  

תגובות לכתבה(5):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 3.
    בדרך ל CHAPTER 11 01/04/2025 19:00
    הגב לתגובה זו
    בשנה האחרונה שני פרויקטים נסגרו בהנהלת אינטל החליטו לסגור את הבאנה.החלטה ממש מצערת אבל אין שום ברירה אחרת הבאנה כושלת.
  • 2.
    סודי 01/04/2025 10:24
    הגב לתגובה זו
    ולא בזבזן פרוגרסיבי
  • 1.
    בדרך לחדלות פרעון. 01/04/2025 09:07
    הגב לתגובה זו
    השוק אכזרי ברודקום מסרבת לקנות חטיבות באינטל ולכן אין ברירה אלא לסגור את הבאנה כדי להציל את חברת אינטל.אינטל בצרות אמיתיות והסבירות שהיא תשרוד נמוכה מאודככה זה בעולם האכזר לפעמים חברות נסגרות חבל.
  • אנונימי 01/04/2025 13:45
    הגב לתגובה זו
    נכון שאם היא לא תתעשת במהירות היא תאבד חלקים גדולים מהנתחים האלו אבל מכאן ועד הספדים הדרך ארוכה... הבאנה עם כל הכבוד זאת רק נישה באינטל. חשובה אבל לא הליבה...
  • מושון 01/04/2025 13:35
    הגב לתגובה זו
    כמעט כל אנשי הבנה לאבס כמעט ממזמן עזבו את אינטל. מדובר בקמצוץ חסר משמעות ביחס לגודל החברה. 10200 איש על חברה של 100 אלף. על מה אתה מדבר בכלל