למה המשקיעים מתעלמים מהצלחות פורד ברבעון האחרון?
הגידול במכירות טנדרים לא מרשים את המשקיעים: המבט מופנה לצעדי טראמפ ולהשלכות המכסים על עתיד תעשיית הרכב האמריקאית
הבורסה בניו-יורק הגיבה בקרירות לדו"ח המכירות של פורד Ford Motor Co 2.11% , ענקית הרכב האמריקאית, שפורסם אתמול. למרות שהחברה דיווחה על מכירת יותר מחצי מיליון כלי רכב בארה"ב ברבעון החולף, מניית החברה רשמה ירידה של כמעט אחוז במסחר. מדוע המשקיעים מתעלמים מהישגי החברה? התשובה טמונה בענן המכסים המאיים שמרחף מעל תעשיית הרכב.
העובדות מדברות בעד עצמן: פורד הצליחה להגדיל את מכירות הטנדרים שלה מסדרת F בכמעט רבע בהשוואה לשנה שעברה, עם 190,389 יחידות שנמסרו ללקוחות. זהו הישג משמעותי במיוחד לנוכח הירידה הכללית של 1.3% במכירות החברה, שהסתכמו ב-501,291 כלי רכב ברבעון הראשון.
אולם עיני המשקיעים כבר נשואות למחר, כאשר נשיא ארה"ב דונלד טראמפ צפוי להכריז על הטלת מכסי מגן של 25% על יבוא מכוניות וחלקי חילוף. מהלך זה צפוי לטלטל את תעשיית הרכב האמריקאית ולשנות את חוקי המשחק בענף. בניגוד למה שניתן לחשוב, גם יצרניות אמריקאיות כמו פורד עלולות להיפגע קשות מהמכסים. למרות ש-80% מהרכבים שפורד מוכרת בארה"ב מיוצרים בתחומי המדינה, החברה עדיין מסתמכת על שרשרת אספקה גלובלית לחלקים רבים. תוספת של אלפי דולרים למחיר הרכב הממוצע עלולה להיות גבוהה יותר מהרווח שהחברה מפיקה כיום מכל מכונית.
השוואה לג'נרל מוטורס מחדדת את התמונה: המתחרה הגדולה של פורד, המייצרת רק כ-55% מרכביה בארה"ב, ראתה את מנייתה צונחת ב-12% מאז הבחירות בנובמבר. פורד, עם שיעור ייצור מקומי גבוה יותר, איבדה "רק" 6% מערכה באותה תקופה.
- "אל תעלו את המחירים" - האזהרה של טראמפ ליצרניות הרכב
- איך המכסים של טראמפ ישפיעו על תעשיית הרכב - ולמה זה גול עצמי
נפילה צפויה בהכנסות
האנליסטים בוול סטריט מעריכים שהכנסות החברה ברבעון הראשון יעמדו על כ-38 מיליארד דולר, נפילה של למעלה מ-10% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. בתוך הסערה המתקרבת, הרבעון הנוכחי נראה כמו נקודת אור אחרונה לפני הגעת הסופה.
מעניין לציין שלמרות התחזיות הפסימיות, האנליסטים טרם עדכנו את תחזיות הרווח שלהם לפורד לשנת 2025. ההערכה עומדת עדיין על 1.33 דולר למניה, זהה לתחזית שפורסמה לפני שהחברה הציגה את תוצאות הרבעון הרביעי בפברואר. ייתכן שמדובר בהמתנה לראות את ההשפעה המדויקת של המכסים לפני עדכון התחזיות.
תעשיית הרכב האמריקאית נמצאת בצומת דרכים היסטורי. מצד אחד, היא מתמודדת עם מעבר הדרגתי לרכבים חשמליים - מעבר שמחייב השקעות עצומות. מצד שני, היא עומדת בפני שינוי דרמטי במדיניות הסחר שעלול לשבש את שרשראות האספקה ולהגדיל משמעותית את עלויות הייצור.
- המיליארדרים לא התחמקו: הונו של מאסק צנח ב-116 מיליארד דולר
- מה קרה בהיסטוריה כשהתחילה מלחמת סחר?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
המשקיעים בפורד נאלצים לשקול מכלול שיקולים: האם המכסים ישפרו את התחרותיות של הייצור המקומי בטווח הארוך? האם התמקדות החברה במשאיות רווחיות תמשיך להניב פירות גם בסביבת מחירים גבוהה יותר? האם פורד תצליח להעביר את עלויות המכסים ללקוחות מבלי לפגוע בביקושים? בינתיים, ענקית הרכב ממישיגן ממשיכה לתמרן בין הטיפות. הנהלת החברה לא התייחסה באופן רשמי להשלכות האפשריות של המכסים המתוכננים, אך ההערכה היא שמאחורי הקלעים מתנהלות הכנות קדחתניות לקראת המציאות החדשה. עבור המשקיעים, הרבעון החולף הוא כבר היסטוריה רחוקה; המבט שלהם נעוץ בעתיד הלא ברור שבפתח.