
סין שולפת ציפורניים: איך היא תילחם בארה"ב והאם זה ישפיע עלינו?
הכרזה צפויה של ממשל טראמפ על העלאת מכסים מדרבנת את סין לגבש תגובת נגד חריפה • בייג’ין שוקלת הגבלות על מתכות נדירות ומכסים על חקלאות אמריקאית • שיתוף פעולה עם יפן ודרום קוריאה עלול להחמיר את המשבר ולהפוך אותו לעימות גלובלי
סין לא נשארת אדישה לניסיון האמריקאי ללחוץ עליה כלכלית: על רקע הדיווחים שממשל טראמפ מתכנן להטיל מכסים של עד 20% על שותפות סחר מרכזיות – בייג’ין מתכננת מהלך תגובה שעשוי לטלטל את השווקים ולהעלות את המחירים בכל העולם.
מדובר ביותר מהתנגשות נקודתית. סין מאותתת שהיא מוכנה ללכת עד הסוף, גם במחיר של פגיעה עצמית, כדי להבהיר למערב: לא משתיקים אותנו במכסים. אם אכן תצא למהלך שהיא רומזת עליו, ייתכן שנעמוד בפתחו של סיבוב חדש בעימות הכלכלי בין המעצמות.
סין מכוונת למתכות הקריטיות ולחקלאות האמריקאית
במרכז המהלכים הנשקלים עומדות הגבלות על יצוא של מתכות נדירות, כמו ליתיום, גרמניום וניאודימיום – חומרים שסין שולטת בהם ברמה עולמית, ושבלעדיהם אי אפשר לייצר רכבים חשמליים, שבבים ומכשירים חכמים. אם ההגבלות האלו ייכנסו לתוקף, המחירים במערב צפויים לנסוק – וזו בעיה גם לישראל, שתלויה מאוד ביבוא של מוצרים מבוססי טכנולוגיה מסין.
במקביל, סין שוקלת לפגוע ביצוא החקלאי מארה"ב – סויה, תירס, בשר – מוצרים שהחקלאים האמריקאים מוכרים בכמויות עתק לשוק הסיני. מדובר בצעד שיש לו גם השלכות פוליטיות פנימיות בארה"ב, במיוחד במדינות חקלאיות שמהוות בסיס תמיכה לטראמפ.
- טסלה נגד טראמפ? מכתב לא חתום מטעם החברה: מלחמת הסחר פוגעת בנו
- תעשיית הרכב נכנסת לסחרור – וזה לא רק בגלל מכסי הפלדה
צעד נוסף עשוי להיות הפחתת ערך היואן, מהלך שסין כבר עשתה בעבר כדי להפוך את המוצרים שלה לזולים יותר מול המתחרים האמריקאים.
ברית אזורית? יפן ודרום קוריאה מצטרפות
סין גם לא פועלת לבד. לפי ההערכות, היא פועלת כעת לגייס את יפן ודרום קוריאה למהלך משותף שיחליש את התלות האזורית בארה"ב ויבנה תגובה אסייתית מתואמת. אם שלוש הכלכלות האסייתיות יגבשו חזית אחת – זו תהיה מכה לא רק לסחורות האמריקאיות, אלא גם לשרשראות האספקה.
כבר כעת נשקלת אפשרות להגביל יצוא של שבבים ומערכות טכנולוגיה מתקדמות לארה"ב. יפן ודרום קוריאה מחזיקות בעמדות שליטה בשוק הזה, וצעד כזה עלול לפגוע ישירות בטכנולוגיה האמריקאית – מאפל וטסלה ועד אינטל.
- אינטל וטאיוואן סמיקונדקטור מתקרבות להסכם לשיתוף פעולה אסטרטגי
- מניות הבריאות - מקלט בטוח או אשליה בעידן המכסים החדשים?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
השפעה גלובלית: גם הצרכנים בישראל עלולים להיפגע
אם סין תלך עד הסוף, ההשפעה לא תישאר בגבולות המעצמות. מחירי הסחורות יעלו, השווקים ייכנסו לסחרור, ואינפלציה עלולה להתפשט שוב. גם הצרכנים בישראל עלולים לשלם את המחיר: ייקור של מוצרים מיובאים, קשיים באספקה, ואפילו פגיעה בשקל שצובר לאחרונה לחצים.
השווקים הפיננסיים כבר מצביעים על דאגה – למרות עליות קלות במדדים, החששות מפני הסלמה מוחשיים. המשקיעים מבינים: אם הסכסוך הזה יתפשט – זה יכול להיות מסוכן לכלכלות ולשווקים.עם זאת, חשוב להבין שייתכן שכל מה שאנחנו רואים הוא פשוט שלבים במו"מ: ההיגיון מאחורי השיגעון - מה טראמפ מנסה להשיג ולמה ייתכן שהנפילות ייעצרו?
שאלות ותשובות על סכסוך המכסים בין סין לארה"ב
מה בדיוק הכריז טראמפ שמוביל לתגובה הסינית?
הממשל צפוי מחר - ביום השחרור, להטיל מכסים של עד 20% על שותפות סחר עיקריות, כולל סין, בדרישה "לאזן את מאזן הסחר" – בעיקר בתחום הטכנולוגיה, הרכב והמתכות.
למה המתכות הנדירות הן נשק משמעותי בידי סין?
סין שולטת ביותר מ־70% מהשוק העולמי של מתכות נדירות. אם היא תגביל את היצוא, המחירים של שבבים, רכבים חשמליים, ומוצרים טכנולוגיים יקפצו – במיוחד במערב.
איך הפגיעה תורגש בישראל?
ישראל מייבאת סחורות רבות מסין, במיוחד אלקטרוניקה, טכנולוגיה וציוד רפואי. אם תיווצר מגבלה באספקה או עלייה במחירים – זה יגיע גם למדף בסופר ולחנויות.
למה יפן ודרום קוריאה שוקלות להצטרף לסין?
המכסים של טראמפ פוגעים גם בהן – במיוחד בתחום הרכב והשבבים. שיתוף פעולה עם סין יכול לאפשר להן לנקוט בצעדי נגד ולהגביל את ההשפעה האמריקאית באזור.
מהו 'נשק המטבע' שסין שוקלת להשתמש בו?
הכוונה להפחתת ערך היואן, כדי להפוך את הסחורות הסיניות לזולות יותר ולפגוע ביכולת של יצרנים אמריקאים להתחרות בשוק העולמי.
מה עלול לקרות אם העימות יחריף?
ייתכנו ירידות בבורסות, אינפלציה גלובלית, שיבושים באספקת מוצרים, ואי ודאות כלכלית כללית – תרחיש שמזכיר את מלחמת הסחר הקודמת בשנים 2018-2019.
מה הסיכון של סין במהלך הזה?
למרות הכוח שלה, סין מתמודדת עם האטה כלכלית, חוב גואה ומשבר נדל"ן פנימי. תגובה חריפה מדי עלולה להחמיר את מצבה הכלכלי שלה וליצור נזק כפול.
- 8.ניוטון 02/04/2025 11:50הגב לתגובה זוהשווה לו בעוצמתו ואפילו גדול יותר
- והפעם טראמפ יפגוש יריבים ראויים במיוחד סין !! (ל"ת)אנונימי 03/04/2025 10:38הגב לתגובה זו
- 7.השלב הבא במלחמת הסחר ארהב תאסור על יצוא חקלאי לסין (ל"ת)מיה 02/04/2025 11:34הגב לתגובה זו
- 6.כמו נתניהו טראמפ ישאיר אדמה חרוכה ורק הרס של המדינה (ל"ת)אנונימי 02/04/2025 08:58הגב לתגובה זו
- 5.אנונימי 02/04/2025 06:18הגב לתגובה זוהן מבינות טוב מאד את ההשלכות המסוכנות של הגמוניה סינית עולמית.לגבי הפסקת ייבוא הסחורה החקלאית מארהב זה לא כל כך פשוט.אולי שי רוצה להוביל את סין לימי הרעב הגדול בעקבות המנהיג האייקוני מאו טסה דונג
- 4.הירידות בבורסות יחריפו. 02/04/2025 05:48הגב לתגובה זוישראל הולכת למיתון ואבטלה מחירי הדירות הולכים להתרסק.
- 3.סין פולשת לטייוואן. 02/04/2025 05:20הגב לתגובה זוסין תחליט שהיא לא מייצרת שבבים לחברת אפל סין תעבור לנתח שוק של 90 אחוז בשוק מכשיריהטלפון הסלולרי וחברת אפל תתרסק.הבורסה האמריקאית תתרסק בחודשים הקרובים.לארהב חוב ענק לסין וארהב חדלת פרעון.
- 2.אנונימי 02/04/2025 05:07הגב לתגובה זואם הם יצטרפו לסין טראמפ ימשוך את כל החיילים של ארהב שמוצבים בדרום קוריאה חזרה הביתה.
- דרום קוריאה תלויה בארהב ולא הפוך... (ל"ת)אנונימי 02/04/2025 12:19הגב לתגובה זו
- 1.קובי 02/04/2025 04:04הגב לתגובה זוהסינים הם לא זלנסקי הצעדים שלהם מתוחננים הרבה זמן בלי קשר למכסים הם יכבשו את טיוואן ב 4 שעות רק שאלה של פקודה זה ממש מילחמת עולם כלכלית שסין תנצח בה