ירידות עליות בשווקים
צילום: דאלי

השווקים רועדים בעקבות מכסי טראמפ: האם המיתון בפתח?

אסטרטגית ההשקעות הראשית של שוואב מזהירה: התחזיות לרווחי החברות לשנת 2025 גבוהות מדי, והסיכון למיתון גובר

אביחי טדסה | (1)

תוכנית המכסים החדשה של הנשיא דונלד טראמפ מטלטלת את השווקים הפיננסיים בארה"ב וברחבי העולם. עם ירידות חדות בחוזים העתידיים, חשש לאינפלציה מואצת וספקות בנוגע ליציבות הרווחיות של החברות כאשר המשקיעים מנסים להבין איך להתנהל בשוק התנודתי. ליז אן סונדרס, אסטרטגית ההשקעות הראשית של שוואב, מציעה גישה זהירה: לשים דגש על מניות איכותיות ולבחון מחדש את התחזיות האופטימיות מדי לשנה הקרובה.

מאז הכרזת המכסים שנחשבים לחמורים ביותר במאה האחרונה, נרשמת תגובה חריפה מצד השווקים: החוזים על מדד דאו ג’ונס מאותתים על צניחה של יותר מ-1,000 נקודות, וה-S&P 500 בדרך ליום המסחר הגרוע ביותר מאז 2022. סונדרס מציינת כי תגובת השוק מוצדקת: “עדיין יש הרבה שאלות פתוחות”, במיוחד סביב גובה המכסים האפשריים על סין ווייטנאם. לדבריה, השוק עשוי לעבור בקרוב "הערכת סיכונים מחודשת" ביחס לסיכוי למיתון, והסימנים לכך כבר כאן, כולל תחזיות מעודכנות מצד גולדמן זאקס מוקדם יותר השבוע. 

אחד התחומים הפגיעים ביותר הוא רווחיות החברות, שצפויה להיפגע מהקושי להעביר את עלויות היבוא לצרכן. “אנחנו כבר בתוך השבוע ה-15 ברציפות שבו תחזיות הרווח יורדות”, מציינת סונדרס. היא מצביעה על כך שהציפייה המוקדמת לגידול של 14-15% ברווחי החברות בשנת 2025 נראית כיום לא מציאותית, במיוחד לנוכח השחיקה בשולי הרווח. היא מזהירה - “רמות הרווחיות השיא שהיו הבסיס לתחזיות, פשוט לא יכולות להחזיק".


למרות חוסר הוודאות, סונדרס לא מציעה לצאת מהשוק, אלא לשנות גישה. במקום לרדוף אחרי סקטורים מתחלפים, היא ממליצה להתמקד במה שהיא מכנה “השקעות לפי פקטורים”, ובעיקר לשים דגש על מניות יציבות ואיכותיות עם שולי רווח גבוהים. בנוסף, בשוואב ממליצים לחפש הזדמנויות מחוץ לארה"ב. סונדרס מציינת כי מגמות השנה הנוכחית ממחישות את היתרון שבגיוון גיאוגרפי, גם מול ספקנות מוקדמת של משקיעים לגבי השקעה בשווקים זרים. "זו תזכורת לכך שגיוון בינלאומי משתלם, לפעמים מהר מאוד, בדיוק כשלא מצפים לזה".


גם אם לא ציינה מניות ספציפיות, ניתן לראות שמדדים כמו QUAL iShares MSCI USA Quality Factor -4.44%   (מניות איכות אמריקאיות) ירדו השנה בכ-3%, בעוד שקרן הסל VXUS Vanguard Total International Stock -2%   (מניות בינלאומיות) דווקא עלתה ב-6%, ברקע, החוזים העתידיים על מניות בארה"ב צונחים, תשואות האג"ח האמריקאיות נחלשות, הדולר נחלש והזהב מאבד גובה. גם מניות בולטות כמו אפל Apple -9.25%  , נייקי Nike Inc -14.44%   ואנבידיה NVIDIA Corp. -7.81%    סופגות לחץ בשל חששות להפרעות בשרשרת האספקה.

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    אם טראמפ ביבי וסמוצ נשארים יהיה האבא של המיתון... (ל"ת)
    אנונימי 03/04/2025 16:20
    הגב לתגובה זו