
מניות חברות האשראי הדיגיטלי צונחות על רקע חששות ממיתון
חששות ממיתון ומלחמת הסחר המתגברת בין ארה"ב לסין מפילים את מניות הפינטק; סין מתכננת להטיל מכסי גומלין של 34% על יבוא אמריקאי החל מה-9 באפריל
מניות חברות האשראי הדיגיטלי אפירם ופייפאל נופלות ב-12% ו-5% בהתאמה, כאשר משקיעים מביעים חשש גובר כי מיתון כלכלי עלול להוביל לירידה בביקוש להלוואות צרכניות. בסיכום שבועי, מניות אפירם איבדו 28% מערכן, ומניות פייפאל ירדו ביותר מ-11%, כאשר עבור אפירם מדובר בשתי הירידות היומיות הגרועות ביותר מאז 2022.
חברת המחקר Seaport Research Partners פתחה רק בשבוע שעבר בסיקור של מניית אפירם, עם המלצת "ניטרלי". האנליסט ג'ף קנטוול ציין כי בנוסף לבעיות ספציפיות של החברה, כגון היסטוריה של הפסדים רבעוניים,
"הסביבה הכלכלית בתהליך של שינוי, אולי מהותי", מה שעלול להוביל להאטה בהוצאות הצרכנים.
אזהרה זו הגיעה ימים ספורים לפני שהנשיא דונלד טראמפ הטיל מכסים על שותפות הסחר של ארה"ב, כולל מכסים של 10% לפחות על יבוא מכל המדינות ומכסים גבוהים יותר על שותפות סחר מסוימות. ביום שישי, סין הבטיחה להטיל מכסי גומלין של 34% על כל היבוא מארה"ב החל מה-9 באפריל, וכינתה את צעדיו של טראמפ "התנהגות בריונית חד-צדדית טיפוסית".
חברות פינטק נוספות חשו גם הן את הלחץ. מניות ספקיות ההלוואות האישיות SoFi ו-Upstart ירדו ב-11% וב-12%, בהתאמה. למרות שפייפאל, עם מודל עסקי מגוון יותר, הצליחה לספוג את המכה בצורה טובה יותר, אפירם נסחרה בחולשה משמעותית יחסית לשוק הרחב.
האנליסטים מציינים כי המשקיעים חוששים שהסלמת מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין תוביל להאטה כלכלית משמעותית, שתפגע בכושר ההחזר של צרכנים ותגדיל את שיעורי חדלות הפירעון בהלוואות. חברות כמו אפירם, המרוויחות מהלוואות לרכישות צרכניות, עלולות להיפגע במיוחד במצב של ירידה בהוצאות הצרכנים וגידול בשיעורי אי-התשלום.