
טיקטוק תישאר בחנות האפליקציות של אפל ל-75 ימים נוספים
טראמפ מאריך את תקופת החסד לאפליקציה הסינית בעוד הדיונים על הסכם הבעלות האמריקאית נמשכים
ענקית הטכנולוגיה אפל Apple -3.67% הודיעה כי תמשיך להציע את אפליקציית טיקטוק ואפליקציות אחרות מבית ByteDance בחנות האפליקציות האמריקאית שלה למשך 75 ימים נוספים, בעקבות הוראה מממשל טראמפ. ביום שבת, קיבלה אפל מכתב מהתובעת הכללית, פאם בונדי, המורה לחברה לציית לצו הנשיאותי שמאריך את תקופת ההשהיה של איסור טיקטוק בארצות הברית.
ביום שישי האחרון, הנשיא דונלד טראמפ פרסם בפלטפורמת "Truth Social" שלו כי הוא חותם על צו נשיאותי המאריך את הזמן שבו טיקטוק תוכל להמשיך לפעול בארצות הברית. "העסקה דורשת עבודה נוספת להבטחת כל האישורים הנדרשים, ולכן אני חותם על צו נשיאותי לשמירת פעילות טיקטוק למשך 75 ימים נוספים," כתב טראמפ. בעקבות ההוראה, טיקטוק תישאר זמינה בחנות האפליקציות של אפל. האפליקציה נשארת גם זמינה ב-Google Play, חנות האפליקציות של גוגל המיועדת למכשירי אנדרואיד.
בפברואר, אפל החזירה את טיקטוק לחנות האפליקציות שלה לאחר שקיבלה מכתב דומה מבונדי, שסיפק הבטחות בנוגע לצו נשיאותי מינואר מטראמפ שהשהה את האיסור באופן ראשוני. מהלך זה היה חלק מתהליך מתמשך של דיאלוג בין הממשל, חברות הטכנולוגיה והחברה הסינית.
חברי הקונגרס האמריקאי העבירו את האיסור המקורי בשל חששות לגבי הבעלות הסינית של טיקטוק, מתוך חשש שהאפליקציה הפופולרית תוכל לשמש לריגול אחר אזרחים אמריקאים. סין דורשת מחברותיה לשתף מידע עם הממשלה לפי דרישה, עובדה שמעוררת דאגה רבה בקרב גורמי הביטחון האמריקאים.
- טיקטוק כמעט ונמכרה - המכסים עצרו את המכירה
- טראמפ הודיע: טיקטוק תמשיך לפעול בארה"ב למשך 75 ימים נוספים
טראמפ תמך בעבר באיסור, אך שינה את עמדתו לאחרונה. "אני מניח שיש לי חיבה לטיקטוק שלא הייתה לי במקור," אמר כאשר חתם על הצו בינואר. שינוי העמדה של הנשיא עורר עניין רב בקרב משקיפים פוליטיים וכלכליים, שמנסים להבין את האינטרסים המניעים את המדיניות כלפי החברה. ביום רביעי האחרון, טראמפ ובכירים אחרים בחנו הצעה מקונסורציום של משקיעים אמריקאים הכולל את אורקל, Blackstone ופירמת הון סיכון Andreessen Horowitz, שהתבלטה כמועמדת מובילה לרכישת טיקטוק.
על פי ההסדר הפוטנציאלי שנבחן, משקיעים חיצוניים חדשים יחזיקו ב-50% מעסקי טיקטוק בארצות הברית ביחידה שתפוצל מ-ByteDance. המשקיעים האמריקאים הקיימים של ByteDance יחזיקו גם בכ-30% מהעסק, מה שיצמצם את חלקה של החברה הסינית לפחות מ-20%. מבנה בעלות זה נועד לפתור את החששות הביטחוניים תוך שמירה על פעילות האפליקציה.
ההארכה האחרונה הגיעה יומיים לאחר שגורמים אמריקאים היו קרובים להבטחת עסקה ליצירת גרסה אמריקאית של טיקטוק שתהיה בבעלות רוב של משקיעים אמריקאים. ההסכם קיבל את ברכתה של ByteDance אך בוטל לאחר החלטתו של טראמפ להטיל מכסים מקיפים על שותפות הסחר של ארצות הברית, צעד שהשפיע על היחסים המסחריים עם סין. החלטתו של טראמפ כללה מכסים שהגדילו את השיעור הכולל על יבוא סיני ל-54%. צעד זה השפיע באופן ישיר על המשא ומתן בנוגע לטיקטוק והוביל לדחיית ההסכם המתוכנן.