פאוול
צילום: טוויטר

השהיית המכסים של טראמפ משנה את תחזית הריבית

הסוחרים מצמצמים ציפיות להורדות ריבית בעקבות ההחלטה להשהות את תוכנית המכסים על רוב המדינות

אדיר בן עמי | (4)

הסוחרים הפחיתו את ציפיותיהם להורדות ריבית מצד הפדרל ריזרב השנה, ואגרות חוב אמריקאיות לשנתיים צנחו לאחר שהנשיא דונלד טראמפ הודיע על השהיית תוכנית המכסים שלו עבור רוב המדינות.


השווקים מתמחרים כעת פחות משלוש הפחתות ריבית של רבע אחוז, זאת לאחר שטראמפ הצהיר כי ישהה את המכסים ההדדיים הגבוהים למשך 90 יום על עשרות שותפות סחר, בעוד שהוא מעלה את המכסים על סין ל-125%. אגרות החוב האמריקאיות צנחו, כאשר תשואת האג"ח לשנתיים, הרגישה למדיניות הפד, זינקה ב-30 נקודות בסיס - העלייה הגדולה ביותר מאז 2009 - אל מעל ל-4%.


"זה העניק לפד יותר זמן לנטר את האינפלציה," אמר שון סימקו, ראש גלובלי של ניהול תיקי השקעות באג"ח בחברת SEI Investments. "זהו מהלך של כוס חצי מלאה. הזמן יגיד אם מדובר בהשהייה או אם התקיימו משאים ומתנים חיוביים, שיפחיתו את עלות העסקים הגלובליים."


פחות משעה לפני שטראמפ הודיע על החלטתו, התקיים מכרז אג"ח ממשלתי אמריקאי לטווח של עשר שנים בהיקף של 39 מיליארד דולר. למרות החששות שמדיניות המכסים של טראמפ תפגע בביקוש לאגרות חוב אמריקאיות, המכרז זכה להיענות גבוהה מהמשקיעים. עד לרגע המכרז, התשואות על אגרות החוב ארוכות הטווח היו בעלייה, מה שמשקף את החששות בשוק. "זה בהחלט מקל על חלק מהחששות בשוק," אמרה סובדרה רג'אפה, אסטרטגית אג"ח בסוסייטה ז'נרל. "בעקבות מכרז חזק של אג"ח לעשר שנים, האג"חים ממשיכים לשנות כיוון."


הדולר נותר חלש יותר במהלך היום לאחר המכרז והצהרותיו של טראמפ, מה שתמך במטבעות זרים. הדולרים האוסטרלי, הניו-זילנדי והקנדי כולם התחזקו בלפחות 1% מול המטבע האמריקאי, כמו גם מטבעות רבים של שווקים מתעוררים. קרן הסל של ונגארד FTSE Emerging Markets, הידועה בסימול שלה VWO, עלתה בעד 6%, העלייה הגדולה ביותר מאז מרץ 2022. תגובה זו משקפת את ההקלה בשווקים המתעוררים שנחשבו פגיעים במיוחד למדיניות המכסים המקורית של טראמפ.


"העובדה שטראמפ נסוג ושינה את שיעורי המכס, גם אם זה זמני, צריכה לספק דחיפה עצומה לסנטימנט המשקיעים ולדחוף את מחירי הנכסים בשווקים המתעוררים כלפי מעלה בטווח הקצר," אמר ברנדן מקנה, אסטרטג מטבעות בוולס פארגו בניו יורק.


הפד' מקבל הקלה זמנית ומה עם סין?

משקיעים ואנליסטים רבים רואים בהחלטה של טראמפ צעד טקטי שנועד לרכך את ההשפעה המיידית של מדיניות המכסים על הכלכלה האמריקאית, תוך שמירה על עמדתו הנוקשה כלפי סין. ההשהיה של 90 יום מספקת חלון זמן למשא ומתן עם שותפות סחר רבות, אך משאירה את האיום של מכסים גבוהים יותר כקלף מיקוח משמעותי.

קיראו עוד ב"גלובל"


עבור הפדרל ריזרב, השינוי במדיניות המכסים מציע הקלה זמנית מהלחץ האינפלציוני שהיה צפוי כתוצאה מהמכסים המקיפים. זה עשוי לאפשר לבנק המרכזי להיות מתון יותר בקצב הורדות הריבית, במיוחד אם נתוני האינפלציה ימשיכו להראות התמתנות. עם זאת, אי-הוודאות לגבי המדיניות העתידית לאחר תקופת ההשהייה של 90 יום עדיין מעיבה על תכנוני הפד לטווח הארוך יותר.


בנוסף, כדאי לזכור, סין עוד לא אמרה את המילה האחרונה. התגובה של סין תקבע לאן אנחנו הולכים מכאן. סין יכולה להחליט שהיא בתגובה תוקפת את טייוואן וברגע אחד אנחנו נעבור ממלחמת סחר לעימות צבאי. 

תגובות לכתבה(4):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 4.
    לרון 10/04/2025 10:18
    הגב לתגובה זו
    מאז פרוץ האינטרנט יותר מידי מנתחים על פחות מידי מידע וכל זאת בהיקף גדול מידי ובטווח קצר מידי!
  • 3.
    אנונימי 10/04/2025 09:00
    הגב לתגובה זו
    הציפיות בשוק היו שהמכסים יובילו לעלייה זמנית באינפלציה אבל גם למיתון שיגרום לירידה בביקושים וירידה חדה באינפלציהכשהשוק במיתון והאינפלציה בירידה חדה הפד מוריד ריבית בחדות כדי להקל ולתמוך בשוק
  • 2.
    אחד מהעם 10/04/2025 08:41
    הגב לתגובה זו
    אשמח להבהרה לגבי המסקנה בסיום באם איום העלאות המחירים והאינפלציה קטן עקב השהיית המכסים הפד יכול להיות יותר בטוח בהורדת הריביתמאחר וסכנת האינפלציה פוחתת
  • 1.
    אנונימי 09/04/2025 23:44
    הגב לתגובה זו
    עכשיו הציפיות לאינפלציה ירדו