בנקים ארצות הברית
צילום: גיא טל

עונת הדוחות מתחילה - למה לצפות בדוחות הבנקים?

החברות בוול סטריט מתחילות לדווח על תוצאותיהן לרבעון הראשון בצל סערת המכסים, הראשונים הם הבנקים שידווחו מחר, למה לצפות בדוחות?

רוי שיינמן |

עונת הדוחות לרבעון הראשון בוול סטריט נפתחת השבוע עם הבנקים שכמו בכל רבעון ידווחו ראשונים. העונה נפתחת בצל סערת המכסים ומלחמת הסחר העולמית והתנודתיות שהיא מביאה לשווקים - רק בשבוע שעבר טראמפ הכריז על גל מכסים נרחב שהפיל את השווקים בימים שלאחר מכן, רק בשביל להכריז אתמול על הקפאה של שלהם לתקופה של 90 יום, מה שהביא לזינוק היסטורי במדדים עם הנאסד"ק שסגר בפלוס 12%.


הבנקים ניצבים בתקופה הזו מול מספר אתגרים. מצד אחד, התנודתיות בתשואות באגרות החוב הארוכות כתגובה למדיניות המכסים התנודתית של טראמפ מאיימת על מרווח הריבית, שהוא מקור רווח מרכזי עבור הבנקים. בנוסף, הסיכון למיתון בארה"ב הולך וגובר, כשהכלכלנים ובתי ההשקעות מעלים את הסבירות לכניסה למיתון כבר השנה.


לג'יי פי מורגן JPMorgan Chase & Co  האנליסטים צופים הכנסות של 44.14 מיליארד דולר לצד רווח של 4.64 דולר למניה ברבעון. בחלוקה למגזרים, תחום כרטיסי האשראי והרכב צפוי להניב הכנסות של 6.32 מיליארד דולר, עלייה של 2.9% לעומת הרבעון המקביל. לעומת זאת, פעילות הבנקאות וניהול העושר באותה חטיבה צפויה לרשום הכנסות של 10.07 מיליארד דולר, ירידה של 2.5%. בתחום הזה הבנקים ממשיכים לחשוש מהדחייה בכמה מההנפקות הגדולות שתוכננו להתקיים השנה, כמו של StubHub, Klarna ו-Chime.


בסך הכול, ההכנסות בחטיבת הבנקאות הקמעונאית צפויות לעמוד על 17.62 מיליארד דולר, ירידה זעירה של 0.2%. בתחום המשכנתאות, אחת התת-חטיבות הקטנות יותר, התחזיות מצביעות דווקא על שיפור, עם הכנסות צפויות של 1.23 מיליארד דולר, עלייה של 3.7% מהרבעון המקביל.


האנליסטים גם מעריכים כי סך הנכסים נושאי הריבית של הבנק יעמוד על 3.563 טריליון דולר, עלייה לעומת 3.445 טריליון אשתקד.  סך ההלוואות בסיכון עם זאת צפוי לעלות ל-9.31 מיליארד דולר, לעומת 7.68 מיליארד דולר ברבעון המקביל.


ג'יי פי מורגן צפויה לרשום זינוק חד בהכנסות מריבית נטו. התחזיות מדברות על הכנסות של 34.95 מיליארד דולר, זינוק לעומת 23.2 מיליארד דולר ברבעון המקביל אשתקד. מניית ג'יי פי מורגן עלתה ב-19% בשנה האחרונה והיא נסחרת לפי שווי של 652 מיליארד דולר.


לוולס פארגו Wells Fargo & Co.  האנליסטים צופים הכנסות של 20.76 מיליארד דולר לצד רווח של 1.23 דולר למניה. סך הנכסים נושאי הריבית של הבנק צפוי לעמוד על 1.763 טריליון דולר, מעט יותר מהיקף של 1.758 טריליון שנרשם ברבעון המקביל אשתקד. הפסדי האשראי (Net Loan Charge-Offs) צפויים לעלות ל-1.22 מיליארד דולר, עלייה לעומת 1.15 מיליארד בשנה שעברה, מה שמעיד על המשך הלחץ בתחום האשראי.

קיראו עוד ב"גלובל"


בצד ההכנסות, האנליסטים מעריכים כי ההכנסות שאינן מריבית יסתכמו ב-8.91 מיליארד דולר, עלייה קלה מהיקף של 8.64 מיליארד אשתקד. לעומת זאת, ההכנסות נטו מריבית (Net Interest Income), מותאמות לשיעור מס, צפויות להסתכם ב-11.91 מיליארד דולר, ירידה לעומת 12.32 מיליארד ברבעון המקביל, מה שמעיד על שחיקה מסוימת בפערי הריביות של הבנק. מניית וולס פארגו עלתה ב-15% בשנה האחרונה והיא נסחרת לפי שווי של 216..5 מיליארד דולר.


מורגן סטנלי Morgan Stanley 1.44%   מצדה צפויה לדווח על הכנסות של 16.55 מיליארד דולר לצד רווח של 2.19 דולר למניה. המניה שלה עלתה ב-18.7% בשנה האחרונה והיא נסחרת לפי שווי של 179.6 מיליארד דולר.


התחזיות קדימה - מה הבנקים יגידו?

מה שצפוי כנראה למשוך יותר תשומת לב מצד המשקיעים בדוחות הוא התחזית של הבנקים קדימה, איך הם רואים את הסביבה הכלכלית ואיך הם מתכוננים אליה. התחזיות ל-2025 שנראו אופטימיות בתחילת השנה כבר מתחילות להשתנות על רקע הסביבה המאקרו-כלכלית המורכבת והתגובה החריפה של השווקים למדיניות הסחר של טראמפ. לא מעט אנליסטים סבורים שהבנקים ייאלצו להנמיך את התחזיות להמשך השנה, במיוחד בנוגע לצמיחה באשראי.


ג'יימי דיימון למשל, מנכ"ל ג'יי פי מורגן, לא מסתיר את מה שהוא חושב לגבי הכלכלה ומדיניות המכסים: "יהיו למכסים השלכות קצרות טווח ברורות", הוא אמר. לדבריו, השפעה זו עשויה להיות הדרגתית אך מצטברת, ולפגוע לא רק בצרכנים אלא גם בשולי הרווח של החברות ובזרימת ההון הגלובלית. דיימון גם ציין כי ייתכן שלמכסים יהיו תועלות בטווח הארוך, אך בטווח המיידי הם רק מעמיקים את הסיכון למשבר. "בין אם המכסים יובילו למיתון או לא, הם בהחלט יבלמו את הצמיחה", הזהיר דיימון.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה