
עלות הייצור של האייפון עשויה לגדול ביותר מ-90%
מדיניות המכסים של טראמפ מציבה את אפל בצומת החלטה קריטי בין העברת ייצור לארה"ב לבין גיוון שרשרת האספקה העולמית
לפי הערכות בנק אוף אמריקה, העברת ייצור האייפון לארצות הברית אמנם אפשרית, אך תוביל לכמעט הכפלת עלויות הייצור ותיצור אתגרים לוגיסטיים משמעותיים. "עלות האייפון עשויה לעלות ב-25% רק בשל עלויות העבודה הגבוהות יותר בארה"ב," ציינו האנליסטים של בנק אוף אמריקה.
למרות שאפל Apple 4.06% יכולה למצוא כוח עבודה מקומי להרכבה, "חלק משמעותי" מהרכיבים המשמשים בייצור האייפון עדיין יורכבו בסין ויובאו לארה"ב, הוסיפו האנליסטים. בהנחה שאפל תצטרך לשלם מכסים הדדיים על יבוא אלה, העלות הכוללת שלה תעלה ב-90% או יותר, על פי הערכתם.
ההערכה מגיעה בזמן שנשיא ארה"ב דונלד טראמפ מתמקד בסין במאבק הסחר שלו. ממשל טראמפ השהה את המכסים ההדדיים על עשרות מדינות למשך 90 יום, אך הגדיל את המכסים על סין אמש ל-125% וכעת דווח כי המכסים מסתכמים ב-145%. בינתיים, סין הטילה מכסי תגמול של 84% על סחורות אמריקאיות. מניות אפל זינקו בעקבות החדשות, עם עלייה של יותר מ-10% ביום הטוב ביותר שלהן מאז יולי 2020. אולם המניה ספגה מכה קשה השנה, עם ירידה של 23%, והיא נמצאת בירידה של 14% מאז הכרזת טראמפ על המכסים ב-2 באפריל, מה שמחק 479 מיליארד דולר משווי השוק.
רוזנבלט סקיוריטיז הזהירה בשבוע שעבר כי המכסים עלולים "לפוצץ" את המניה. ודן אייבס מוודבוש הוריד את מחיר היעד שלו, וציין כי מאבק מכסים יהיה "אסון מוחלט" עבור החברה. בינתיים, החשש מעליית מחירים עורר קניות בהלה של אייפונים בסוף השבוע האחרון. המניות של אפל נמצאות תחת לחץ כבד, כאשר הן ירדו מתחילת השנה, עם המכסים של הנשיא טראמפ הגורמים לכאב נוסף, כפי שמדווח בלומברג.
כדי שהעברת ההרכבה הסופית של האייפונים לארה"ב תהיה כדאית עבור אפל, החברה תזדקק לפטורים ממכס על רכיבים והרכבות משנה המיוצרים מחוץ למדינה, כתב מוהן. עם זאת, הוא אינו רואה זאת קורה."אלא אם כן יתברר עד כמה קבועים המכסים החדשים, איננו מצפים שאפל תנקוט בצעד של העברת הייצור לארה"ב," אמר מוהן, המחזיק בדירוג קנייה ומחיר יעד של 250 דולר למניה, שכרגע נסחרת מעל 190 דולר. האנליסטים מעריכים כי במקום זאת, סביר יותר שאפל תמשיך לגוון את שרשרת האספקה שלה ותגדיל את ייצור האייפונים במדינות אחרות כמו הודו, שם כבר החלה להרחיב את פעילותה.
מומחים בתעשייה מציינים כי לא רק עלויות העבודה מהוות אתגר, אלא גם הצורך בבניית מערכת אקולוגית שלמה של ספקים ומומחיות טכנית בארה"ב, דבר שיכול לקחת שנים לפתח ולדרוש השקעות עצומות. האתגר הכפול של עלויות גבוהות יותר ומכסים על חלקים מיובאים יוצר מצב שבו האייפון עלול להפוך ליקר משמעותית לצרכנים האמריקאים, מה שמציב את אפל בפני דילמה קשה בין שמירה על רווחיות לבין שמירה על מחירים תחרותיים בשוק הסמארטפונים הצפוף.
- 4.מניית אפל היא בועה ותיפול 80 אחוז תוך חודש. (ל"ת)המניה תרד ב 80 אחוז. 11/04/2025 05:23הגב לתגובה זו
- 3.אפל לומדת שיעור באסטרטגייה של יצור (ל"ת)קרנבל 10/04/2025 21:01הגב לתגובה זו
- 2.כמה בלבולי ביצים! אנדרואיד פריים עם טכנולוגיה מתקדמתיותר עולה 13 מאייפון (ל"ת)Android Police 10/04/2025 21:01הגב לתגובה זו
- 1.טראמפ יהיה נשיא לנצח ואצלו אין קפריזות...אפשר להתחיל להשקיע (ל"ת)לא ברור 10/04/2025 20:41הגב לתגובה זו