שווקים גלובליים  אסיה סוחר שוק ההון מסחר
צילום: Istock

טוקיו בנפילה, הונג קונג עולה; החוזים העתידיים בעלייה קלה

צוות גלובל | (4)

השווקים הפיננסיים באסיה במגמה מעורבת עם נטייה לירידות וזה בהמשך לנפילות אתמול בוול סטריט. מדד הניקיי 225 ביפן צנח ב-3.8%, בעוד מדד הקוספי בדרום קוריאה יורד ב-0.9%, שנחאי עולה 0.1% והנג סאנג עולה ב-0.5%.  החוזים העתידים עולים עד 0.2%.

הנפט ממשיך במגמת הירידה שלו, כאשר חבית נפט מסוג WTI יורדת ב-0.6% ל-59.7 דולרים, מעט מעל השפל של 56 דולרים.

הירידות: יפן ודרום קוריאה תחת לחץ

הירידה החדה במדד הניקיי 225, שנחשב לאחד המדדים המרכזיים באסיה, משקפת חששות מתמשכים בקרב המשקיעים. הסיבות לכך כוללות חוסר ודאות כלכלית גלובלית, היחלשות הין היפני מול הדולר, והשפעות של מדיניות מוניטרית מחמירה מצד הבנק המרכזי של יפן. הירידה של 3.8% היא חלק מהטלטלה בשבוע האחרון ובהמשך לזינוק של מעל 9% ביום הקודם על רקע דחיית המכסים. 

המניות היפניות נסחרות בתמחור יחסית זול לעומת מניות בארה"ב ובבורסות אחרות, אבל קשה מאוד להעריך מה יקרה לאחר יישום המכסים של ארה"ב ואיך זה ישפיע על הסחר העולמי. המכסים בהגדרה יורידו את רווחי החברות כי הם יעלו את העלויות שבחלקה תיספג על ידי היצרניות והמשווקות ובחלקה על ידי הלקוח הסופי. הם גם צפויים להקטין את היקף הכמות הנמכרת, כך שהחברות נפגעות פעמיים.

עם זאת, מכיוון שהמכסים מוטלים באופן שונה בין המדינות והחברות, זה ישנה את מאזן הכוחות בתחומים שונים ובמגזרים שונים, יהיו חברות שייהנו מכך כי המתחרות שלהן סובלות יותר ויהיו כאלו שיסבלו יותר מאחרות. הבעיה שעד שלא נגיע לאיזון, אי הוודאות תכרסם ועלולה לפגוע בתמחור של החברות. 

  

הנפט: ירידה מתונה על רקע חוסר יציבות

מחיר הנפט ממשיך להיות תנודתי, אך עם כיוון למטה כי המכסים אמורים להוריד את היקף הסחר העולמי ואת הדרישה לאנרגיה. פחות אנרגיה זה פחות נפט וזה מוריד מחיר וזה גם מסוכן לחברות הנפט ולכן הן יורדות.

סין: אופטימיות זהירה בשווקים

בניגוד למגמה השלילית ביפן ובדרום קוריאה, השווקים בסין ובהונג קונג דווקא רשמו עליות קלות. מדדי שנזן ושנחאי עלו ב-0.2%, ומדד ההנג סנג בהונג קונג טיפס ב-0.6%. העליות ובכלל החוזק היחסי לעומת העולם משקפות אופטימיות זהירה בקרב משקיעים, הנובעת ממספר גורמים. ראשית, ממשלת סין ממשיכה להכריז על צעדים לעידוד הכלכלה, כולל תמיכה במגזר הנדל"ן והגדלת ההשקעות בתשתיות. שנית, המדיניות המוניטרית בסין נותרה תומכת יחסית, עם ריבית נמוכה יותר בהשוואה למדינות מערביות.

בהונג קונג, העלייה במדד ההנג סנג נתמכה על ידי ביצועים חיוביים של מניות טכנולוגיה ופיננסים, כאשר חברות כמו טנסנט ועליבאבא רשמו עליות מתונות. עם זאת, המשקיעים נותרים זהירים לאור חוסר
הוודאות סביב היחסים בין סין לארצות הברית, במיוחד בנוגע לסוגיות סחר וטכנולוגיה.

קיראו עוד ב"גלובל"

תגובות לכתבה(4):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 4.
    אנונימי 11/04/2025 11:53
    הגב לתגובה זו
    ככל שהירידה בחוזים מחריפה כך הדולר צולל יותר
  • 3.
    אנונימי 11/04/2025 11:37
    הגב לתגובה זו
    כבר עברו לירידות כמו בכל יום
  • 2.
    בסין עליות קלות בסין הממשל מווסת מא ואת ת. אמון 0% (ל"ת)
    אנונימי 11/04/2025 11:17
    הגב לתגובה זו
  • 1.
    הנפילות ימשיכו בבורסה בארהב גם היום. (ל"ת)
    הנפילות ימשיכו גם היום. 11/04/2025 08:17
    הגב לתגובה זו