
סין סוגרת את הדלת להוליווד – מניות דיסני וורנר ברוס. נפלו חזק
המתיחות בין סין לארה"ב פוגעת בתעשיית הבידור: בייג’ינג החליטה לצמצם את ייבוא הסרטים האמריקאיים
החלטת סין לצמצם את ייבוא הסרטים מארה"ב באה כתגובה ישירה למהלך האחרון של ממשל טראמפ, שהודיע על העלאת המכסים על מוצרים מסין לרמה של 125%, כשבחלק מהמקרים – כולל תוספות ממכסים קודמים – מדובר בפועל במקרים מסוימים גם במכסים של 145%.
למרות שיום קודם לכן הבורסות חוו ראלי בעקבות השעיית מכסים לרוב מדינות העולם, הידיעה על החמרת היחסים עם סין הפכה את המגמה – ושלחה אתמול את מדד S&P 500 לירידה חדה של 3.5%. דיסני
נחלשה בכמעט 7%, בעוד שוורנר ברוס איבדה 12.5% ביום אחד – ירידה חדה גם בקנה מידה הוליוודי.
הוליווד לא רק אמריקאית – וסין היא לא סתם שוק
למרות שהקהל האמריקאי תורם את הנתח הגדול ביותר לקופות, סין הפכה בשנים האחרונות לשוק מרכזי עבור אולפנים אמריקאיים. ב־2024, למשל, הסרט "הקול בראש 2" של דיסני הכניס 1.7 מיליארד דולר בעולם – מהם כ-50 מיליון דולר מסין, ו־653 מיליון מהשוק האמריקאי. גם הסרט "חולית: חלק 2" של וורנר ברוס. גרף מעל 700 מיליון דולר, מהם 50 מיליון בסין.
- טראמפ מצמץ שוב - הפעם מול סין; מחריג סמארטפונים, מחשבים ושבבים מהמכסים החדשים
- הפחד של המשקיעים: אי וודאות שתוביל לביטול תחזיות; לוג’יטק היא רק הסנונית
המשמעות ברורה: סין אולי לא אחראית לרוב ההכנסות, אבל היא חשובה להכנסות של האולפנים.
זה לא נגמר בקולנוע – מגמה של ניתוק כלכלי
בהודעות רשמיות שיצאו מסין נרמז כי הצופים המקומיים "יאבדו עניין" בתכנים אמריקאיים בעקבות הצעדים של ארה"ב. מדובר לא רק בפגיעה תדמיתית, אלא גם במהלך עם משמעויות כלכליות עמוקות יותר: סין מאותתת שהיא לא מתכוונת להישאר שוק פתוח במצב של סנקציות כלכליות חד־צדדיות.
עבור החברות עצמן, מדובר בסיכון שחוזר על עצמו: שתיהן הזהירו בדוחות הכספיים השנתיים שלהן מפני פגיעה בהכנסות כתוצאה ממדיניות סחר, חקיקה בינלאומית או מתיחות גיאופוליטית. עכשיו זה קורה
בפועל.
והמשקיעים? בורחים
התגובה החדה בשוק מצביעה על כך שהמשקיעים מתחילים להפנים שלא מדובר בתגובה רגעית, אלא בצעד שיכול להשפיע על שורת הרווח של תעשיית הבידור האמריקאית כולה – ולא רק בתחום הסרטים, אלא גם בשירותי סטרימינג, מוצרים נלווים, ואפילו בפארקי שעשועים ובמותגים.
- מה באמת מפחיד את סין במכסים של טראמפ?
- ג'יימי דיימון: "אנחנו מקווים לטוב, אך נערכים לכל תרחיש"
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
סין לא רק צורכת סרטים, היא גם שותפה להפקות ולשיתופי פעולה – ואם היחסים ימשיכו להידרדר, החברות עלולות לאבד גם את היכולת להפיק ולשווק תכנים משותפים באזור. צריך גם לזכור שהעם הסיני די תומך בצעדים של סין ומרגיש שפגעו בגאווה הלאומית שלו. חלקו יתרחק מסממנים אמריקאים, כך שבהגדרה עשויה להיות ירידה בביקוש למוצרים אמריקאיים.
- 2.עושה חשבון 11/04/2025 12:04הגב לתגובה זוברור ששתי המדינות מפסידות. עתה הם משחקים מתחרים מי ישבר ראשון . המפעלים חלקם בבעלות חברות מארהב. חייבים לייצר . בארהב לא חייבים לקנות. ואפשר גם לקנות ממקומות אחרים .
- 1.אנונימי 11/04/2025 10:23הגב לתגובה זוממה שהם חושבים ואת האגו והגאווה שלהם הם יכולים לדחוף לת.. של X. ארהב תבודד את סין מהעולם. בסופו של דבר הם יכנעו. כלכלת סין שנשענת על ארהב אירופה והעולם המערבי תרד על ארבע ואז X יבין.