
HPE קופצת - הקרן האקטיביסטית Elliot מחזיקה כבר בכ-7.5% מהחברה
מניית HPE קופצת אחרי הדיווחים כי הקרן האקטיביסטית Elliot כבר בנתה פוזציה בהיקף של כ-1.5 מיליארד דולר בחברה
מניית חברת Hewlett Packard Enterprise HP Enterprise 1.75% , שהתפצלה ב-2015 מחברת המחשבים והמדפסות HP ופועלת בתחום השרתים, מחשוב ענן ואחסון קופצת אחרי שפורסמו דיווחים לפיהם הקרן האקטיבסטית Elliot הגיעה לשווי אחזקה של כ-1.5 מיליארד דולר בחברה, שמהווים כ-7.5% ממנה. אליוט ו-HPE לא הגיבו לדיווחים, אבל בינתיים המשקיעים תופסים את המהלך כחיובי ומעלים את המניה במסחר.
בזמן שחברות אחרות פורחות - HPE מפגרת מאחור
מניית HPE איבדה כבר כ-30% מתחילת השנה על רקע תוצאות מאכזבות והיא נסחרת לפי שווי של 19.7 מיליארד דולר. לצד הדוחות האחרונים דיווחה החברה כי הרווח השנתי יהיה נמוך משמעותית מתחזיות האנליסטים, בשל שילוב של המכסים שהטיל ממשל טראמפ, שחיקה ברווחיות של מכירת שרתים וקשיים תפעוליים. במקביל, היא הודיעה על פיטורים של כ-3,000 עובדים. האנליסטים כבר הגדירו את מצבה של החברה ככזה המעיד על "חוסר יעילות מהותי", ודויטשה בנק תיארו את התוצאות לרבעון הראשון כ"מאכזבות".
עם זאת, האנליסטים סבורים שלחברה עדיין יש פוטנציאל - הם טוענים למשל שהיא נהנית מיתרון יחסי בתחום הסחר בזכות הסכמי USMCA, ההסכם החדש שהחליף את נאפט”א בין ארה”ב, מקסיקו וקנדה.
המשקיעים אופטימיים - הרזומה של אליוט
אליוט מגיעה ל-HPE עם רקורד מוכח של פעילות אקטיביסטית מוצלחת בחברות טכנולוגיה. היא כבר התערבה והובילה
לשינויים מהותיים בחברות כמו סיילספורס, SAP ו-Citrix. במקרה של Citrix, אליוט אף הביאה לרכישתה המלאה על ידי Vista Equity Partners בעסקה בשווי של כ-13 מיליארד דולר בשנת 2022. במקרה של סיילספורס, החברה דחפה את החברה להיכנס לתכנית צמיחה, וב-SAP הוחלף המנכ"ל תוך
חצי שנה מאז שהקרן נכנסה לחברה.
הקרן גם הייתה מושקעת לאורך זמן בדל Dell 1.79% , יריבתה הישירה של HPE. מאז חזרתה של דל לבורסה ב-2018, המניה שלה זינקה כמעט 300%, תשואה גבוהה בהרבה מזו של HPE באותה
תקופה.
המהלך של אליוט מגיע בדיוק כשענקיות הטכנולוגיה כמו מיקרוסופט מאטות את הקצב בכל הנוגע לבניית מרכזי נתונים ברחבי העולם, ועליבאבא מזהירה מבועה אפשרית בתחום תשתיות הבינה המלאכותית. המשמעות היא שזהו עשוי להיות רגע קריטי עבור HPE,
שצריכה ניהול נכון כדי לשרוד בשוק ולהצליח בשוק. החברה, שפוצלה מ-HP בשנת 2015, מנוהלת מאז 2018 על ידי המנכ"ל אנטוניו נרי.
עסקת הענק התקועה - רכישת ג'וניפר
HPE נחשבת לחברה שמרבה לבצע רכישות שתורמות לצמיחה שלה. לפני הפיצול
רכשה החברה את Aruba Networks בשנת 2015 בכ-3 מיליארד דולר, ואחרי הפיצול רכשה את Nimble Storage ב-2017 ואת חברת הסופר-מחשבים Cray ב-2019. אך העסקה הגדולה ביותר עד כה היא ניסיון הרכישה של Juniper Networks תמורת 14 מיליארד דולר - חברה שגם בה התערבה אליוט בעבר.
- הפתעה - הכנסות ארה"ב ממכסים נמוכות בהרבה ממה שמציג טראמפ
- סוף למלחמת הסחר? טראמפ חושף: סין פנתה להידברות על הסכם הסחר
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
עם זאת, כרגע העסקה תקועה ונמצאת בסיכון כשמשרד המשפטים האמריקאי מנסה למנוע אותה על רקע חששות להגבלים עסקיים, והמשפט בנושא צפוי להתקיים ביולי. המשקיעים מקווים שאליוט תוכל גם כאן לעזור לחברה לקדם את העניינים ולסגור את העסקה שבתקווה תתרום לצמיחה של HPE.