
למרות מלחמת הסחר: רשת המזון הסיני שהנפיקה מניות בניו יורק
למרות ההתחממות המתמשכת בגזרת מלחמת הסחר בין ארצות הברית לסין, רשת התה הסינית צ'אג'י החליטה לרשום את מניותיה למסחר בארצות הברית ולפי הדיווחים גייסה 411 מיליון דולר לפי שווי של 5.1 מיליארד דולר
רשת התה הסינית צ'אג'י (Chagee) גייסה 411 מיליון דולר, במסגרת הנפקה ראשונית שביצעה בבורסה בניו יורק, המשקף לה שווי של 5.1 מיליארד דולר. ההנפקה של צ'אג'י מגיעה בעת שמלחמת הסחר בין סין לארצות הברית נמצאת בהתחממות מתמדתת.
על פי הדיווחים, מחיר המניה בהנפקה של רשת בתי התה עמד על 28 דולר, החלק העליון של הטווח לפיו ביקשה לגייס שעמד על 26-28 דולר למניה. בסך הכל מכרה החברה למשקיעים 14.7 מיליון מניות לפי שווי כולל של 5.1 מיליארד דולר.
ההנפקה של צ'אג'י מגיעה בעת שהשווקים הפיננסיים מתמודדים עם החשש מפני מלחמת סחר עולמית, כתוצאה מתוכנית המכסים של נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ. אך לא פחות חשוב מכך בעת שחברות סיניות הנסחרות בבורסות בארה"ב, עשויות להתמודד עם האפשרות שיימחקו מהמסחר כחלק מהתגובה האמריקנית למתיחות עם סין. בראיון שנערך עמו בשבוע שעבר, שר האוצר של ארה"ב, סקוט בסנט, לא שלל את האפשרות להסיר מניות סיניות מבורסות ארה"ב, והוסיף כי כל האופציות על השולחן.
בתשקיף שלה, צ'אג'י אמנם הזהירה מפני פגיעה מסוימת כתוצאה מהמכסים, אך ציינה ש"סחר חוצה גבולות" אינו עיסוקה העיקרי, שכן כל מוצריה מיוצרים בסין. בשנה החולפת, הניב מותג התה, המחזיק בלמעלה מ-6,000 סניפים ברחבי העולם, מכירות של 29.5 מיליארד יואן (4 מיליארד דולר). בשנים האחרונות החברה התרחבה ברחבי דרום מזרח אסיה, ונכנסה למלזיה, סינגפור ותאילנד.
לבסוף ההנפקה מגיעה בזמן שחברות רבות שהתחממו עד כה על הקווים, החליטו לבחון מחדש
את כניסתן לבורסה, לנוכח חוסר הוודאות בשווקים. אחת מהן, היא אי טורו הישראלית, שכיוונה להנפקה בוול סטריט, ועל פי הדיווחים בחרה לדחות אותה לנוכח המציאות בשווקים. באותו דיווח, שעסק בהנפקות המתוכננות בוול סטריט דווח, כי שורה של חברות נוספות כולל חברת הפינטק קלארנה,
חברת הרפואה הטכנולוגית מדליין וחברת הכרטיסים StubHub החליטו להשהות את הנפקת מניותיהן.
מה שאולי שכנע את צ'אג'י להתקדם עם ההנפקה שלה, הוא ההצלחה של מתחרתה, ענקית התה והגלידה Mixue Group, ששוויה יותר מהוכפל מאז רשמה את מניותיה למסחר בחודש שעבר בהונג קונג. לכך, ניתן גם לצרף את העובדה שהפעילות של רשת המשקאות מתמקדת בעיקר בסין ונתפסת כמושפעת פחות ממלחמת הסחר.
- 1.אנונימי 17/04/2025 10:12הגב לתגובה זואני מבין יותר נוח למנפיקי הסל לעקוב אחרי התעודות בוול סטריט. תקדימו תרופה למכה. אני מפציר בכם סין הונקונג חייבות להשתייך למדינת המוצא. חסר לכם תבצעו לנו מכירה כפויה לשוק שמתחרה על המקום ה1 בעולם.