אנבידיה ירידות
צילום: רוי שיינמן באמצעות Copilot

אנבידיה ממשיכה לרדת: האם זו ההזדמנות שמשקיעים חיכו לה?

מניית אנבידיה ממשיכה לרדת ולעיני רבים היא נמצאת בנקודת כניסה אטרקטיבית, אבל יש סיכונים; מלחמת הסחר פוגעת במכירות לסין, תחזיות הרווח עשויות לרדת, והתחרות גוברת - גם מסין; למרות זאת, בטווח הארוך אנבידיה נהנית מיתרון טכנולוגי וממשיכה להוביל את תחום ה-AI, והאנליסטים עדיין אופטימיים, אך שוקלים גם תרחיש של אזהרות רווח

רוי שיינמן | (2)

המניה של ענקית השבבים אנבידיה NVIDIA Corp. -4.51%    היא אחת המניות שיש עליה הכי הרבה עיניים בוול סטריט, ולא סתם. אחרי זינוק של פי 9 בין 20203-2024, לא מעט משקיעים שנשארו בחוץ מחכים להזדמנות שלהם להיכנס לחברה שכרגע מובילה את מהפכת ה-AI, ונראה שתמשיך להוביל גם בעתיד הנראה לעין. הנפילות האחרונות במניה שמו אותה על הרדאר של הרבה משקיעים, חלקם קנו וחלקם עדיין על הגדר. מה שמפתה אותם הוא בעיקר התמחור הנמוך יחסית שלה - אנבידיה נסחרת כעת במכפיל עתידי של כ-17, בעוד שבתקופות השיא היא נסחרה במכפיל באזור ה-60.


זה מכפיל נמוך אבל רק לכאורה. קשה לדעת מה המכפיל האמיתי של אנבידיה אבל הוא כנראה גבוה מזה, והסיבה היא שתחזיות הרווח של האנליסטים ככל הנראה הולכות לרדת. אנבידיה בעצמה כבר הזהירה שהיא תספוג פגיעה של 5.5 מיליארד דולר כתוצאה מההגבלות על מכירת שבבים בסין ואין לדעת אם יהיו עוד אזהרות בהמשך כשמלחמת הסחר ממשיכה להתגלגל. גם אם אנבידיה באמת נחשבת זולה היום, עדיין יש סיכונים לא קטנים שכדאי לחשוב עליהם לפני שנכנסים.

 

הפגיעה הקשה של מלחמת הסחר

אחת הסיבות המרכזיות לירידה במחיר המניה ולחשש מפני ירידה חדה בתחזיות הרווח היא מלחמת הסחר המחריפה בין ארה"ב לסין. אנבידיה נפגעת קשות מההגבלות שהטיל ממשל טראמפ על ייצוא שבבי AI מתקדמים לסין, כמו גם על המכסים שארה"ב הטילה על סין ומשפיעה על שרשראות האספקה של אנבידיה.


האזהרה של אנבידיה לגבי סין הפילה את המניה בכמעט 7% ביום מסחר בודד, והמשקיעים עדיין חוששים שההגבלות הללו הן רק תחילת הדרך. החשש הוא מהמשך הסלמה במאבק הכלכלי בין וושינגטון לבייג'ינג, שעלול להביא לפגיעה חמורה אף יותר במכירות העתידיות של החברה בשוק הסיני, שבשנה שעברה הוערך בכ-12-15 מיליארד דולר עבור אנבידיה.


על רקע הירידות במניה, מנסה מנכ"ל החברה, ג'נסן הואנג, לשדר אופטימיות ולהפיג את החששות מההשלכות החמורות של מלחמת הסחר. הואנג נפגש בשבוע האחרון עם מנהיגים בכירים במזרח, בהם ראש ממשלת יפן שיגרו אישיבה, לאחר פגישה קודמת שקיים עם מנהיגים בסין.


הואנג, שמכיר היטב את הרגישות של המשקיעים לפגיעה אפשרית במכירות החברה, מנסה להרגיע את השווקים ולהציג חזון חיובי לעתידה של אנבידיה בטווח הארוך. הוא ממשיך להדגיש כי מעבר למגבלות הזמניות בשוק הסיני, אנבידיה נהנית מיתרונות טכנולוגיים משמעותיים שממצבים אותה להובלת מהפכת הבינה המלאכותית והמחשוב המואץ, תחום שהחברה מעריכה כבעל גודל שוק פוטנציאלי של כטריליון דולר.


התחרות מתגברת

לצד חברות שבבים אמריקאיות כמו AMD או מארוול ששואפות להתחרות באנבידיה, יש תחרות גדולה גם מסין שרק הולכת ומתעצמת. חברת Huawei הסינית למשל הציגה את שבב 910C שלה שאמור להתחרות בשבבים של אנבידיה מבחינת ביצועים שמתאימים להרצת מודלים של בינה מלאכותית ברמה גבוהה.

קיראו עוד ב"גלובל"


השבב מבוסס על שילוב של שני מעבדים מדגם 910B, מה שמעניק לו ביצועים המקבילים לשבב H100 של אנבידיה, כולל שיפור בעיבוד, בזיכרון ובתמיכה בעומסי עבודה מגוונים. ההכרזה של החברה הסינית מגיעה על רקע הגברת ההגבלות של ארה"ב בכל הנוגע לייצוא של שבבים מתקדמים לסין, כשהממשל האמריקאי מנסה גם להגביל את הייצוא של הענקית הטאיוונית TSM לסין, אם כי בינתיים נראה שללא הצלחה.


למעשה, לאחרונה פורסם דו"ח בעקבות חקירה של ממשל טראמפ, ממנו עולה כי חלק מהשבבים של TSM אכן הגיעו לסין, ובפרט ל-Huawei, ובכך הצליחו לעקוף את הסנקציות, ולא מן הנמנע שחלק מהשבבים האלה עזרו לענקית הסינית לפתח את השבב החדש שלה עצמה.


זולה יחסית, אבל עדיין לא "הזדמנות זהב"

אנבידיה כאמור זולה יחסית מבחינת מכפיל רווח עתידי, אבל לא רק - תראו למשל את מכפיל ה-PEG, כלומר כמה הרווחים של החברה צפויים לצמוח בעתיד. אנבידיה אכן נראית זולה יחסית למניות מובילות אחרות בתחום הטכנולוגיה כשמסתכלים על המכפיל הזה. המכפיל שלה עומד כיום על כ-1.02 בלבד, נתון נמוך יחסית, כמעט זהה לזה של מטא (פייסבוק), ורחוק מהמכפילים הגבוהים של חברות כמו טסלה.


עם זאת, גם לא כל המומחים מסכימים שאנבידיה זולה. פרופ' אסוואת' דמודראן, מומחית להערכת שווי מאוניברסיטת ניו יורק, למשל, טוען כי למרות הירידה במחיר, אנבידיה עדיין יקרה מדי בכ-23%, ומאמין שיש עוד מקום לירידות במחיר המניה.


החשש המרכזי של דמודראן ואנליסטים נוספים הוא שהתחזיות האופטימיות של וול סטריט לגבי צמיחת הרווחים בחמש השנים הקרובות מוגזמות. אם התחזיות הללו אכן גבוהות מדי, המכפיל הנוכחי יתברר כהערכת חסר משמעותית, והמניה עדיין תהיה יקרה מדי.


האם יהיו עוד אזהרות?

אחד החששות כאמור הוא שתחזיות האנליסטים לגבי אנבידיה יעודכנו כלפי מטה בתקופה הקרובה. לצד ההשפעות של מלחמת הסחר יש חששות בשוק מהאטה כלכלית וזה צפוי להביא להאטה גם בהוצאות של ענקיות הטכנולוגיה שמהוות את הלקוחות הגדולים של אנבידיה - מיקרוסופט, גוגל, אמזון ועוד. אם הן ירגישו שהשוק מאט הן גם יאטו את ההוצאות שלהן על ציוד ועל מחקר ופיתוח וזה כנראה ייפגע גם בהכנסות של אנבידיה.


כרגע האנליסטים צופים שאנבידיה תדווח על הכנסות של 201.6 מיליארד דולר השנה מה שיהווה צמיחה של 54.5%, כשהרווח צפוי להסתכם ב-4.44 דולר למניה, עלייה של 48.5% לעומת 2024. אם חברות הטכנולוגיה הגדולות, שמדווחות על התוצאות שלהן לפני אנבידיה, יפגינו חשש בדוחות שלהן או אפילו יפרסמו אזהרות רווח בעצמן, לא מן הנמנע שגם אנבידיה תוריד את התחזיות שלה להמשך.


האם בכל זאת כדאי לקנות את המניה?

בהסתכלות לטווח הארוך, אנבידיה עדיין נראית כמו השקעה טוב. החברה ממשיכה להחזיק ביתרון משמעותי בשוק השבבים לתחום ה-AI שעדיין מובילים בשוק, במיוחד לאחר השקת פלטפורמת בלאקוול החדשה. כמו כן, המניה כבר ירדה בכ-35% מהשיא שרשמה בתחילת השנה, כך שהיא מציעה כיום מחיר כניסה נוח יותר למשקיעים שמאמינים בטכנולוגיה ובעתידה של החברה.


עם זאת, אי אפשר להתעלם מהסיכונים המשמעותיים שעדיין מאיימים על החברה בטווח הקצר והבינוני. מלחמת הסחר עשויה להחמיר, התחזיות עלולות לרדת עוד, והמשקיעים עלולים לגלות שהמכפיל האטרקטיבי היה לא מדויק. 


בינתיים האנליסטים עדיין אופטימיים. מחיר היעד הממוצע של האנליסטים עומד על כ-165.5 דולר, אפסייד של כ-68% על המחיר הנוכחי של המניה. אפילו התחזיות השמרניות ביותר מציבות מחיר יעד של 115 דולר שעדיין משקף אפסייד של כמעט 17%. ברף העליון האופטימיים מציבים למניה מחיר יעד של כ-220 דולר, אפסייד של פי 2.2.





תגובות לכתבה(2):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    eht 21/04/2025 16:55
    הגב לתגובה זו
    יצור מבחיל שמייצר חוסר ודאות וככל הנראה יהרוס הרבה יותר ממה שיבנה נקווה שלא יקום מחר בבוקר הנסלה
  • 1.
    כרגע נמצאת במדרון למבינים מתי תתקרב למישור (ל"ת)
    אורן 21/04/2025 15:45
    הגב לתגובה זו