מיקרואלגומיקרואלגו

המניה שהולכת נגד השוק ומזנקת ב-130%

מיקרואלגו משלבת פיתוח קוונטי עם מהלכים פיננסיים אסטרטגיים ומציגה זינוק של 314% מתחילת השנה למרות האתגרים הפיננסיים

אדיר בן עמי |
נושאים בכתבה מיקרואלגו

מניית מיקרואלגו MicroAlgo 74.93%  מזנקת ב-130%, בניגוד חד למגמה השלילית בשוק הרחב. העלייה הדרמטית באה על רקע סדרת פיתוחים טכנולוגיים בתחום האלגוריתמים הקוונטיים, רכישת מניות אסטרטגית ומהלכים פיננסיים שמעוררים עניין רב בקרב משקיעים. מה עומד מאחורי החברה המסתורית הזו וכיצד הצליחה להפוך למוקד התעניינות בשוק ההון?


מיקרואלגו היא חברה סינית שנוסדה ב-2018 והפכה לציבורית ב-2022 דרך מיזוג עם SPAC. ביום המסחר הראשון שלה בנאסד"ק, המניה הגיעה לשיא מרשים של 71.50 דולר אך סיימה את היום בצניחה חדה למחיר של 4.1 דולר בלבד - רמז מוקדם לתנודתיות שתאפיין את המניה בהמשך. החברה מתמחה בפיתוח אלגוריתמים מתקדמים ובמיוחד באלגוריתמים קוונטיים, משלבת מחקר מתקדם בתחום החישוב הקוונטי עם יישומים פרקטיים בעולם הביג דאטה.


לאחרונה, מיקרואלגו הציגה התקדמות משמעותית בשיפור אלגוריתם החיפוש הקוונטי של גרובר (Grover quantum search algorithm), טכנולוגיה המבטיחה לשנות את האופן שבו מתבצעים חיפושים במאגרי נתונים גדולים. יש לציין כי לפני כחודשיים החברה כבר דיווחה על השקה של אלגוריתמים למחשבים קוונטיים, אך באופן מפתיע המניה לא הגיבה אז, למרות שההייפ סביב מניות קוונטיות אחרות כבר היה בשיאו.



הקשר להייפ סביב המחשוב הקוונטי


הזינוק במניית מיקרואלגו מתרחש על רקע התלהבות גוברת בוול סטריט סביב תחום המחשוב הקוונטי. מאז שגוגל הודיעה על פריצת דרך בתחום בדצמבר האחרון עם השקת שבב חדש, מניות של חברות כמו Rigetti Computing, D-Wave Quantum, IonQ ו-Quantum Computing זינקו, וחלק מהמשקיעים והאנליסטים אף הגדירו את 2025 כ"שנת הקוונטים".


הפיתוח של מיקרואלגו מתמקד בשיפור היעילות של חישובים קוונטיים ויכול להיות רלוונטי לתעשיות הדורשות יכולות חישוב גבוהות, כמו בינה מלאכותית, אבטחת מידע ומחקר מדעי. עם זאת, ההייפ בוול סטריט כה גבוה עד שאפילו מניות עם קשר קלוש לתחום מזנקות, תופעה שמעלה סימני שאלה לגבי יציבות העליות.


המהלכים הפיננסיים מאחורי הזינוק

אחד התורמים המרכזיים לעליות במניה הוא הודעת החברה על הנפקת מניות חדשות במחיר של 0.8 דולר למניה, הקשורה להסכם אג"ח להמרה בשווי 20 מיליון דולר. ההודעה הזו, שפורסמה בסוף מרץ, הובילה לזינוק של 321% במניה, ולנפח מסחר חסר תקדים של יותר מ-246.3 מיליון מניות. המהלך נתפס בשוק כאסטרטגיה חכמה להתמודדות עם חובות החברה, מה שחיזק את אמון המשקיעים ביציבותה הפיננסית לטווח ארוך.


גורם נוסף שתרם לעליית המניה הוא הגדלת האחזקות של חברת WiMi Hologram Cloud במיקרואלגו לכמעט 68%. מהלך זה, שהוביל לעלייה של 17% בשווי החברה, מלווה בהתחייבות לתקופת חסימה (lock-up) של עשר שנים למניות שבבעלותה - צעד המאותת על מחויבות ארוכת טווח ומחזק את אמון המשקיעים.

קיראו עוד ב"גלובל"


למרות ההתלהבות בשוק, חשוב להתבונן בתמונה הפיננסית המורכבת של החברה. מיקרואלגו אמנם מחזיקה בנכסים בשווי של כ-410 מיליון דולר, אך עליה להתמודד עם התחייבויות של למעלה מ-85 מיליון דולר. מדדי הרווחיות של החברה מדאיגים, עם שולי רווח שליליים ותשואה על נכסים של -1.7%.


מעניין לציין כי עד לאחרונה החברה נסחרה בערך בחצי משווי המזומן שהיה לה, מה שמעיד על כך שהשוק העריך שהפעילות העסקית עצמה לא שווה כלום. התמונה הפיננסית הזו מעלה סימני שאלה משמעותיים לגבי יכולת החברה לממש את ההבטחות הטכנולוגיות שלה בטווח הקצר.


הפיתוחים הטכנולוגיים כמנוע צמיחה

ההתקדמות של מיקרואלגו בתחום האלגוריתמים הקוונטיים היא ללא ספק הסיפור המרכזי. פיתוח רשתות עצביות קוונטיות, בשילוב עם האלגוריתם המתקדם של גרובר, מציע לא רק שיפור בחיפושי ביג דאטה, אלא מהפכה של ממש בניהול מסדי נתונים וביואינפורמטיקה.


הטכנולוגיה החדשנית הזו נתפסת כבעלת פוטנציאל אדיר ליישומים מסחריים רבים, מה שמסביר את ההתלהבות של המשקיעים למרות המדדים הפיננסיים הבעייתיים של החברה. עם זאת, חשוב לזכור שקיים פער ניכר בין מחקר מדעי מתקדם לבין יישומים מסחריים רווחיים.


בנוסף, היות החברה סינית הביא ללא מעט תנודתיות במניה לאורך השנים, מכיוון שמשקיעים יוצאים מנקודת הנחה שהמידע שנמסר על ידה לא בהכרח אמין לגמרי. גורם זה מוסיף שכבת סיכון נוספת להשקעה במניה, במיוחד על רקע היחסים המורכבים בין ארה"ב וסין בשנים האחרונות.


החברה נסחרת כעת לפי שווי של 121 מיליון דולר, לאחר שמנייתה זינקה כבר ב-314% מתחילת השנה ונפלה ב-66% ב-12 החודשים האחרונים. זינוק של 130% ביום אחד, בזמן שהמדדים הכלליים יורדים, מחזק את הטענה שמדובר בתנועה ספקולטיבית הנובעת יותר מהייפ מאשר משינוי יסודי בפעילות החברה או בתוצאותיה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה