אובר
צילום: טוויטר

הרשות האמריקאית להגנת הצרכן תובעת את אובר

החברה חייבה לקוחות ללא הסכמתם ויצרה מסלול מכשולים בן 23 מסכים לביטול השירות; אובר מכחישה: "התהליך ברור ופשוט"

אדיר בן עמי |
נושאים בכתבה אובר

הרשות הפדרלית האמריקאית להגנת הצרכן (FTC) הגישה תביעה נגד חברת אובר טכנולוגיות Uber -3.08%  , בטענה כי ענקית שירותי ההסעות והמשלוחים פגעה בצרכנים באמצעות "פרקטיקות חיוב וביטול מטעות" במסגרת שירות המנוי הדגל שלה, Uber One. התביעה מהווה מכה נוספת לחברה המתמודדת עם ביקורת גוברת על שיטות העבודה שלה.


על פי כתב התביעה, אובר חייבה צרכנים עבור מוצר Uber One ללא הסכמתם, הטעתה משתמשים לגבי החיסכון שמציע התוכנית, והקשתה "באופן בלתי סביר" על ביטול השירות. הרשות גילתה כי משתמשים עשויים להידרש לנווט בין 23 מסכים שונים ולבצע עד 32 פעולות כדי לבטל את המנוי, כך על פי הודעת ה-FTC.


אובר הכחישה את טענות ה-FTC, וטענה כי החברה אינה רושמת או מחייבת צרכנים ללא הסכמתם, וכי תהליכי הביטול כיום אורכים לרוב הלקוחות 20 שניות או פחות. "אנו מאוכזבים שה-FTC בחרה להתקדם עם פעולה זו, אך בטוחים שבתי המשפט יסכימו עם מה שאנחנו כבר יודעים: תהליכי ההרשמה והביטול של Uber One ברורים, פשוטים ועוקבים אחר האות והרוח של החוק," אמר דובר החברה בתגובה לתביעה.


שלושת נציבי ה-FTC הצביעו 2-0 להגשת התביעה, כאשר מארק מדור, הנציב החדש ביותר, נמנע מהצבעה. התביעה מאשרת דיווח קודם של סוכנות הידיעות בלומברג מהשנה שעברה, לפיו הרשות פתחה בחקירה נגד החברה בנוגע להיבטי ההרשמה והביטול של שירות Uber One.


בימים האחרונים של ממשל ביידן, ה-FTC החלה לחקור גם האם אובר ומתחרתה ליפט תיאמו באופן בלתי חוקי כדי להגביל את שכר הנהגים בניו יורק סיטי. צעד זה מצביע על גישה מחמירה יותר של הרשות כלפי חברות הטכנולוגיה הגדולות. ה-FTC אוכפת חוקי הגנת צרכן נגד חברות המטעות צרכנים בנוגע לתנאי מנוי. הסוכנות הגישה לאחרונה תביעות נגד מספר חברות, כולל אמזון ואדובי, בטענה שהן מקשות יתר על המידה על ביטול מנויים.


הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה